RUNO - KIITÄVÄ LAPSUUDEN AIKA

Lapsuus on tärkeää kehittymisen aikaa, jonka kokemukset luovat pohjan aikuisuudelle. Lapsuus ei ole kaikille pelkkää auvoa. Traumoista ja puutteista huolimatta aikuisuudessa voi rakentaa ihan hyvän elämän. Lapsi on lapsi, kaikissa oloissa. Lapsuuden merkitystä ja lapsien huomioimista ei voi tehdä liikaa. Pidetään pienten puolta. Lapset ja nuoret eivät voi saada liikaa huomiota!

Blogin Facebook-sivulla ja Instassa muisteloita.TÄSTÄ linkistä pääset REUNALLA PELOTTAA-Facebook-sivulle.
Liityttehän seuraamaan!

LAPSUUDEN MUUTTUMINEN

Olen viime aikoina usein miettinyt lapsia ja lapsuutta. Moni on hehkuttanut isovanhemman, kummin ym. onneaan. Ovat julkaisset kuvia vauvoista, leikki-ikäisistä, koululaisista. Ihanan haikeaa katsoa.
Isovanhempani tuntuivat lapsen silmissä vanhoilta ja vanhakantaisilta. Sairastamisen koetellessa elättelin toivoa siitä, että näkisin lapseni aikuistuvan. Niin kävi. Tunnen itseni nyt sekä vanhaksi ja nuoreksi. On yhä hämmentävää, kun ei ole kuin itsestään vastuussa.
Voimme siirtää seuraaville sukupolville kuvia ja kertomuksia lapsuudestamme. Joka vuosikymmenenä eletään enemmän tai vähemmän eri tavalla. Lapsuutemmekin on ollut kovin erilaisia. Kukaan ei voi täysin samaistua toisen kokemaan. Onneksi nyt voi katsella erilaisia tallenteita eri aikakausilta. Niistä aukeaa kalpea aavistus siitä, millaista elämä on eri aikoina ollut – lapsena ja muutoinkin.

Yle julkaisi oivallisen jutun Lapsuus 1900-luvulla, jota suosittelen katsomaan. Klikkaile linkkiluettelosta.

LAPSUUDEN KESÄT

Miksi lapsuuden kesät tuntuivat kestävän ikuisesti ja vanhemmiten päivät kiitävät ohi? Amerikkalais­professori keksi selityksen - Nuoren ihmisen aivot käsittelevät samassa ajassa enemmän informaatiota kuin vanhan ihmisen aivot, jolloin aika tuntuu pidemmältä. Lue lisää Hesarin linkistä.

 

KIITÄVÄ LAPSUUDEN AIKA

 

TUHANSISTA TOIVEISTA, TAIKAPÖLYSTÄ,

KAUNIISTA SOLUJEN KOHTAAMISESTA,

KASVAA KEHITTYVIÄ IHMEITÄ.

 

VAUVASTA LEIKKIJÄ, IHMETTELIJÄ,

TIETOA IMEVÄ OPPIJA, KOKEILIJA.

IKÄKAUDESTA TOISEEN KEHITTYVÄ,

TEINISTÄ AIKUISUUTEEN KURKOTTAVA.

ITSENÄINEN, ERITYINEN, AINUTLAATUINEN.

 

KIITÄVÄ LAPSUUDEN AIKA,

JÄLKIKÄTEEN - TAIKA-AIKAA,

SIETOKYVYN KERÄÄMISTÄ,

POHJAA AIKUISEN ELÄMÄLLE,

EVÄITÄ, TOIVOA POLULLE.

Linkkiluettelo:

Yle.fi Lapsuus 1900-luvulla – Asiantuntijoina Dosentti Antti Malinen ja Yliopistotutkija Mervi Kaarninen – Teksti Virpi Väisänen - Toteutuksen ulkoasu-Annukka Palmén-Väisänen

HS Tiede – teksti Niko Kettunen Miksi lapsuuden kesät tuntuivat kestävän ikuisesti ja vanhemmiten päivät kiitävät ohi?


#ilo #onni #reunallapelottaa #runo #toivo

Kirjoituksia:

Vanhemmiten 


RUNO - Uskalletaan


Jos viihdyt kirjoitusteni ääressä - liittyisitkö seuraamaan myös Blogit.fi:ssä? Voit seurata blogia Facebook-sivun ja Instagramin kautta – TAI VAIKKA MOLEMPIEN!! Klikkaathan Blogikirjoitusten - blogin ylävasemmalta LUE (näyt lukijana kuvalla tai ilman!!)

Olisi kiva, jos jakaisit ja vinkkaisit kirjoituksista muillekin! Blogitekstien alla on pikkuriikkiset jakopalikatKIITOS JA KUMARRUS.

Ei kommentteja: