SILITÄ, KOSKETA, KÄVELE

Kuva Microsoft 365 kuvapankki
Voileipä valmiina odottamassa jääkaapissa. Lappu eväiden välissä - Olet tärkeä! Kosketa, halaa, silitä! Uskon, että kosketuksella on ihmeitä tekevä voima. Pientä, ei niin aikaavievää toisen huomioimista kannattaa harrastaa, sillä saa nopsaan toisen hyvälle tuulelle. Kokeilkaa!

Blogin Facebook-sivulla ja Instassa muisteloita.TÄSTÄ linkistä pääset REUNALLA PELOTTAA-Facebook-sivulle.

PIENTÄ HUOMIOINTIA ARJESSA MIELUUMMIN KUIN KERRAN VUODESSA JUHLAPÄIVÄNÄ

Arkea on elämässämme niin paljon, että jos se mättää, eipä tunnu kivalta. Jos perusasiat on kunnossa, vaikkapa tavaroille paikkansa, ei niin harmita. Itse olen halki piikki pinoon-tyyppi. Tavaroilla, papereilla, tallenteilla pitää olla paikkansa ja ahdistun jossain määrin, jos asiat on vähän oikuneikun. Joku käyttäytyy ja toimii eri lailla - hyvä niin. Välillä asiat jäävät lojumaan, ei tule tehdyksi, asioita siirtää, jättää käsistään. Likaan ja epäjärjestykseen ei maassamme kuolla.

Aina voi kiittää, kehua ja kertoa ohimennen miten kiva tai tärkeä toinen on. Arjessa tuosta vaan, jos siltä tuntuu. Rutiinit ja läheisyys ovat tärkeämpiä kuin tiptop-eloon pyrkiminen. Ilo antaa mielihyvää ja buustia jaksaa. Iloinen ihminen on kiitollinen elämästään, jonka ei todellakaan tarvitse olla täydellistä. Tsemppiä ja ystävällismielisiä tuuppauksia siis, arkinen viikko on jo puolivälissä.

TERVEYSTEKNOLOGIN KEHITTÄMÄ IHON SILITTÄJÄ

Bongasin uutisen. Lainaus, linkki 1 omavaltaiseti lyhentäen ja muokaten. "Aalto-yliopistossa on kehitetty silittäjä aktivoi ihossa olevia hermoratoja. Valmisteilla on laite, joka hillitsee himoa alkoholiin miellyttävän ihokosketuksen kautta. Näiden C-taktiilien kautta kosketus yhdistyy alkoholin himoon ja muihin riippuvuuksiin yhdistettyjen aivoalueiden kanssa. Kehityksessä oleva laite olisi valmistuessaan ensimmäinen teknologiaan perustuva lääkinnällinen ratkaisu. Tutkijat hento­Touch-hankkeessa haluaisivat laitteen apteekkeihin saataville myös ilman reseptiä. Laitetta tullaan testaamaan myös muihin riippuvuuksiin, kuten peliriippuvuuteen ja stressinhallintaan. Laitteelle on haettu patenttia. Silittäjän tarkoitus on tukea raittiutta yhdessä muiden hoitojen rinnalla. Ihan huippua, toivottavasti toimii.”

KOSKETELLAAN, SILITELLÄÄN

Edesmennyt Tommy Tabermannin iki-ihanassa klassikkorunossa silittämisen ja hellän kosketuksen voimaa kuvataan uskomattoman kauniisti: ”Joka on pidellyt aaltojen silittämää kiveä kädessään, tietää että jatkuvilla hyväilyillä on ihmeitä tekevä voima”.

Hellää kosketusta, kevyttä silittelyä teen miehelleni (kun jaksan). Hänen mukaansa jopa pikku jumit aukeavat, kroppa rentoutuu ja verenkiertokin paranee. Mieheni kehotti minua avaamaan vastaanoton, jossa ihmiset tulisivat silitettäväksi, kosketettavaksi. Voisinkin, mutta fyysisesti en siihen kykene ihan tuossa mittakaavassa. Pienikin hellä kosketus joka tapauksessa rentouttaa ja herättää aistit. Välittämisen voi kertoa myös ihokosketuksella sanojen sijaan. Kokeilkaa. Ei siitä ainakaan mitään pahaa ole. Ehkä pienet riidatkin vähenisivät, jos sanansäilän sijaan osapuolet hengähtäisivät ja vuoron perään hellästi silittelisivät toisiaan.
Uskon, että kosketuksella on ihmeitä tekevä voima.

Suosittelen katsomaan linkki 3:n kosketuksen tärkeydestä Yle Areenasta!

KÄVELLÄÄN – KÄVELEMINEN VAPAUTTAA

Taisteluni kurpistan kanssa. Mä voitin!
Toinen uutisvirrasta bongattu kertoo kävelemisestä, jota jo Beethoven, Gandhi ja muut ovat tehneet. Lainaus (omavaltaisetsi lyhentäen) 2: ” Kävely on suomalaisten suosituin liikuntamuoto. Se on helppo tapa liikkua, se on ilmaista ja kävellä voi missä vaan, jopa vedessä. Kännykkä laskee reaaliaikaisesti askelten määrän ja antaa viitettä terveyshyödyistä, joita kävelyllä on. Käveleminen buustaa elimistön vastustuskykyä, laskee verenpainetta, parantaa aineenvaihduntaa ja auttaa stressin purkamisessa. Murheet asettuvat mittasuhteisiinsa, kun askelten alla on pehmeä, joustava metsäpolku. Luovuuskin lisääntyy kävelemällä, kertovat tutkimukset.”

Tänään aamupäivällä puolitoista tuntia tuhraantui labrakäyntiin. Sitten taistelin äsken kurpitsan kanssa. Mies ei ollutkaan apuna, joten oli melkoinen hommeli taistella sitä halki ja kuoria. Aikaa ja ähellystä. Olisi varmaan saanut hyvän videon. En luovuttanut vaan ähelsin. Kurpitsa 0 - minä 1. Kohta päätä tuulettamaan pienellä kävelyllä ja sitten ruoka valmiiksi. Meillä tänään kurpitsasosekeittoa kanan jauhelihalla ja soijarouheella. Mites teidän torstainne on vierähtänyt?

Linkkiluettelo:

Lainaus 1 Potilaan lääkärilehti – Juliana Harkki - Alkoholihimo kuriin ihon silittäjällä

Lainaus 2 Kirkko ja kaupunki – Teksti Kaisa Kariranta. Käveleminen on yksinkertaista vapautta. Beethoven, Zelenskyi, Gandhi ja muut kuuluisat kävelijät osoittavat, että kävely voi järisyttää maata jalkojemme alla

Linkki 3: Yle Areena - Kosketuksen voima


#ilo #mielenrauha #reunallapelottaa #toivo


Kirjoituksia:

RUNO - Hiljaisuus 


Ajan kulumisesta 


Jos viihdyt kirjoitusteni ääressä - liittyisitkö seuraamaan myös Blogit.fi:ssä? Voit seurata blogia Facebook-sivun ja Instagramin kautta – TAI VAIKKA MOLEMPIEN!! Klikkaathan Blogikirjoitusten - blogin ylävasemmalta LUE (näyt lukijana kuvalla tai ilman!!)

Olisi kiva, jos jakaisit ja vinkkaisit kirjoituksista muillekin! Blogitekstien alla on pikkuriikkiset jakopalikatKIITOS JA KUMARRUS.

Ei kommentteja: