RAKAS YSTÄVÄ - Reunalla saa pelottaa

Sairaus yhdisti ja syntyi tiivis ystävyys - Ystävyytemme alkoi 11 vuotta sitten meitä yhdistävän sydänsairauden tiimoilta. Asuimme lähipaikkakunnilla ja olimme samanikäisiä. Tunnuit ensi hetkestä alkaen sielunsiskolta. Olimme samalla sivulla, ajatukset soljuivat ja huumorikin oli samanlaista. Nykyään ollaan molemmat sydän- ja syöpäsairaita.

Blogin Facebook-sivulla ja Instassa muisteloita.TÄSTÄ linkistä pääset REUNALLA PELOTTAA-Facebook-sivulle.
Liityttehän seuraamaan!

OLET TIMANTTI

Takana on kilometreittäin elettyä elämää. Koetut vaikeudet puristavat hiilestäkin timantin ja sellaiseksi koen sinut. Seurassasi on rauha olla oma itsensä. Omaat läsnäolon ja toisten huomioimisen taidon paremmin kuin kukaan tuntemani. Löydät oikeat sanat ja omissa vaikeuksissasi katsot rauhaisasti eteenpäin.
Olet käsittämättömästi hoitanut arjen haasteesi. Sairauksistasi huolimatta olet jaksanut luoda ympärillesi paljon kaunista. Luova puolesi näkyy työssäsi ja harrastuksessasi antaen varmasti voimaa. Olet sinnikäs ja päättäväinen nainen. Olemuksestasi ja olemisestasi huokuu Hyvän Ihmisen aura.

VERTAISTUKEA MOLEMMILLE

Molemmilla on ollut suojelusenkeli valvomassa vierellämme äärimmäisen hädän kohdatessa. Tiedämme jo elävämme eräänlaista jatkoaikaa, joka ei ole itsestäänselvyys. Olemme vuorotellen olleet tuettavia ja vuoroin toisillemme hartioina lohtua tuomassa. Muistan monta hetkeä ja sanaasi, joiden avulla maailmani on taas kirkastunut ja ajatukseni ovat selkeytyneet. Olet kulkenut omalla matkallani tukena. Luulen, ettet oikein ymmärräkään miten korvaamaton minulle olet. Yritämme molemmat elää sitä Ihan Tavallista elämää, joka ei ole aina kovin helppoa, vaan vaatii tietynlaisen ”Aivot Narikkaan”-mentaliteetin.

SANATON KESKINÄINEN YMMÄRRYS JA ENNUSTEET MURSKAKSI

Olemme vuosien varrella kirjoitelleet keskenämme tuhansia viestejä ja ehtineet kirota viimeiseen jorpakkoon sairauksiamme ja muita haasteita. Ymmärrät mainiosti omalaatuista huumoriani ja sarkasmiani. Meillä on aidosti hauskaa, jopa ihan kamalina aikoina kykenemme näkemään valon pilkahduksia pilven takaa. Tosiasia on, että Elämästä ei selviä hengissä – ei edes näin hyvässä jengissä. Olemme molemmat jo ylittäneet pelkästään sydänsairautemme eloonjäämisennusteen. Toimimme elävinä esimerkkeinä siitä, että ennusteet on tehty murskattaviksi. Ollaan sitkeitä mimmejä, joita ei pienet tuulet ja asiat kaada.

REUNALLA PELOTTAA, MUTTA VIELÄ TEHDÄÄN MUISTOJA

Viimeaikaiset uutisesi ovat pöyristyttävän epäreiluja ja vaikeasti hyväksyttäviä. Molemmat tiedämme, että suurella todennäköisyydellä omakin matkantekoni kokenee lähiaikoina (vuosina?) alamäen. Onneksemme emme tiedä alamäkiemme jyrkkyyttä ja tiimalasissamme olevan ajan määrää. Eilen sanoitit viestissäsi: Reunalla. Se on juurikin oikea sana. Sain luvan käyttää sitä blogini nimenä, mutta lisäsin vielä yleensä sairastumisen ahdistukseen liittyvän lisän: pelottaa. Vakavasti sairaita, mutta Eteenpäin on elävän mieli.  Ollaan vähän niinkuin veitsenterällä tai taitelemassa trapetsilla (luulen, että hoksasit ajatustenkulkuni - horjumassa sen normaalin ja isomman romahduksen välillä).
Ymmärrämme pienten tavallisten asioiden ja hetkien arvon. Sattumalta kuuntelulistaltani soi Samuli Edelmannin Reunalla biisi, josta taltioin sinulle sanoituksesta osuvan pätkän:
”Sit kuulin sielussa, hei älä luovuta, reunalla kuuluukin pelottaa Niin kauan kun on tahtoa, jäljellä toivoa, jokainen haava vaan vahvistaa" JA
Reunalla kuuluukin pelottaa...."
JA: ” Pyydän, lähetä enkeli, kertomaan ettei mua oo vielä täysin unohdettu”
Lainaus myös YÖn biisin sanoista Kevein askelin:
” Kuinka kiihkeä ja hauras, kuinka lyhyt eilinen
Kuinka uskalsimme elää, kuinka rakastimme sen”.

TÄNÄÄN ELETÄÄN, HENGITETÄÄN JA OLLAAN KIITOLLISIA KAIKESTA PIENESTÄ YMPÄRILLÄMME.

Vielä on aikaa, Vielä on aikaa tehdä uusia muistoja.

Suojelusenkelisi 👼 on yhä vierelläsi.

Tässä musavalintani sinulle 
P!nk, Willow Sage Hart - Cover Me In Sunshine (Official Video)

Ystävyys on ja pysyy. Olet Rakas💞

HiusGuruni ja hemmottelijani on tämän jutun sankari Susa Hiuskaari Järvenpäässä (huom. parturi-kampaamo ImaGon tiloissa). Klikkaa Hiuskaari Järvenpää - Facebookissa

#karpatiat #reunallapelottaa #sarkoidoosi siskola #sydansarkoidoosi #syopa #toivo#vertaistuki #ystava

Kirjoituksiani:

Syöpä vs. harvinaissairaus sairauksieni vertailua

Rakas ystävä 2 - Painajaisista kohti haaveita KIRJOITUKSENI TOISELLE YSTÄVÄLLE



Töissä sairaana OMA KOKEMUS


Sietää, sietää - Sietokyvystä

Kun sairastuu vakavasti

Vakavasti sairaan läheisille

Huumori

Jos viihdyt kirjoitusteni ääressä - liittyisitkö seuraamaan myös Blogit.fi:ssä? Voit seurata blogia Facebook-sivun ja Instagramin kautta – TAI VAIKKA MOLEMPIEN!! Klikkaathan Blogikirjoitusten - blogin ylävasemmalta LUE (näyt lukijana kuvalla tai ilman!!)

Olisi kiva, jos jakaisit ja vinkkaisit kirjoituksista muillekin! Blogitekstien alla on pikkuriikkiset jakopalikatKIITOS JA KUMARRUS.

Ei kommentteja: