RUNO – JUOKSUHIEKKAA – ja kuulumisia

Kuva Microsoft 365 kuvapankki

Stressikäyräni on aika korkealla, siitä kai edellinen kirjoituskin. Viime vuosi oli jokseenkin haasteellinen. Terveysrintamallani on ollut ja edessä on odottamassa sitä, tätä, tota ja vaikka ties mitä.

Blogin Facebook-sivulla ja Instassa muisteloita.TÄSTÄ linkistä pääset REUNALLA PELOTTAA-Facebook-sivulle.
Liityttehän seuraamaan!

JOKSEENKIN

Terveyteni nykymeno tarjoaa haasteita. Mutta-sanoja olen kuullut enemmän kuin omiksi tarpeiksi. Haaveilen, että joku tulisi ja myöntäisi sairaalle vuosilomaa tästä sairausrumbasta.

Ikuisesti kehooni ja keuhkoihini jumittunut sarkoidoosi näkyi kuvissa hyvin - nodulaarisuutta, juosteisuutta, mutta sekin mokoma tiivistyneempänä. Pah. Viime vuoden lopulla sädehoitoa saaneissa välikarsinan imusolmukkeissa oli lisää kasvua, jotka tehostuivat varjoaineella. Oli enemmän tiivistymää. Parissa muissakin imusolmukeryhmissä oli kasvua ja yksittäisissä myös. Huono juttu, että pahikset olivat risteys- eli hilusalueella: ” Hilus eli keuhkoportti on keuhkojen alue, jossa tärkeät rakenteet tulevat sisään ja lähtevät ulos keuhkoista. Ne ovat keuhkovaltimot- ja laskimot, keuhkoputket, hermot ja imusuonet.”

Jotta elämä ei olisi liian kevyttä, myös kaulan alaosan tietyissä imusolmukkeissa näkyi hyvin selkeää kasvua molemmilla puolilla kilpirauhasta. Nekin tehostuivat rapsakasti varjoaineella. Olivat siis kilpirauhasalueella. Kilpirauhasissa piilevä asia pitää selvittää pian. MUTTA …

MARSSITAAN KIIREELLISYYSJÄRJESTYKSESSÄ

Patit olivat eri kokoisia ja näköisiä
MUTTA – Kevään korvalla kroppani alkoi ”kukkimaan”. Ensin kämmenselkiin tuli erikoisia, eri kokoisia- ja muotoisia kovia patteja, jotka kasvoivat, levisivät käsivartta ylös ja vähän verisuonia mukaillen. Otettiin laajat labrat ja kaiken maailman bakteeriviljelyt. Käsien imusolmukkeisiin ja jalkoihinkin levisivät. Kävin: Terveyskeskuslääkärillä, jolta kiirelähete Sisätautilääkärille. Sisätautien kokeneen ylilääkärin eikä omasta mielestäni sopineet sarkoidoosiksi, Ei ollut lääkärikään ennen moisia nähnyt. Oli kovin hämmentynyt ultraamisen jälkeen. Valokuvia otti terveyskeskuslääkäri ja myös sisätautilääkäri. Kiirelähete tuli ultrauksen ja paikallistutkimuksen jälkeen.
Minulla on aiemmin koepaloista todennettu sekä imusolmuke- että ihosarkoidoosi. Myös vyö- ja kyhmyruusu on ollut. Nämä oli hyvin erilaisia kuin aiemmin keholleni ilmaantuneet. Ovat toki tässä 2 kk:n aikana muuttuneet. Epäilyinä heitettiin mm.ganglio, lymfooomaa, sarkoomaa. Pelko hiipi ihmispolon mieleen.

Keskussairaalan kirurgi leikkasi käden ihosta 5-6 cm ihoa auki. Hän otti yhden koepalan mielestään sopivasta paikasta. Tikattiin kahdessa kerroksessa. Koepalavastaus oli huojentava, vain sarkoidoosia. Eivät pyynnöstäni huolimatta ottaneet enempää kuin yhden näytteen, joka ei ollut niitä outoja. Mieli on hieman skeptinen, että olivatko kaikki patit samaa ...

Nyt on edessä kilpirauhasen tutkiminen, jossa yritetään imusolmukkeen ohutneulanäytettä, vaikka paikka on ongelmallinen ja osa sanoi, että olisi ihan liian vaaralllinen. Ajan saanen tietooni lähipäivinä,  Hyytymislääke ym.on taas vähän ongelmallinen. Jos näytteenotto ei suju- tai ei saada "tulosta" niin ymmärtääkseni silloin joudutaan Kirurgiseen onkimiseen – leikkaukseen. Ans kattoo ny.

Keuhkolääkäri jutteli jo vastaanotolla mahdollisen täsmälääkkeen käyttöönotosta. Mutta, jottei sössitä näitä muita outouksia ja kokonaispottia, niin ensin on saatava selvyys kilpparistakin, ettei mennä ojasta allikkoon.
On välillä meinannut olla tarvetta hengitellä paperipussiin. Kilpirauhasongelma näkyi ensi kerran 3/2020, jolloin sen ajateltiin johtuneen rytmihäiriölääkkeen haittavaikutuksesta. Keväällä 2021 kilpirauhasalueella kuvissa oli "jotain”. Tämä oli nyt kolmas kerta, jossa kilpirauhasen imusolmukkeissa näkyi varjoaineella thyvin vahvaa tehostumista. Nyt pitäisi alkaa tietämään.

Joskus tuntuu, että tämä sairaan elo on kuin tarpoisi juoksuhiekassa.

 

JUOKSUHIEKKAA

UPOTTAVAA,

REUNOILTA PETTÄVÄÄ,

POHJAAN VETÄVÄÄ.

 

SUONSILMÄKE, JUOKSUHIEKKAA.

JOHON PUTOAA, VAJOAA, UPPOAA.

 

TIIVISTÄ, AHDISTAVAA,

KROPASSA JA MIELESSÄ.

 

MONTTU JOHON,

SYVEMMÄLLE PAINUN.

JOSTA NÄEN VAIN PALAN TAIVASTA.

 

#ahdistus #arvaamaton #keuhkosyopa #reunallapelottaa #runo #sairas #toivo

Kirjoituksia:

RUNO - Puhallan huolituuleen

Sopiva aika

RUNO - Näkökulmia

RUNO - Aina jotain

Ajatusten tuuletusta

Toivorikkaan ja ihan hyvän elämän puolesta

RUNO - Usko huomiseen

RUNO - Jokainen selviytyy tavallaan

Jos viihdyt kirjoitusteni ääressä - liittyisitkö seuraamaan myös Blogit.fi:ssä? Voit seurata blogia Facebook-sivun ja Instagramin kautta – TAI VAIKKA MOLEMPIEN!! Klikkaathan Blogikirjoitusten - blogin ylävasemmalta LUE (näyt lukijana kuvalla tai ilman!!)

Olisi kiva, jos jakaisit ja vinkkaisit kirjoituksista muillekin! Blogitekstien alla on pikkuriikkiset jakopalikatKIITOS JA KUMARRUS.

Ei kommentteja: