ETTEI JÄÄ ELÄMÄTTÄ

Kuva Niko Laurila Photography

Olen kirjoittanut, vaikkei se täällä blogissa ole näkynyt. Runo-mietekirjayritelmää. Olen kirjoittanut myös 110 sivua tekstiä ja 22 uutta runoa. Kaikkiin omiin kipeimpiin asioihin en ole vielä kyennyt kurkistamaan.

Blogin Facebook-sivulla ja Instassa muisteloita.TÄSTÄ linkistä pääset REUNALLA PELOTTAA-Facebook-sivulle.
Liityttehän seuraamaan!


JULKAISTAVAKSI TAI OMAAN KÄYTTÖÖN

Prosessi omakohtaisten asioiden kirjoittamisesta on ollut kipeä ja voimia vievä. Voimia vie myös vointi, jota ei käy kehuminen. Ehkä juuri siksi olen vähän vimmaisena naputellut. Kun vielä voin. Välillä on haastavaa, välillä helpompaa. Vielä tarvitsen lisätuumailua ja lukukertoja. Haluanko jotain muistoksi vain - rakkaalleni – läheisille ja päätyykö jotain ehkä julkisemmaksi. Sanoittamalla asioita ne jäsentyvät ajallisesti ja ajatuksellisesti kohdilleen. Tein listan asioista aikajanan muodossa hoksasin, että onhan tässä ollut monenlaista. Asioihin turtuu ja tottuu, kun ne ovat käsillä ja on elettävä eteenpäin.

ISOJA JA MERKITYKSELLISIÄ

Olen kelannut monenlaisia. Ihmiselon aikajanaa, empatiakyvyn katoamista - isossa mittakaavassa ja kylmässä yhteiskunnassamme. Sitä, mitä on ihminen ilman toisia. Koen, että muiden kanssa koetut hetket ovat sitä syvintä onnea. Millä muulla on niin suurta merkitystä kuin tunteilla ja hetkillä, jotka koemme toistemme kanssa – tai täydelliset hetket itseksemme. Niistä hetkistä kertyy muistoja, joita ei mikään maailman mahti voi meiltä viedä. Muistiin jäävien hetkien ei tarvitse olla suuria. Arkisia – ruokaa ja sanailua, pieni naurunhörähdys. Jokaisella on hetkiä, joissa on tuntenut iloa, hyvää mieltä ja kiitollisuutta. Monella on taitoja, joiden avulla voi kokea mielihyvää ja merkityksellisyyttä. Koemme tyytyväisyyttä, jos osaamme suunnata katseemme itsemme vähättelyn ja puutteiden miettimisen sijaan hetkiin ja pieniin hyviin asioihin. Aina voi jakaa omaa hyvää tuultaan huomioimalla muitakin.

ELÄMÄTTÖMYYS

Toisilla on tapana tarttua elämässään mielestään pielessä oleviin asioihin. Antaa kateudelle, vertailulle ja synkille ajatuksille valtaa. Kadehtiminen ja vihaamaan keskittyminen on kuluttavaa. Jos hoidettaisiin ensin oma tonttimme?
 Voi myös miettiä omia ihmisiään, ovatko nuo kaikki hyväksi ja heidän seuransa tarpeen? Ehkä asialle voisi tehdä jotain, vähentää aikaa ei niin voimaannuttavien parissa tai jotain? Kaikkien ajatuksenkulkua ja valintoja on mahdoton ymmärtää. 

Elämä on TÄSSÄ. Ellei elettävä elämä ole aina niin ihanaa, niin on meillä unelmat, joihin voi paeta. Unelmointi on ilmaista ja se onnistuu kaikilta. Vain taivas on rajana, jos sekään. Mieli ja mielikuvitus ovat sellainen voimavara, että ne kannattaa pistää töihin. Ei meidän tarvitse saada kannuksia eikä olla isompia ja tärkeämpiä kuin olemme. Meillä pienenpienillä on, ihan sinällään ja sellaisenaan oma olemassaolon merkityksemme. Eletään, ettei jää elämättä!

 

#armo #haave #kiitollisuus #mielenrauha #reunallapelottaa #toivo


Kirjoituksia:

RUNO - Jos voisin

RUNO - Jos tietäisi

RUNO - Itsetutkiskelua

RUNO - Uskalletaan

RUNO - Unelmat

RUNO - Aina on lupa haaveilla

RUNO - Parantavalla siveltimellä

RUNO - Onhan vielä olemassa kaunista ja hyvää

RUNO - Olennaisen hoksaaminen

Jos viihdyt kirjoitusteni ääressä - liittyisitkö seuraamaan myös Blogit.fi:ssä? Voit seurata blogia Facebook-sivun ja Instagramin kautta – TAI VAIKKA MOLEMPIEN!! Klikkaathan Blogikirjoitusten - blogin ylävasemmalta LUE (näyt lukijana kuvalla tai ilman!!)

Olisi kiva, jos jakaisit ja vinkkaisit kirjoituksista muillekin! Blogitekstien alla on pikkuriikkiset jakopalikatKIITOS JA KUMARRUS.

Ei kommentteja: