RUNO – HELPPO LYÖDÄ LYÖTYÄ

Kuva Sara Laamanen Lentokoululaista ei hymyillyttänyt 

Mietin aikaamme, jossa on helppo satuttaa, sanoa pahasti. Olen miettinyt panostani pienenä ihmisenä. Olemassaoloa ja sitä, olenko vain kliseinen kirjoittaja. Osaako sitä sanoittaa niin kuin oli tarkoittanut, että ajatukset kolahtaisivat tai tulisivat ymmärretyksi?


Blogin Facebook-sivulla ja Instassa muisteloita.TÄSTÄ linkistä pääset REUNALLA PELOTTAA-Facebook-sivulle.
Liityttehän seuraamaan!

KIRJOITUSKIPUJA

Ilahduttaa, että etenkin Facebook-sivu on saanut lisää seuraajia. KIITOS. Välillä on käynyt ajatus siitä kannattaako kirjoittamista jatkaa. EI ole ikäkriisiä, vaan enemmänkin ajatuksia elämän ruutilangan pituudesta. Itsetutkiskelun aikaa ehkä kirjoittamisen osalta. Kielteinen oli ensimmäisen kustantajan vastaus runo- ja miete-kirjaani koskien. Ei soveltunut heidän julkaisuohjelmaansa.

En ajatellutkaan tekstieni olevan Heureka-tasoa. Kirja-ajatus lähti siitä, että jäisi jotain pysyvää, lasten lisäksi. Ryhdyin kielteisen päätöksen jälkeen koostamaan kirjoituksia ”kustantajien esilukijoille” heidän vaatimiinsa muotoihin. Itse on vaikea nähdä metsää puilta – valita, lajitella jne. Lähimmät eivät kehtaa sanoa kirjoittavani sontaa tai mitättömiä. Moni kirjoitus on syntynyt nopsaan, kun tahti oli alkuvuoteen asti tiuha. Tiedän ettei moni tekstini ole kirjallisuuden gourmeeta. Kirjoituksia on niin paljon, että valinta ja lajittelu on työlästä. Odotan lampun syttymistä päässäni tai punaisen langan löytämistä. Millä jaottelulla koostaisin. Helpointa olisi ottaa itselle tärkeitä kirjoituksia talteen tilaamalla kirjoituksia valokuvakirjana tai omakustanteena. Pari kappaletta. No, katsotaan jos projekti edistyisi ja pääsisi jatkamaan ”romaanin” kirjoittamista.

Taannoinen ikävä palaute palautti mieleeni muita elämässä olleita vaikeita aikoja ja vaiheita, tuokiokuvineen. Mm. yläaste-ajan ikäviä ja kipeitäkin muistoja. Ja monien muiden vaikeiden aikojen. Mitättömyyden ja turhuuden ajatuksia. Mietin nykyajan raadollista suhtautumista kanssaihmisiin. Kun juuri nyt ei jaksaisi yhtään ylimääräistä mielipahaa.

SÄHKÖKYYKYTYS-KETUTUS OSA XX

 Isoja sähkölaskuja riittää vielä 21 kk, tukipäätöksethän on tehty koskemaan vain viime kuun laskua (alv-ale huhtikuun loppuun). Itselle maksettavaa jää jäätävästi. Asia siirtää unelmiamme, remppoja ja monia kivoja asioita hamaan tappiin. Yli 30 sentin hintaa maksavia TALOUKSIA on noin 51 000 kotitaloutta. Kukaan ei enää välitä. Vihaan sitä, ettei korjata eikä auteta nopeasti, vaikka keinot on olemassa. Sähkö kun on yksi nykyelon perusasioista. Pienen ihmisen ahdinko on yhteiskunnalle vähäpätöisempi asia kuin vaikka harvalukuisten ”transihmisten” oikeudet. Uskomatonta.

Niukkuus tuo mieleen mm. lapsuuden, murrosiän ja lama-ajan muistoja - nälän, niukkuuden, pilkan ja naureskelun, loppumattoman venymisen ja sinnittelyn. On vähän ihme, että niiden yli jaksoi elää ja että tässä vielä on. Pienen ihmisen kokemat asiat ja pelko tulevasta ovat tulleet mietteisiin - veetuttaa, sillä aikaa tiimalasissani ei välttämättä ole loputtomasti. Kuin kruununa vanha hyvin palvellut sotaratsumme, - peltilehmä on päätetty & pakko vaihtaa. Ilman sitä ei pärjää. Vaihtopuuhaan aikaa, vaivaan ja rahanmenoa, tsek.

HERKKYYS

Mielen ollessa herkillä, huomaan että on vaikeampi keskittyä ja selviytyä edes perusrutiineista. Heikoilla unilla mielikin on huonompi kestämään kolhuja ja jaksamaan lisäpettymyksiä.

 

HELPPO LYÖDÄ LYÖTYÄ

 

EI RIITTÄVÄSTI PIELESSÄ,

IHMISPOLON ELOSSA.

ANTAA PYRYTTÄÄ VAAN.

LAITA TÄNNE TULEMAAN.

LISÄÄ KULUJA, LASKUJA,

PETTYMYKSIÄ, PIINAA.

HELPPO LYÖDÄ LYÖTYÄ,

KUN EI ITSEÄ KOSKETA.


Kamala LuontO 21-3137

Kamala Luonto 21-3187

Kirsin musacornerissa: 


 

#alakulo #ahdistus #myotatunto #reunallapelottaa #runo #toivo


Kirjoituksia:

RUNO - Palasina

RUNO - Kestä vielä

RUNO - Jos käykin hyvin

Merkitystä etsimässä

RUNO - Tulevaisuudenuskoa

RUNO - Epätäydellisyys

Todennäköisyyksiä pohtimassa ja murskaamassa

Jos viihdyt kirjoitusteni ääressä - liittyisitkö seuraamaan myös Blogit.fi:ssä? Voit seurata blogia Facebook-sivun ja Instagramin kautta – TAI VAIKKA MOLEMPIEN!! Klikkaathan Blogikirjoitusten - blogin ylävasemmalta LUE (näyt lukijana kuvalla tai ilman!!)

Olisi kiva, jos jakaisit ja vinkkaisit kirjoituksista muillekin! Blogitekstien alla on pikkuriikkiset jakopalikatKIITOS JA KUMARRUS.

Ei kommentteja: