RUNO – VOISIKO TYYTYÄ VÄHEMPÄÄN?

Moni on tänä aikana varuillaan, pelokaskin, nykyhetken ja tulevien uhkien takia. Venyy äärimmilleen muiden takia – lasten, vanhempiensa, sairaan läheisen. Tekemättömien asioiden takia ja menestyäkseen – saavuttaakseen materiaa – asunnon, auton, parempaa, sopivampaa. Jotta joskus voisi vaan olla.

Blogin Facebook-sivulla ja Instassa muisteloita.TÄSTÄ linkistä pääset REUNALLA PELOTTAA-Facebook-sivulle.
Liityttehän seuraamaan!

VOISIKO

... olla jo nyt, täysillä läsnä – vaikka vähän vähempää tavoitteleva? Mitä jos antaisi aikaansa muille ihmisille ja mieleiselle tekemiselle?
Mietin omaa ja muiden elämänlatua sekä taakse- että eteenpäin. Äkkiseltään ajattelen tuntevani jokusen, jotka ovat olleet elämänmatkansa varrella pidemmän aikaa onnellisia. Heistä on aistinut hetkittäisen väsymysten, pienten takapakkien ja arjen takaa perustyytyväisyyden ja rauhan.
Moni, kuten itsekin, olen tehnyt kuten on oletettu. Työ, perhe, asunto, auto, parempi asunto, reissuja, lapsille harrasteita ja kokemuksia. Luulen, että moni on kuorensa alla tyytymätön. Luulen, sillä eihän niitä syvällisiä vaihdeta kuin harvojen ja valittujen kanssa.
Tieto lisää tuskaa. Jossittelu on turhaa, mutta silti siihen moni sortuu. Olisipa tämä nykyinen ymmärrys ollut jo 18-vuotiaana. Elämäni on nyt isolta osin mainiosti, mutta aikajaaani toivoisin pidemmäksi kuin oletus on. Mutta, yhtä lailla – ehkä olen yhä edelleen murskaamassa ennusteita. Yritän sanoittaa ja toitottaa ajatuksiani, joita vielä voin …


VOISIKO TYYTYÄ VÄHEMPÄÄN

 

VOISIKO

TAVOITTEEKSI ASETTAA,

ARVOJENSA MUKAAN PORSKUTTAA?

RIMAANSA LASKEA,

EI NIIN KOVASTI KOKO AJAN PYRKIÄ?

KATSELLA, KUULOSTELLA,

HAAVEILLA, PIENIÄ AJATELLA?

TEHDÄ VÄHÄN VÄHEMMÄN.

TOTEUTTAA HALUMAANSA ENEMMÄN?

 

VOISIKO TYYTYÄ VÄHEMPÄÄN?

JÄTTÄÄ AIKAA OLEMISEEN, TUUMIMISEEN,

AJATUSTENSA SELKEYTTÄMISEEN?

 

#kiitollisuus #mielenrauha #myotatunto #onni #reunallapelottaa #runo #toivo


Kirjoituksia:





RUNO- Vähemmän on enemmän

Jos viihdyt kirjoitusteni ääressä - liittyisitkö seuraamaan myös Blogit.fi:ssä? Voit seurata blogia Facebook-sivun ja Instagramin kautta – TAI VAIKKA MOLEMPIEN!! Klikkaathan Blogikirjoitusten - blogin ylävasemmalta LUE (näyt lukijana kuvalla tai ilman!!)

Olisi kiva, jos jakaisit ja vinkkaisit kirjoituksista muillekin! Blogitekstien alla on pikkuriikkiset jakopalikatKIITOS JA KUMARRUS.

Ei kommentteja: