RUNO - ELÄMÄ KOULII

Maalaus Susanna Huovinen

Olemme omanlaisiamme ja teemme asioita eri tavoin. Jokainen voi olla välillä raiteiltaan ja jonkun ajan päästä jo tolpillaan. Itsensä ja epävarmuutensa kanssa painiminen kuuluvat ihmisenä olemiseen. Aiemmin oltiin vilkkaita, aikaansaavia, laiskoja, äreitä, hiljaisia ja hulluja. Nyt ollaan erityisherkkiä ja erilaisilla mielialakoodeilla varustettuja. Vertaamme ominaisuuksiamme ja tekemisiämme toisten suorituksiin. Onko sille tarvetta? Moni asia ja tunnekin liittyy tiettyyn ikäkauteen ja elämänvaiheeseen.

Blogin Facebook-sivulla ja Instassa muisteloita.TÄSTÄ linkistä pääset REUNALLA PELOTTAA-Facebook-sivulle.
Liityttehän seuraamaan!

TIETO LISÄÄ TUSKAA

Uutisoinnin ja kirjoittelun määrä on räjähtänyt. Somen tekstejä tulee vilkaistua. Jäädään lukemaan, ehkä kommentoimaan. Jo kiertää miete, että ahaa – tuo on Tuollainen. Piirteiden ja oireiden vuoksi ollaan helposti asettamassa tietynlaista leimaa. Lääkäri määrää diagnoosin tai julistaa terveeksi. Jos diagnoosi lätkäistään nuorena, ohjaako se ? Rajoittaako diagnoosi elämää, kun tietää sen piirteistä ja ennusteista? Ihminen muuttuu muutoinkin elämän muovatessa. Ailahtelu ja ylilyönnit voivat ajan myötä laantua. Ihminen peilaa itseään sairauksiensa myötä ”eräänlaiseksi”. 

Surullista, jos puutteita ja erilaisuuksia varten pitäisi saada lääkärin asettama diagnoosin.  Surullista, jos elämän aallokoissa seilaaminen ei enää ole normaalia.

ETSIMINEN JA EPÄVARMUUS

Jokaisen identiteetti muuttuu iän karttuessa, kuten asiat, joista pidämme ja joita teemme.  Eteemme tulee tilanteita ja vaiheita, jotka joudumme kohtaamaan ja läpikäymään. Rauhoitutaan ja mietitään tilannetta sen mukaan mitä se vaatii. Nyt on näin (vaikka voissa paistaisi), näillä mennään. 

Toisinaan jokainen on vähän rempallaan. Moninaisuus, monimuotoisuus ja erilaisuus on ihan hyvä asia. Muuttuvat tilanteet kasvattavat. Jos on saanut apua, voisi kokeilla itsekin auttamista, jos voimavarat sen sallivat. Toisten kipuillessa ollaan läsnä ja lähellä, tarjotaan olkapäätä.


ELÄMÄ KOULII


PIIRUN VERRAN TÄLLAINEN,

TOINEN VÄHÄN TUOLLAINEN.

KOLMAS TOISENMOINEN.

 

ELÄMÄ

MUUTTUU, MUOKKAA,

KOULII, OPETTAA,

OPPITUNNIT ANTAA.

 

ONNEKSI OMANLAINEN,

IHAN OMALAATUINEN,

JOKAIIKKA, JOKAINEN.

Kamala Luonto 21-3087, klikkaa selvemmäksi

Linkkiluettelo (käytetty pohdintaan):

Lääkärilehti Silja Kosola - Onko kukaan enää normaali?


#armo #arvaamaton #mielenrauha #myotatunto #reunallapelottaa #runo #toivo

Kirjoituksia:

RUNO - Hauras elämä

RUNO - Kestä vielä


Uskallus

Etsi neliapilaa

Vähän sinnepäin 


Myötätunto

Jos viihdyt kirjoitusteni ääressä - liittyisitkö seuraamaan myös Blogit.fi:ssä? Voit seurata blogia Facebook-sivun ja Instagramin kautta – TAI VAIKKA MOLEMPIEN!! Klikkaathan Blogikirjoitusten - blogin ylävasemmalta LUE (näyt lukijana kuvalla tai ilman!!)

Olisi kiva, jos jakaisit ja vinkkaisit kirjoituksista muillekin! Blogitekstien alla on pikkuriikkiset jakopalikatKIITOS JA KUMARRUS.

Ei kommentteja: