USKO HUOMISEEN

Kuvan lähde epäselvä, lähteitä paljon

Viime ajat ovat romahduttaneet uskoa jatkuvasta hyvinvoinnista. Covid-pandemia, Ukrainan sota, ruoka-, menovesi- ja sähkömenot. Pienen ihmisen pieni arki on ottanut osuman toisensa perään. Taito uskoa, uskaltaa ja yrittää ovat saaneet siipeensä. Ihmisille tapahtuu omissa elämissäänkin pahoja, odottamattomia ja vaikeita asioita. Tarvitsemme uskoa huomiseen.

Blogin Facebook-sivulla ja Instassa muisteloita.TÄSTÄ linkistä pääset REUNALLA PELOTTAA-Facebook-sivulle.
Liityttehän seuraamaan!

ASIOITA TAPAHTUU, JOSKUS HUONOJAKIN

Asiat on lopulta otettava sellaisina kuin ne ovat. Toisinaan pahat, vaikeat asiat tulevat elämäämme arvaamatta. Hetkessä elämältä voi pudota pohja pois. Ääritilanteissa ihmiset suhtautuvat tapahtuneeseen kovin eri tavoin. Kriisien vaiheissa voidaan oireilla eri aikaisesti. Aiemmin tukipilarina toiminut saattaa romahtaa ja heikoksi ajateltu ryhtyy toimimaan arkeen kiinnittyen. Monelle voi auttaa, jos ei mieti liikaa kysymystä MIKSI? 

ASIAT ASIOINA

Ihmisen löytäessä kaltaisiaan, paha olo ja paniikki usein helpottaa. Huomatessaan muitakin elämän nuijimia, mutta tolpillaan olevia, voi ymmärtää, että vielä elämä jatkuu. Toisia kuuntelemalla, lukemalla ja pohtimalla voi huomata, että valmiita vastauksia selviämiseen ei ole. Tapahtuneet ja muuttuneet on hyväksyttävä kaunistelematta. Mielen pohjaan padotun voi ulvoa ja puhaltaa ulos. Voi ruotia asioita, joita tilanteen muuttuminen on nostanut mieleen. Kriiseissä huomaa itsensä ja toistensa rajat ja sietokyvyn määrän.

ÄÄRIRAJOILLA YMMÄRRYS KASVAA

Ajan myötä osaa katsoa ja ajatella muitakin samankaltaisissa tilanteissa olleita. Alkaa herätä kiinnostus tietää, miten toiset ovat selvinneet ja tehneet vastaavissa tilanteissa. Moni voi imeä pesusienen lailla kokemustietoa. Tieto ei aina lisää tuskaa, vaan tiedosta ja toisten kokemasta voi löytää ohjenuoria ja pelastusrenkaita. Pienenpieniä ajatusten ja tekemisen muruja, joita voi itse kokeilla. 

TOIVO ON LÄHELLÄ

Olisiko ilmassa jo toivontuntua? Orastavia ajatuksia, jolloin hoksaa, että on jo hiljalleen tolpillaan.  Ihmismieli ei ole kauaa seesteinen. Se soutaa ees taas elämän aaltojen vietävänä. Heittelehtii ja ankkuroituen välillä tukevasti. Toisinaan tuulista huolimatta uskaltaudumme jatkamaan elämäämme. 

USKO HUOMISEEN

Ihmiskunta on löytänyt tiensä kamalista tilanteista aina jollain tavalla eteenpäin. Jokaisella on lupa romahtaa taakkojensa alla. On lupa olla heikko ja ottaa tukea vastaan. Elämän arvaamattomuus koskettaa jossain vaiheessa jokaista meistä. Kaikkeen ei voi varautua. Elämä on aina vähän kesken. Ehkä voisimme vain hyväksyä sen, että elämä on aallokkoa. Joskus peilityyntä ja vesikin lämmintä kuin linnunmaito. Toisinaan viileää, pientä liplatusta. Pahimmillaan julmaa, pimeää ja pelottavaa myrskyaallokkoa. Muistettava on, että myrskytkin laantuvat. Aina joskus ja jostain paistaa risukasaankin. Auringonkajo tulee lopulta esiin pilvien lomasta. Ikään kuin luvaten toivoa.

USKOTHAN HUOMISEEN!

#ahdistus #armo #mielenrauha #myotatunto #reunallapelottaa #toivo #vertaistuki


Kirjoituksia:

RUNO - Toivoon tarttuen

RUNO - Kosketus olkapäälle

RUNO - Uskallatko

RUNO - Tulevaisuudenuskoa

RUNO - Nyt on näin

RUNO - Hauras elämä

RUNO - Kestä vielä!

Jos viihdyt kirjoitusteni ääressä - liittyisitkö seuraamaan myös Blogit.fi:ssä? Voit seurata blogia Facebook-sivun ja Instagramin kautta – TAI VAIKKA MOLEMPIEN!! Klikkaathan Blogikirjoitusten - blogin ylävasemmalta LUE (näyt lukijana kuvalla tai ilman!!)

Olisi kiva, jos jakaisit ja vinkkaisit kirjoituksista muillekin! Blogitekstien alla on pikkuriikkiset jakopalikatKIITOS JA KUMARRUS.

Ei kommentteja: