RUNO - ASETTUA TOISEN SAAPPAISIIN

Kuva Microsoft 365 kuvapankki

Tuntuu, että jako hyvä- ja huono-osaisiin on vauhdittunut. Surullinen suunta. Tuntuu, että moni sulkee tietoisesti silmänsä. Ei enää osata tai haluta pohtia asioita toistemme kannalta. Markkinavoimat ohjailevat meitä. Toivon ja pelkään, että yhä useampi tippuu yhteisestä hyvinvoinnin kelkasta.

Blogin Facebook-sivulla ja Instassa muisteloita.TÄSTÄ linkistä pääset REUNALLA PELOTTAA-Facebook-sivulle.
Liityttehän seuraamaan!

KUN ASIOITA KATSOTAAN VAIN OMISTA POTEROISTAAN

Huomenta Suomi kirjoitukseen koostin haastattelussa sanotun tekstiksi. Isoimman puheenvuoron sai, valitettavasti, tutkija, joka katsoi syöpäseulontojen tarkoitusta ammattinsa kantilta. Korostetusti oli esillä se, että syöpiä löydetään sattumalta (öö, kai niiden perustarkoituskin), joita ei muuten huomattaisi. Raha ja vertailu. Tullapa syöpäseulonta myös keuhkosyövälle, jossa oireita ei voi huomata, kun keuhkoissa ei ole tuntoa. Jos jo tuntuu, alkaa olla sen parantumismahdollisuuksien kannalta myöhäistä. Eikö pitäisi löytää ajoissa, jotta pelastettaisiin ihmisille loppuelämä, työurien jatkuminen ja muuta. Sietää, sietää – syöpäsairas. Ja ihmettelee, missä on Myötätunto? Asiaa pitää rummutta ja avata näemmä vielä useaan kertaan, vaikka välillä meinaa iskeä toivottomuus. Tuntuu, että päätään takoo seinään. Raha puhuu ja päätöksiä tehdään julmin perustein, syrjivästikin. Ko. ohjelmassa haastateltu Marjo Forsblom kirjoitti asiasta blogissaan, linkki alla.

MOT SÄHKÖLASKUN SALAISUUS

Katsoin ohjelman MOT Sähkölaskun salaisuus – asia kun koskettaa talouttamme. Laskut vievät ja muuttavat ihan valtavasti vähintään kahden vuoden ajan elämästämme. Ehkä se saa lopullisesti lannistumaan, en tiedä. Sähkö, lämpö, vesi, ruoka – perustarpeemme. Miten kylmäävästi Energian Tuottajat ja nykyiset päättäjämme tilannetta katsovatkaan. Tuottajien, eikä kuluttajien kannalta. Linkki alla. EI myötätunnon hippua. Olemme menossa lujaa vauhtia kohti kovia arvoja.
Erittäin viisaita sen sijaan puhui Aalto Yliopiston professori Peter Lund. Ollapa hänen kaltaisiaan päättäjiä!!


ASETTUA TOISEN SAAPPAISIIN

 

VUOROVAIKUTUKSEN AAKKOSISSA,

TOINEN TOISTEMME HUOMAAMINEN.

YHTEISKUNTAMME TUKIPILAREISSA,

YHTEEN HIILEEN PUHALTAMINEN.

 

AINA TOISTEN KOKEMA PAHUUS,

MIELIVALTA, SORTO, VÄÄRYYS.

KOLAHTAA YHTEISKUNTAAN,

YKSILÖSTÄ PERHEYHTEISÖÖN,

YHÄ KAUEMMAS, RUMASTI NÄKYEN.

 

MISSÄ PIILEE MYÖTÄTUNTO,

PÄÄTTÄJIEN OMATUNTO?

 

MIKSEI OSATA, HALUTA

ASETTUA TOISEN SAAPPAISIIN?

 

Linkkiluettelo:

MOT Sähkölaskun salaisuus

Sisulla ja rakkaudella-blogi Facebookissa


#armo #mielenrauha #Motsahkolaskunsalaisuus #myotatunto #reunallapelottaa #runo #toivo

Kirjoituksia:

Huomenta Suomi - Keskustelu syöpäseulontojen lisäämisen tarpeellisuudesta

Myötätunto

Sietää, sietää

RUNO - Jos voisin

RUNO - Älä jämähdä

RUNO - Tulevaisuudenuskoa

RUNO - Onhan vielä olemassa kaunista ja hyvää

Jos viihdyt kirjoitusteni ääressä - liittyisitkö seuraamaan myös Blogit.fi:ssä? Voit seurata blogia Facebook-sivun ja Instagramin kautta – TAI VAIKKA MOLEMPIEN!! Klikkaathan Blogikirjoitusten - blogin ylävasemmalta LUE (näyt lukijana kuvalla tai ilman!!)

Olisi kiva, jos jakaisit ja vinkkaisit kirjoituksista muillekin! Blogitekstien alla on pikkuriikkiset jakopalikatKIITOS JA KUMARRUS.

Ei kommentteja: