RUNO – NUKKUA KUIN PIKKULAPSI

´Kuva Microsoft 365 kuvapankki

Pikkulasten nukahtamistaitoa kadehdin. Itselläni noin kolmikymppisenä unirytmi alkoi mättämään – raskaudet, lapsiperhevalvomiset, sairastaminen. Yöunesta on tullut rikkonaisen ohutta ja aamun koittaessa, useinkaan en ole tarmoa täynnä. Viisastenkiveä en ole keksinyt. En laske lampaita, enkä mieti olenko nukkunut. Älykello mittaa vireystilaa, mutta enemmän seuraan sykelukemaani. Molemmat eivät niin häävejä näytä, lukemia kuitenkin ;)  Linkeissä bongaamani kirjoitus aiheesta, joka tarjoilee iltasomeilun pistämistä pannaan ja aikuisten iltasatujen kokeilemista. Hmm. 
Blogin Facebook-sivulla ja Instassa muisteloita.TÄSTÄ linkistä pääset REUNALLA PELOTTAA-Facebook-sivulle.

Liityttehän seuraamaan!

UNEN PUUTE

Ylen kirjoitus on Lepo ja uni ovat elämisen edellytys, mutta niitä ei voi suorittaa. Kirjoituksessa painotetaan itsearvostuksen merkitystä. Työterveyslaitoksen erikoistutkija, psykoterapeutti ja psykologi Heli Järnefelti: ”Olisi hyvä saada hallinnan tunne takaisin, siis hallita omaa elämää ja ajankäyttöä.” Poimintoja omavaltaisesti tekstistä kaapaten ja muokaten : ”elämä ohjautuu ulkoapäin, ei kykene päättämään itse ajastaan, koska sen täyttävät turhat toimet. esim. somen pläräily. 

SOSIAAALINEN MEDIA

"Some pitää otteessaan ja houkuttelee reagoimaan ympäri vuorokauden. Se tarjoaa nopeita palkintoja, ja aivomme addiktoituvat. Mielen ja kehon rauhoittumiseen panostaessa palkinto tulee viiveellä. Somettelun jäljiltä olo on usein turta, riittämätön, kateellinen, levoton ja ahdistunut. Väsyneenä on usein avuttomassa tilassa ja kärpäsestä tulee helposti härkänen. Varsinkin, jos ei ole virkeämmässä tilassa päivän aikana suonut tilaa itselleen käsitellä asioita. Senecan lauseet: Huolellisemmin on varjeltava sellaista, josta et tiedä milloin se loppuu. Kukaan ei palauta sinulle vuosia, kukaan ei anna sinulle sinua itseäsi takaisin. (kommenttini - Siinäpä viisaus).

Uni on elämästä selviämisen ja nauttimisen edellytys, sitä kannattaa varjella, ja tarvittaessa hakea apua. Levänneinä pystymme miettimään, miten tehdä elämästä elämisen arvoista niistä aineksista mitä käytössämme on. Laita puhelimesi toiseen huoneeseen lataukseen klo 21. Jos kaipaat nukahtamista puheeseen, kokeile kuunnella Iltasatuja aikuisille (linkeissä). Varaa aikaa rauhoittumiselle ja valitse sellaista tekemistä, joka tuntuu itsellesi sopivalta ja palkitsevalta.”


NUKKUA KUIN PIENI LAPSI

 

SEURAILLEN VIREYSTILAANSA,  VALMISTELLEN UNIMATKAANSA.

PUUHAILLEN ARKISET,  PIENET HUOMISEN TAAKAT PAINAMASTA.

JÄTTÄEN JOUTAVANPÄIVÄISET TULEVIEN TUUMAILUT,

NYKYHETKEN HUOLIEN KERTAILUN, VANHOJEN VATVOMISET.

 

NUKKUA KUIN PIKKULAPSI,

ETSIEN KUTSUVAA PEHMEÄA LÄMMINTÄ PESÄÄ, MINNE MÖNKIÄ.

RAUHOITTUEN RAUKEANA ILMAN AJATUKSEN HITUSTA,

PAINAEN PÄÄNSÄ PEHMOISEEN TYYNYYN VIENOSTI TUHISTEN.


ANTAUTUEN AIVOJENSA NOLLAILUUN, UNIMAAHAN MATKAILUUN.


Kirjoituksia:

RUNO - Hiljaisuus 


Ajan kulumisesta



Jos viihdyt kirjoitusteni ääressä - liittyisitkö seuraamaan myös Blogit.fi:ssä? Voit seurata blogia Facebook-sivun ja Instagramin kautta – TAI VAIKKA MOLEMPIEN!! Klikkaathan Blogikirjoitusten - blogin ylävasemmalta LUE (näyt lukijana kuvalla tai ilman!!)

Olisi kiva, jos jakaisit ja vinkkaisit kirjoituksista muillekin! Blogitekstien alla on pikkuriikkiset jakopalikatKIITOS JA KUMARRUS.

Ei kommentteja: