KÄDET YHTEEN - VOIMAA JA RAUHAA

Kirkko ja kaupunki 19.5.2022, kuva Matti Pikkujämsä

Muutaman viime päivän aikana olen kuullut usean pysäyttävän uutisen, joiden ääressä olen ristinyt käteni. Hiljentyminen kädet ristissä rukoilemaan, auttaa löytämään kiitollisuuden, rauhan ja valoisamman ajattelun – toivon elämäänsä. Kaikki rukouksissa toivotut eivät toteudu, mutta se auttaa ymmärtämään miten pieniä olemme elämän isojen asioiden alla – vain pieni osanen elämän kiertokulkua. Maailmassa on ahdinko ja kukaan ei ole toisia etuoikeutetumpi.

Blogin Facebook-sivulla ja Instassa muisteloita.TÄSTÄ linkistä pääset REUNALLA PELOTTAA-Facebook-sivulle.
Liityttehän seuraamaan!

SUURET JA PIENET ASIAT

Kuva Microsoft 365 kuvapankista
Jos ei ole tottunut rukoilemaan tai rukoileminen on jäänyt lapsuuden iltarukouksen jälkeen, voi olla ruosteessa ja rukoilu voi alkuun tuntua teennäiseltä. Säännöllinen rukoileminen kuitenkin muuttaa meitä hiljalleen. Se tuo levollisuutta ja tyyneyttä. Isonkin murheen ja surun ääressä meistä jokainen voi kääntyä Jumalan puoleen. 

Harjoittelemalla säännöllisesti, oppii purkamaan sisimmässään poukkoilevia ajatuksia ja sanoittamaan niitä itselleen. Huomaa mitkä asiat ovat oikeasti tärkeitä. Mietteiden ja rukouksessa sanotun ei tarvitse olla yleviä, vaan ihan arkisia sydämen asioita, jotka juuri silloin ovat sinulle itsellesi tärkeitä.

Lainaus 1

”Kuuntele sisintäsi – ohjeita löytää säännöllinen rukoileminen:

  • Istu hetki hiljaa ja kuuntele sisintäsi.
  • Mikä tai mitkä asiat nousevat mieleesi? Ketä tai keitä ihmisiä ajattelet?
  • Aloita sitten hiljaa mielessäsi: ”Jumala, Isäni, rukoilen sinua” ja jatka rukoilemalla mieleesi nousseiden asioiden puolesta.

Linkkiluettelon tekstejä käytetty ideointiin:

Lainaus 1. Kirkko ja kaupunki, Lauri Maarala - Kun rukoilet, sinussa alkaa tapahtua

 Evl.fi - Sana sinulle - Antti Kulmala


#armo #kiitollisuus #mielenrauha #myotatunto #reunallapelottaa #toivo

Kirjoituksia:

RUNO - Jos tietäisi

Myötätunto

Sietää, sietää - Sietokyvystä

RUNO - Itsetutkiskelua

RUNO - Hiljaisuus

Kuka minä olen?

Lopulta olemme yksin

Jos viihdyt kirjoitusteni ääressä - liittyisitkö seuraamaan myös Blogit.fi:ssä? Voit seurata blogia Facebook-sivun ja Instagramin kautta – TAI VAIKKA MOLEMPIEN!! Klikkaathan Blogikirjoitusten - blogin ylävasemmalta LUE (näyt lukijana kuvalla tai ilman!!)

Olisi kiva, jos jakaisit ja vinkkaisit kirjoituksista muillekin! Blogitekstien alla on pikkuriikkiset jakopalikatKIITOS JA KUMARRUS.

Ei kommentteja: