RUNO - LÄSSYTETÄÄN, HUPSUTELLAAN

Kuvan lähde Microsoft 365 kuvapankki

Lässytetäänkö, hupsutellaanko teillä? Kannattaisi, sillä se tuo hauskuutta ja hyvää mieltä elämään.  Höpsöttely, baby talk ja lempeä nimittely on kivaa ja sopii kaiken ikäisille. Hassut sanailut ja imelän hyväntahtoinen lepertely antaa iloa, luo yhteistä kemiaa parisuhteeseen ja sopii mainiosti ystävien kanssa kommunikoimiseen.

Blogin Facebook-sivulla ja Instassa muisteloita.TÄSTÄ linkistä pääset REUNALLA PELOTTAA-Facebook-sivulle.
Liityttehän seuraamaan!

ILOA ELÄMÄÄN – JA PIDEMPÄÄ IKÄÄ

Vauvoja, koiria tai muita hellyttävän söpöjä eläimiä nähdessäni, livenä tai ruudulta – joku ratas päässäni naksahtaa. Endorfiiniryöppy kenties? Ihan sama mikä, mutta, jos on jotain pientä ja suloista, se on vaan NIIN ... aseistariisuvaa. Koirat ovat ihania, ne kun ovat usein ihanan seurankipeitä. Tutkitusti vauvoille puhutulla baby talkilla on suuri merkitys lapsen kielelliselle kehitykselle.

JOS RAKASTAA JA VÄLITTÄÄ

..., niin voihan sen sanoittaa hunajaisesti ja vaikka vähän ylisanoin tahi hassunhauskasti. Jos läheinen, rakas tekee jotain hupsua tai tahatonta niin pieni sanallinen buusti nostaa hauskuuden uudelle tasolle. Viestimme mieheni kanssa toisinaan hassunhauskoin äännähtelyin ja ynähdyksin, jotka menevät kunnon ufoilun puolelle. Viestinnässä äänenpainoilla ja ilmehdinnällä on merkitystä. Jos on katsekontakti niin sanottavaa voi buustata liioitelluin ilmein. Hölläily ja höyryjen päästäminen tekevät hyvää liian vakavaan aikuiseen elämään. Kokeile ja toteuta!

Onko teillä vakituisia tai alati vaihtuvia hellittelynimiä?
Käytättekö sanansäilää ja verbaalimiekkailua, ilmeilyä, äännähtelyä?

 

LÄSSYTETÄÄN, HUPSUTELLAAN

 

HELLIN HELLITTELYSANOIN,

HASSUIN ÄÄNENPAINOIN,

TILANTEESEEN SOPIVIN.

 

TOINEN PISTÄÄ PAREMMAKSI,

KUITTAA, VASTAA OSUVASTI.

NIMITTELY HASSU, HELLÄ,

EI KUUNAAN TOISTA MOISTA.

 

ILMEHDINTÄÄ, ÄÄNTELYITÄ,

VINKAUKSIA, HENKÄYKSIÄ,

KIEKAISUJA, VAUVAPUHETTA,

LÄSSYN LÄSSYN HÖPÖTYSTÄ.

 

HUPSUA, SEMINOLOA,

MIELIHYVÄÄ, ILOA,

HELLYYDENOSOITUKSIA.


Linkkiluettelo:

Kirjoitukseen innoitti tämä kirjoitus: Yle Uutiset Vauvat – teksti Kari Paananen :Lepertely ja lässytys kannattaa: Hoivapuhe kehittää vauvan kielen oppimista, puolisolle lässyttäminen on sosiaalista liimaa

#hellittely #hupsuttelu #ilo #lassytys #onni #reunallapelottaa #rakkaus #runo

Kirjoituksiani:

Itselleen nauraminen

RUNO - Iloa etsimässä 

Koirat hoitajina

Huumori

RUNO - Uskalletaan

Mitä rakkaus on?

RUNO - Hyvin sä vedät

Jos viihdyt kirjoitusteni ääressä - liittyisitkö seuraamaan myös Blogit.fi:ssä? Voit seurata blogia Facebook-sivun ja Instagramin kautta – TAI VAIKKA MOLEMPIEN!! Klikkaathan Blogikirjoitusten - blogin ylävasemmalta LUE (näyt lukijana kuvalla tai ilman!!)

Olisi kiva, jos jakaisit ja vinkkaisit kirjoituksista muillekin! Blogitekstien alla on pikkuriikkiset jakopalikatKIITOS JA KUMARRUS.

Ei kommentteja: