TAPAAMINEN JA SYÖPÄTUTKIMUS

Potilastukipiste OLKAn luona hyvän mielen tapaaminen 

Lauantain viihde kävelyineen ja pikku tanssahteluineen tuntuu yhä raihnaisessa kropassani. Viikko alkoi aamuvarhaisella reissulla. Ensin itseni lailla tupakoimaton keuhkosyöpään sairastunut ystäväni tuli Meikkuun minua tapaamaan. Hus meikussa oli itselläni vuorossa tahdistimen säätelykäynti sekä röntgenpuolella tietokonetomografia varjoaineella ja ihan perusröntgenkuvaus. Palkitsin itseäni parilla vesilasilla ja jätskillä kiltistä potilassuorituksesta.

Linkeissä aiempia kirjoituksiani.

Blogin Facebook-sivulla ja Instassa muisteloita.TÄSTÄ linkistä pääset REUNALLA PELOTTAA-Facebook-sivulle.
Liityttehän seuraamaan!

TAPAAMINEN

Matkalla sairaalaan paistoi, satoi ja paistoi. Tutustuin tämän keuhkosyöpä-inhakkeeni myötä kohtalokaveriin ensin kirjoittamalla. Meillä löytyi iän lisäksi taustaltamme kovasti samanlaista. Vilkaiskaapa myös Marjo Forsblomin Sisulla ja Rakkaudella blogia, löytyy sekä Instasta että Facebookista. Meillä on samanlainen syöpä, joka on tyypiltään adenokarsinooma ja geenimäärityskin sama ALK+ (anaplastisen lymfoomakinaasin geenin uudelleenjärjestymä). Marjon tilanne on syövän suhteen hankalampi. Ihana jakaa ajatuksia ja kuulumisia, vaikkakin aika jäi lyhyeksi. Kasvokkain on parempaa. Seuraavaa tapaamista odotellen.

TAHDISTIMENSÄÄTÖJÄ JA KUVAUKSIA

Ensin oli treffit tahdistinlääkärin kanssa. Käynti on potilaalle helppo, sillä lääkäri laittaa paidan päältä ? anturin tahdistimenpäälle ja lukee sitten tahdistimen tietoja. Tahdistimeni on deluxe-malli, joka osaa tarvittaessa antaa ATP-hoitoa eli tunnistaessaan sydämen vaarallisen rytmihäiriön se tuottaa voimakkaan sähköimpulssin, joka pysäyttää rytmihäiriön. Se osaa antaa myös saman iskuin kuin defibrillaattorit. Hän teki hieman säätöjä ja kokeillaan niiden vaikutusta vointiini.

Suuntasin sieltä pari kerrosta maan alle ja röntgeniin, jossa otettiin peruskeuhkokuva. Sitten siirryin toiseen aulaan odottamaan Tietokonetomografia-kuvausta, joka otettiin keuhkoista ja ylävatsasta. Kanyylikin sujahti ensi yrittämällä (harvinaista - kerralla), suonen kautta siis varjoaine menee kroppaan. Kuvauksen jälkeen pari lasillista vettä ja palkitsin kyytiä odotellessa itseni kesän ekalla irtojätskillä.
Nyt alkoi kituviikko - täytyy keksiä tekemistä ja muuta ajateltavaaa- kunnes käyn tuloksia kuulemassa. Toivon, että mahdollisesti piileskelevät syöpäsolut ovat vielä ihan kiltisti uinumassa. Elättelen toivoa. Ja yritän niin nauttia tästä valoisasta ja vehreästä vuodenajasta. Nautittehan tekin?!

Kuvan lähde Microsoft 365 kuvapankki.

#keuhkosyopa #kiitollisuus #myotatunto #reunallapelottaa #sydan #toivo #vertaistuki #ystava

Kirjoituksia:

Syövistä ja niiden hoidoista



RUNO - Hyvin sä vedät!



Kokemukseni - Tupakoimattoman keuhkosyöpä

Jos viihdyt kirjoitusteni ääressä - liittyisitkö seuraamaan myös Blogit.fi:ssä? Voit seurata blogia Facebook-sivun ja Instagramin kautta – TAI VAIKKA MOLEMPIEN!! Klikkaathan Blogikirjoitusten - blogin ylävasemmalta LUE (näyt lukijana kuvalla tai ilman!!)

Olisi kiva, jos jakaisit ja vinkkaisit kirjoituksista muillekin! Blogitekstien alla on pikkuriikkiset jakopalikatKIITOS JA KUMARRUS.

Ei kommentteja: