USKALLUS

Kuva Microsoft 365 kuvapankki
Elämämme on lopulta ohikiitävä hetkinen. Ei ole yhdentekevää, miten täällä elämme. Voi myös tehdä ratkaisuja, joiden jälkeen voi katsoa itseään hyväksyvästi peiliin. Elää omanlaistaan elämää. Olisi hyvä, että ymmärtäisi, ettei elämää kannata ottaa aina ihan kuolemanvakavasti. Kukapa meitä on muistamassa vuosisadan päästä?

Blogin Facebook-sivulla ja Instassa muisteloita.TÄSTÄ linkistä pääset REUNALLA PELOTTAA-Facebook-sivulle.
Liityttehän seuraamaan!

SEURAUSTEN SIETÄMINEN

Välinpitämättömyyttä ja pahansuopaisuutta on, jos valintansa tekee kosto- tai tahallisessa satuttamistarkoituksessa. Toisille ei ole aiheuttaa tarpeetonta kärsimystä. Jos tekemänsä valinnat tulevat kohtuuttomasti satuttamaan muita, on seurauksia syytä miettiä huolella etukäteen.

Ihmiseloon kuuluu vastuu tekemisistään. Päätöksiä tehdessä pitää uskaltaa katsoa peiliin ja kyetä punnitsemaan tilanteita. Katsoa asioita omasta ja muiden näkökulmasta.

TÄRKEYSJÄRJESTYS

Mitä tunnemme, näemme ja koemme – jää aikanaan tänne. Toiset jatkavat omalla laillaan. Jos jaksaa pysähtyä pähkäilemään arvojaan ja elämänsä tärkeysjärjestystä aika ajoin, voi huomata, että elämässä on muuttujia. Hyviä ja huonoja voi tapahtua. Jos jää tekemään analyysejä ja excel-taulukoita erilaisista vaihtoehdoista, niin aika kuluu ja kello käy. Aika ajaa ohi ja ratkaiseva askel voi jäädä ottamatta. Elämä on jatkuvaa muutosta lapsuudesta aina sinne viimeiselle lähdölle asti. Siinä välissä voi yrittää löytää oman tapansa elää tyytyväisenä veronmaksajana.

EI LIIAN VAKAVASTI

Täällä ei kuljeta loputtomasti, joten ehkei elämäänsä kannata pyrkiä suorittamaan eikä puuhastelujaan kannattaisi ottaa ihan kuolemanvakavasti. Jos on valmis ottamaan vastuun uudesta, silloin pitää lähteä muutoksen tielle. Kenties kannattaa hypätä tuntemattomaan eikä aina jäädä tuttuun ja turvalliseen. Uusia ovia voi aukoa, eikä mörkö varmaan silti syö. Elämässä on myös pakki. Uudelleenmietinnän tai entiseen paluun mahdollisuus saattaa olla, jos avattu ovi ei ollutkaan niin antoisa kuin oli kuvitellut.

OMALLA LAILLAAN

Länsimaan yltäkylläisyydessä emme ole enää NIIN sidottuja pelkän päivittäisen ruoka-annoksen eteen raatamiseen. Muutokset, etenkin isot ratkaisut vaativat uskallusta. Uskallus vaatii sitä, että itselle tärkeät asiat ovat kirkastuneet, jotta sen alkaa nähdä enemmän mahdollisuutena kuin uhkana. Elämisen malleja on erilaisia. Jokaisen on elettävä kiinnostuksiensa ja arvojensa mukainen elämäntaival.

Olemme kovin erilaisia, josta kiitos! Toisilla ratkaisut tuntuvat tapahtuvan luontevasti ajautuen, suorastaan ex tempore, tarttumalla vain tilaisuuksiin. Eräät ovat impulsiivisia ja nopsia. Jotkut, osa kuten omasta peilistäni näkyvä, on punnitseva ja analysoiva.

SOPIVA AIKA

Moni sortuu jossitteluun eikä uskalla tunnustaa muutostarpeitaan kuin itselleen. Ei uskalla heittäytyä kokeilemaan, muuttamaan, muuttumaan tai havittelemaan yrittämäänsä. No, se on valinta.
Tiedän monia, joista on tullut elämäänsä kyllästyneitä, lähes kaikkia arvostelevia, kyynisen katkeran kateellisia.
Onneksi on niitä, jotka ovat onnellisia ja tyytyväisiä myös ihan kalkkiviivoilla.
Voimme muuttaa osan asioista, mutta päätöksiä ja muutoksia se voi vaatia - ja päätöstensä kanssa elämistä. Reunalla pelottaa, etenkin isompia siirtoja tehdessä.

SOPIVAN AJAN ODOTTELUUN - KEN USKALTAA!!


#armo #mielenrauha #reunallapelottaa #toivo

Kirjoituksiani:

Etsi neliapilaa

Älä jämähdä - RUNO

Sietää, sietää - Sietokyvystä

Huumori

Itsetutkiskelua - RUNO

Lopulta olemme yksin

Uskalletaan - RUNO

Toivon valintoja - RUNO

Myötätunto

Ajautuen - RUNO

Jos viihdyt kirjoitusteni ääressä - liittyisitkö seuraamaan myös Blogit.fi:ssä? Voit seurata blogia Facebook-sivun ja Instagramin kautta – TAI VAIKKA MOLEMPIEN!! Klikkaathan Blogikirjoitusten - blogin ylävasemmalta LUE (näyt lukijana kuvalla tai ilman!!)

Olisi kiva, jos jakaisit ja vinkkaisit kirjoituksista muillekin! Blogitekstien alla on pikkuriikkiset jakopalikatKIITOS JA KUMARRUS.

Ei kommentteja: