HOVIKAMPAAJALLA - SAIRAUSMUISTOJA VUODELTA 2010

Eilen oli ilon päivä, hemmottelua. Naiset kokevat hiuksensa usein tärkeiksi. Yritän, vaikken varmasti pysty kuin pintaraapaisuna samaistumaan syöpä- tai muiden sairauksien (usein hoitojen) vaikutuksia itsetuntoon – jos hiukset lähtevät. Kaljulla, lisäkkeillä, huiveilla pärjää, mutta monelle naiselle ja osalle miehistäkin hiuksettomuus tai hiusten harveneminen on kova paikka. Itselläni ei näin pitkiä hiuksia ole ollut koko elinaikanani ja saanen kai puristaa iloa moisesta ulkonaisesta asiasta?

Blogin Facebook-sivulla ja Instassa muisteloita.TÄSTÄ linkistä pääset REUNALLA PELOTTAA-Facebook-sivulle.
Liityttehän seuraamaan!


 KESÄN 2010 KARDIOLOGIKÄYNTI JA HÄMMENNYS

Kauneus ei tule hetkessä ;)
Muistot tulvahtivat mieleeni, sillä ei tämä nykyisen kaltainen hiuspehko kauaa ole tällainen ollut. Olen antanut sen kasvaa kesästä 2019 alkaen.
 
Pakitetaan vuoteen 2010: Olin ilosta soikeana ja hyvin helpottunut päästessäni yliopistosairaala Hus Meilahden potilaaksi sydämeni osalta. Kävin heinäkuussa kardiologilla sydämen koepalojen ja labrojen jälkeen. Nestettä oli kertynyt sydämeen ja olo oli tukalan turvonnut. Kerrottiin, että on aloitettava solunsalpaajat ja muita lisälääkkeitä kortisonin rinnalle.
Kardiologi oli ihmeissään, miksi pitkästä ja runsaasta kortisonista huolimatta sydämeeni oli saanut siipeensä. Olin kai ensimmäinen (elossa oleva), jolla kortisonihoidon aikana oli näin käynyt (näin olen ymmärtänyt).

Kesäajasta ja muusta johtuen käyntiä seurasi usea lisäpuhelu ohjeineen. Mm. "Ilmoita aina seurassasi oleville sairaudestasi, pyydä soittamaan ambulanssi, jos taju lähtee. Ota aina puhelin, lääke- ja sairaustiedot mukaasi." 
Olin hämmentynyt, sillä paikallissairaalassa ei neljän vuoden aikana oltu pelkojani ja tuntemuksiani uskottu. En ole katkera, mutta olisihan se paremminkin voinut mennä ...

LUULIN 2010 HIUSTENI LÄHTEVÄN SOLUNSALPAAJIEN VUOKSI

2010 kotonani oli surkea tietokone surkealla yhteydellä. Käytin konetta lähinnä laskujen maksamiseen. Googlasin solunsalpaajista = sytostaateista. Nuoremmille tiedoksi, että netissä tuona armon vuonna julkaisujen määrä oli minimaalinen nykyiseen verrattuna ja tieto oli usein vanhaa. Yhteydet tökkivät ja tietoa oli vähän.

 Ajatus sytostaateista toi heti mieleen sen, että hiusten lähtöä se tulee tarkoittamaan. 

Tutustuin Sydänsarkoidoositapaamisessa nykyiseen Rakkaaseen ystävääni Susaan ja Hovikampaajaani syyskuussa 2010. Kävin hänen kampaamossaan ja sille tielle jäin. Ajatukseni olivat sekaisin. Olimme siis molemmat sairastuneet tähän harvinaiseen sydänsarkoidoosiin. Olin kovin turvoksissa kortisonista, nesteistä ja ajatus hiuksien menettämisestä otti rajusti pattiin. Niinpä päätin extempore, että otan edes hetkeksi asennevärin ja hiukset valmiiksi lyhyiksi. Väriksi valikoitu hetken mielijohteesta shokkivioletti.

No, myöhemmin selvisi, että solunsalpaajani olivat tablettimuodossa ja ne harvoin aiheuttivat hiustenlähtöä. Nautin solunsalpaajia kortisonin ohella sitten seuraavat 6,5 vuotta. 

Kuvista näkee voinnin vaihtelua – lääkityksen ja eri vaiheiden mukaan – laihtumista ja lihomista noin 16 kilon haarukalla. Iloitsen ja osaan nyt nauttia hiuspehkoni kukoistuksesta, samoin kuin siitä, että Susa yhä jaksaa hoitaa hiuksiani.

Linkki:

 KEVENNYKSENÄ - Facebook-Watch - Yle - Aika mennä parturiin tai kampaajalle?


#ilo #reunallapelottaa #sydansarkoidoosi #syopa #toivo #vertaistuki


Kirjoituksia:

RUNO - Kutrit ja mieli kuntoon

Kokemukseni - Sydänsarkoidoosi 

Rakas Ystävä - Reunalla saa pelottaa

Rakas ystävä - Reunalla saa yhä pelottaa

Bluesia ystävien kera

Oodi vapaaehtoistyölle ja vertaistuelle

Villasukat pyörimään

Jos viihdyt kirjoitusteni ääressä - liittyisitkö seuraamaan myös Blogit.fi:ssä? Voit seurata blogia Facebook-sivun ja Instagramin kautta – TAI VAIKKA MOLEMPIEN!! Klikkaathan Blogikirjoitusten - blogin ylävasemmalta LUE (näyt lukijana kuvalla tai ilman!!)

Olisi kiva, jos jakaisit ja vinkkaisit kirjoituksista muillekin! Blogitekstien alla on pikkuriikkiset jakopalikatKIITOS JA KUMARRUS.

Ei kommentteja: