RUNO - AIVOJUMPPAA

Kuvan lähde Microsoft 365 kuvapankki
Harmaantuvia aivosolujaan on hyvä välillä haastaa ja herätellä. Tehdä jotain koordinaatioita tai aivonystyröitä herättävää, kuten ratkoa ristikoita ja kokeilla kisailuita. Lautapelit, netin kyselyt ja kisailut on kivoja. Luontokävelytkin herättävät ja rentouttavat. Vaikeampikulkuinen maasto herättelee myös huomiokykyä ja koordinaatiota. Kaikenlainen käsillä tekeminen tekee hyvää luovuudelle ja mielihyvähormoneille, aivoillekin. Yrittämällähuomaa, että vielä jotain muistaa, tietää ja osaa. Huomaa, että paljon on unohtunut ja paljon löytyy uutta mielenkiintoista opittavaa. Näitä ei kannata ottaa niin vakavastu. Aina voi kokeilla uudelleen ja kerrata.

Blogin Facebook-sivulla ja Instassa muisteloita.TÄSTÄ linkistä pääset REUNALLA PELOTTAA-Facebook-sivulle.
Liityttehän seuraamaan!

ITSELLÄNI ON PUUTE

(joo, yksi vaan 😉..), meinaan kädentaidot. Ala-asteella olin nopsa ja hyvä virkkaamaan, mutta kutominen ja ompeleminen oli tympeää. Kutosluokan puukässä ei tuottanut innostuksen hihkaisuja. Opin inhoamaan käsitöitä. Koin olevani hidas ja se tylsä junnaaminen. Osaahan sitä jotenkin, mutta käsitöistäkin pitäisi innostusta, kokea luovuutta ja iloa. Langat kutittavat kurkkua, vaikuttavat hengittämiseen (yskä) eikä käsieni iho ja käsien liikeradat kestä. Olen kyllä villasukkafani ja totisesti olen niiden suurkuluttaja. Hiihtelen ihan joka päivä villasukissa, niistä en luovu!!!

Kuvan lähde Microsoft 365 kuvapankki

OLEN OPPINUT

ulkoistamaan ihan kaikki korjaushommat muille, nyt miehelleni. Nappien ompelu ja muu satunnainen pieni kuten sauman purkautuminen pienesti hoituu pakon edessä - häneltä. Jos on jotain isompaa rikki, vien suosiolla ompelijalle. Ihailen toisten taitavuutta, innostusta ja nopeutta. Miten toiset saavat niin helpon tuntuisesti kaunista aikaan?? No, se ei luonnistu minulta ja enää en yritäkään. Riittäköön tämä kirjoittaminen minulle luovaa aivosolujen herättelyä ja virkistäytymistä.

Tutustu lopuksi linkkiluettelon linkkeihin. Ekassa on kivoja kisoja ja toisessa kerrotaan nikkaroinnin ja käsitöiden iloista!


AIVOJUMPPAA

 

VISAISIA POHDINTAPÄHKINÖITÄ,

MUISTISYNAPSIEN HERÄTTELYÄ,

LUONNOSSA SAMOILUA, VAELTELUA,

KOORDINAATIOTA KOETTELEVAA.

 

KÄSILLÄ TOUHUTTAVAA,

LUOVAA PUUHAILTAVAA,

KORJATTAVAA, UUTTA,

OMIN KÄSIN SYNTYVÄÄ.

 

OMANLAISTA, ERILAISTA,

MASSASTA EROTTUVAA,

OMATEKOISTA, KOTIKUTOISTA,

RAKKAUDELLA TUOTETTUA.

Rakkaudella, sarkasmilla: Kamala Luonto 21-3129

Linkkiluettelo:

Yle Oppiminen - Raili Löyttyniemi - Teitkö jo nämä suositut testit? Aivojaan on lupa käyttää kesälläkin – pieni pinnistely tekee niille vain hyvää!

Yle Oppiminen - Eve Manth - Aivot laulavat riemusta, kun teet käsitöitä 


#ilo #haave #mielenrauha #onni #reunallapelottaa #runo


Kirjoituksia:

Uskallus

RUNO - Älä jämähdä 

Hyvin sä vedät!

RUNO - Iloa etsimässä

Mielen vapaa lento

Hetkessä elämisestä

RUNO - Luontoon 

Onnen olemus

RUNO - Mielenrauhaa

Jos viihdyt kirjoitusteni ääressä - liittyisitkö seuraamaan myös Blogit.fi:ssä? Voit seurata blogia Facebook-sivun ja Instagramin kautta – TAI VAIKKA MOLEMPIEN!! Klikkaathan Blogikirjoitusten - blogin ylävasemmalta LUE (näyt lukijana kuvalla tai ilman!!)

Olisi kiva, jos jakaisit ja vinkkaisit kirjoituksista muillekin! Blogitekstien alla on pikkuriikkiset jakopalikatKIITOS JA KUMARRUS.

Ei kommentteja: