RUNO - TUNNE JA ÄLYÄ

Kuva on Microsoft 365 kuvapankista

Usein tulee ajatelleeksi Itsekkäästi vain omaa hyvää ja tarpeitaan. Muut ihmiset, karma ja lapset opettavat katsomaan oman navan ulkopuolelle. On hyvä tulla toimeen muiden ja kutakuinkin kaikkien tapaamiemme ihmisten kanssa. On hyvä kohdata ympärillämme olevia ihmisiä empaattisesti havainnoiden.

Blogin Facebook-sivulla ja Instassa muisteloita.TÄSTÄ linkistä pääset REUNALLA PELOTTAA-Facebook-sivulle.
Liityttehän seuraamaan!

REAGOINTI JA TOISTEN HUOMIOIMINEN

Joskus asioita tulee kertoneeksi puolihuolimattomasti jotain touhutessaan. Kuuntelijakin touhuaa ja miettii omiaan ja vastaa puolihuolimattomasti. Pitäisi muistaa pysähtyä aktiivisesti kuulemaan ja sisäistämään toisen kertoma. Kysyä, ai – mitä sanoitkaan? Kuuntelemista ja pysähtymistä voi opetella. Parempi huomioiminen voi viedä ystävyyttä, kaveruutta, suhdetta syvemmälle.
Jos toinen kertoo tärkeäksi pitämistään asioistaan, on loukkaavaa, jos sen kuittaa Ai jaa-kommentilla. Besserwisser-tunteen sijaan pitäisi ajattella: mitä, miten, miksi – toinen kokee kuten kokee. Empaattista asennetta ja huomioivaa kuuntelemista harjoiteltuaan voivat suhteet syventyä uusiin ja syvällisempiin suuntiin.


TUNNE JA ÄLYÄ

 

EI RUMIA SANOJA,

TYLYJÄ KATSEITA.

ÄLÄ HETI ARVOSTELE,

ÄRSYYNNY, PROVOSOIDU.

 

MYÖTÄTUNNOLLA HUOMIOI,

OPPIA, VOIMAA SAADA VOI,

KESKITTYEN KUUNTELUUN, 

LÄMMINTÄ MIELTÄ REPPUUN.

 

PIIRUN VERRAN EMPATIAA,

SYLIÄ JA SYMPATIAA.

PYSÄHTYMISTÄ, VÄLITTÄMISTÄ,

LÄHIMMÄISENRAKKAUTTA.


#armo #mielenrauha #myotatunto #rakkaus #reunallapelottaa #runo #toivo


Kirjoituksia:

RUNO - Auta ja pyydä apua

RUNO - Arkeesi mietteitä 

RUNO - Onnellista myhäilyä

RUNO - Seesteisyys

Merkitystä etsimässä

RUNO - Joku muu

Diakonia - Ihmiseltä ihmiselle

RUNO - Elämä koulii

Kädet yhteen - Voimaa ja rauhaa

Jos viihdyt kirjoitusteni ääressä - liittyisitkö seuraamaan myös Blogit.fi:ssä? Voit seurata blogia Facebook-sivun ja Instagramin kautta – TAI VAIKKA MOLEMPIEN!! Klikkaathan Blogikirjoitusten - blogin ylävasemmalta LUE (näyt lukijana kuvalla tai ilman!!)

Olisi kiva, jos jakaisit ja vinkkaisit kirjoituksista muillekin! Blogitekstien alla on pikkuriikkiset jakopalikatKIITOS JA KUMARRUS.

Ei kommentteja: