SAIRASTAMINEN KÄY TYÖSTÄ

Maalaus Susanna Huovinen
Joskus terveytensä ainaiseen kuulosteluun turtuu ja väsyy. Tiedän mainiosti, että juuri tiiviin tsekkailun vuoksi tässä yhä porskutan. Huoleton, kepeä, lempeä elämä – täältä löytyisi yksi fani. Tuskin kukaan pääsee kahlaamaan elämäntaivaltaan ilman heikkoja hetkiä. Eilisen venähtäneen terveyskäynnin myötä syöminen, juominen ja välilevot jäivät pois. Olo on yhä voipunut. Eilinen hyytymisarvo osoittautui megakorkeaksi. Kirjoitin aiemmin Hoitoväsymys-tekstin, jota suosittelen. Kun ei mitään jaksa. Päivän labrareissu meni vartilla + labrat. Yhteydenottoja pitää tehdä ja kelasulkeisia.  Kiva olla yhä naputtelemassa. Aurinkokin paistaa. 

Blogin Facebook-sivulla ja Instassa muisteloita.TÄSTÄ linkistä pääset REUNALLA PELOTTAA-Facebook-sivulle.
Liityttehän seuraamaan!

MARINAA JA MURINAA - HETKEN

Hyytymisarvo oli 2 pv sitten niin korkea, että vakavan vuodon riski oli suuri. Pian 8 v. vanha, sydämen mitraaliläpän varaosa bioläppä kerää helposti hyytymää pumppuuni. Olen pari isompaa hyytymätilannetta kokenut ja tunne on vähän kuin yrittäisi lähteä autoilemaan käsijarru päällä. Rintaan sattuu ja ahdistaa. No, ilon kautta. Eilisellä arvolla niin ei totisesti käy. Veri on liian lirua.
Sairastaminen voi huomaamatta nousta elämässä jalustalle. Muistutan itseäni (ja muita), että olisi hyvä miettiä olonsa ja tulevan pelkojen sijaan, vaikka arkisia juttuja. Käydä pääkoppansa kanssa painia ja kaivella sieltä kenties jotain tavoitteellista, jotain mitä kohti voisi ponnistella. Niiden ei tarvitse olla isoja. Aloittaa voi pienistä - tyhjennän tiskikoneen ennen kuin menen sohvalle. Lenkille musan voimalla. Unelmointi ei maksa mitään. Omaa kipinää kannattaa seurata, sillä se antaa iloa ja onnellisuutta.

TAVALLISTA ELÄMÄÄ

Isommissa ketutuksissa marisen parille luottoystävilleni, joilla on sama oudonharvinainen sydänsairaus. Yleensä uppoudun miettimään kaikkea hyvää elämässäni. Uskon seesteisen mielen voimaan ja itsesuggestioon. Epävarmuus ja pelko kuuluvat ihmiselämään. Yritän elää niin, ettei sairaus valtaisi kokonaan pääkoppaani, eikä minun ja läheisteni elämää. Elän tavallista elämää ja ajattelen tätä sairastamista vähän kuin työnäni. Ei aina auvoa, niin kuin ei perusduunikaan. Isompien murheiden alla voi hetkeksi kadota kuiluun, olla hetkisen hukassa itseltäänkin. Sairastaminen ei estä elämistä. Koen edelleen olevani iloinen ja onnellinen. Tunteen eteen täytyy välillä tehdä ajatustyötä. Mustaan aukkoon olisi helppo tipahtaa. Keskitän katseeni pois itsestäni, sillä tiedän monia, joilla on eri tavoilla vaikeaa. Voin auttaa muita, ainakin vähän. Olkansa yli katsominen auttaa.

MUSAA, ENEMMÄN JA LUJEMMIN MUSAA

En osaa juuri nyt ajatella, millaista elämä olisi ilman musiikin kuuntelemista. Minua se auttaa rauhoittumaan, ilahtumaan, herkistymään, löytämään tsemppivaiheen ja vaikka mitä. Itselläni on musakirjastoni tykättyihin kappaleisiin ympätty kovin monenlaista. Kirsin musacornerissa on: menevää ja jalkaa vipattavaa, instrumentalia, hempeän lempeää herkistävää, suomalaista laidasta laitaan, hengellistä, bluesia, rokkia, poppia, countrya. Lähes kaikkea, laidasta laitaan.

Tykätyt-listaltani soi äsken sattumalöydös, jossa on ytyä ja ajatusta. Soikin LUJAA. Lill Lindforsin kappale Åh, vilken morgon. MULLE KOLAHTI.
Katson eloa sarkasmin ja mustaan huumoriin taipuvaisella mielellä…

Tässä pätkä kappaleen sanoitusta - molemmilla kotimaisilla.

Åh, vilken morgon, åh, vilken härlig dag  - Oi, mikä aamu, oi, mikä loistava päivä
Jag känner mig så frisk och stark och så fantastiskt glad - Tunnen olevani niin terve ja vahva ja niin ihanan onnellinen
Åh, vilken känsla - Voi mikä tunne,
Att vakna mitt i vardan full av vilja och av krut - Herätä keskellä ei mitään, täynnä tahtoa ja ruutia
Och vet att jag kan och jag vill  - Ja tiedän, että voin ja haluan
Och jag ska och jag törs - Ja aion ja uskallan

Linkkiluettelo:

Spotify - Åh, vilken morgon - Lill Lindors

YouTube - Åh, vilken morgon - Lill Lindfors 

Kevennyksenä Kamala Luonto 21-3099, klikkaa selvemmäksi

#armo #keuhkosarkoidoosi #keuhkosyopa #kipu #reunallapelottaa #sairas #sarkoidoosi #sydansarkoidoosi #toivo


Kirjoituksia:

Kokemukseni - Töissä sairaana

Kokemukseni - Sydänsarkoidoosi

TOIVO ja TUKI -kirjoitukseni - Siskot, matka jolle kukaan ei halunnut-sivustolle

Sydänsairaudestani Rosie.fi:ssä

Sairastuneet ja läheiset

Huumori

RUNO - Kestä vielä

RUNO - Musiikin avulla

Jos viihdyt kirjoitusteni ääressä - liittyisitkö seuraamaan myös Blogit.fi:ssä? Voit seurata blogia Facebook-sivun ja Instagramin kautta – TAI VAIKKA MOLEMPIEN!! Klikkaathan Blogikirjoitusten - blogin ylävasemmalta LUE (näyt lukijana kuvalla tai ilman!!)

Olisi kiva, jos jakaisit ja vinkkaisit kirjoituksista muillekin! Blogitekstien alla on pikkuriikkiset jakopalikatKIITOS JA KUMARRUS.

Ei kommentteja: