VAHVAA SUORITTAMISTA

Maalaus Susanna Huovinen 
Aina ei vaan lähde. Eikä mene putkeen. Takkuaa ja turhautuu. Rutiiniasiatkaan ei välillä hoidu, vaikka ne normaalisti tekee automatiikalla tasaisesti ja tasalaatuisesti. Muistutus omasta kuolevaisuudesta, kenties? Osaa taas arvostaa sitä tavallista, jolloin kaikki sujuu suit sait. Oma lääkkeeni on vahva musiikin luukutus, ämyrit kaakkoon!

Blogin Facebook-sivulla ja Instassa muisteloita.TÄSTÄ linkistä pääset REUNALLA PELOTTAA-Facebook-sivulle.
Liityttehän seuraamaan!

NYYH NYYH

Aamuyöllä heräsin nivelkipuihin, sellaisiin, jotka nostattivat kyyneleet silmiin. Kipujen asetuessa taloksi yleensä huokailen ja etsin sopivaa asentoa. Keskitän mietteet ihan muuhun. Hereillä ollessa ratkaisuna on ehdottomasti musiikki, sillä tavalla nupit kaakkoon. Pientä puuhastelua, ettei mietteet ole vaan omassa navassa (kivussa). Peilistäkin katsoi hämmentävän turvoksissa oleva pärstä, joka ei mieltä ylentänyt. Viikonloppuna söin kovin terveellisesti ja maltilla, enkä nauttinut suolaista enkä vettä väkevämpää. Lenkilläkin tuli köpsittyä ja ihmisten aikaan unille. Aina ei lähde, eikä edes joka päivä.

Olen tehnyt tietoisen päätöksen, etten juurikaan märise olojani. Luvannut kertoa, jos joku asia on isommin vinksallaan (no erityisesti pumppu, kivut). Joskus hiljenen itsekseni seurassa, kun on helpompi keskittyä kuuntelemaan ja hengittelemään. Vaikka läheiset haluaisivat, niin he eivät voi auttaa. Kun asioille ei voi mitään, niin minusta on parempi etsiä muuta ajateltavaa. Itsesääli-mielialan yritän karistaa harteiltani, sillä siitä ei ole mitään iloa, edes itselleni. Sylissä paijattavana on toki ihana olla, silloin kun syli on tarjolla.

IHAN TAVALLISTA

Ihminen on lopulta yksin, vaikka olisi joukossa. Ajallaan lähdetään, yksin. Musalistaltani soi juuri Juha Tapion Ohikiitävää, niinhän se. Taakse katsoessa aika tuntuu juoksevan ja hiljaisuuden hetkellä tuntuu, kuin aika matelisi. Laulun sanat lipuvat: ”Ikävä ja riemu, joka hetken väräjää- kun kaikki turha riisutaan… Mitä toivot, kun pihan poikki kuljet ja jäljet häviävät.” - Voi, täällä toivotaan sitä Ihan Tavallista. Olen vallan tyytyväinen pienimuotoiseen elämääni. Minulla on asiat vallan hyvin. Terveys reistaa, mutta muuten. Rahallinen iloinen sattumus toki ei haittaisi, jolla ehkä ostelisi täsmälääkettä ja remppailisi. Sen verran olen tietoinen todennäköisyyksistä, etten usko kovin suurta menestystä viikoittaisella lottorivilläni olevan. Niinpä se ihan tavallinen, ympärillä ja elämässä on ihan kivasti. Hyvä niin.

HENGEN HÄTÄ

Maallisen puutteen lisäksi ympärillämme monet kamppailevat ja kipuilevat monissa asioissa ja kriiseissä. Elämän varjopuolia, joita en lähde edes listaamaan. Toivon kaikille voimia, avaimia ratkaisuihin ja suuntaa elämäänsä. Se ajatusleikki itselleen tärkeistä asioista pitää tehdä itse. Elämän arvojaan pitää tarkastella ja tutkia itse. Lukea ja kokea. Itseäni on rauhoittanut aiempaa tiiviimpi suhde kristinuskoon. Aiemmin olin vihainen kaikille epäkohdille ja sille mitä kaikkea pahaa maailmassa on. Olen kyllä läpi elämäni iltarukouksen muistanut ja tiukan paikan tullen rukoillut. Usko antaa itselleni perusturvan ja on rauhoittanut mietteitäni ja hätääni. Perusluottamusta siihen, jos omat voimat eivät riitä.

Lainaus 1. On ev.lut. -sivustolta määritelmä. Jokaisella on uskonasioista omat määritelmänsä  ja tämä on yksi näkemys, jonka pieni blogisti itse allekirjoittaa. ”Uskova ihminen tunnustaa, että maailmassa on jotakin meitä suurempaa – jotain, mitä emme käsitä. Hän hyväksyy, että emme ymmärrä kaikkea, eikä meidän tarvitsekaan. Voimme silti luottaa. JA Uskon kautta ihminen voi kokea, että Jumala on todellinen, että Hän on läsnä elämässä ja toimii suhteessa maailmaan. Usko Jumalaan ja Jeesuksen sovitustyöhön antaa elämälle kestävän perustan ja turvan. Arkisessa elämässä usko ihmistä rakastavaan Luojaan voi näkyä rakkauden tekoina, joita usko synnyttää. Usko konkretisoituu valintoina, pyrkimyksenä vastuulliseen ja kestävään elämään ja toisen ihmisen huomioon ottamisena.”

EI VALMIITA AVAIMIA

Kenelläkään, ei myöskään uskolla (uskonnolla), ole ratkaisua jokaiseen kysymykseen ja asian ratkaisemiseen. Kukin tekee itse päätöksensä. Ajattelen, että ihmisen elämä on vähän niin kuin tyhjä maalauskangas, canvas. Jokainen kokemus ja vaihe jää tallennetuksi. Elämässä on paljon pikkuriikkisiä, keskikokoisia ja isoja asioita, jotka tallennetaan kankaalle. Helliä ja herkkiä, hutaisten ja vimmoissa sutaistuja, vahvalla värillä ja paksulla siveltimellä vedettyjä viivoja. Lopussa maalausta tarkastelee tuumaillen, oliko tässä kaikki. Näinkö se meni, onko näin hyvä? (juu, en ole peruskoulun jälkeen maalannut kuin seiniä ja pari huonekalua eli en tiedä termeistäkään, tulipa vaan mieleeni).  Ajattelen, että niin se on ihmiselossakin. Vanhemmiten ja loppusuoralla on luontevaa tarkastella erilaisia ikäkausiaan ja elämänvaiheitaan. Samalla kenties tehden sovintoa itsensä ja tekemistensä kanssa. Osa solmii myös sovintoa läheistensä kanssa.

(JK. Otsikko on Vahvaa sarkasmiani, jonka en oletakaan avautuvan kaikille. Kiitos ja anteeksi.)


Linkkiluettelo:

Lainaus 1 Mitä usko on - evl.fi

Musavalintani YouTube-video Morning has broken - Art Garfunkel ja Diana Krall

Musavalintani spotifyssä Morning has Broken - Simon Garfunkel ja Diana Krall

Sarkasmilla loppukevennys
Klikkaa kuvaa, niin se aukeaa isompana ja selvempänä.

Kamala luonto-sarjis 21-3002



#armo #kiitollisuus #mielenrauha #myotatunto #reunallapelottaa #toivo


Kirjoituksia:







Jos viihdyt kirjoitusteni ääressä - liittyisitkö seuraamaan myös Blogit.fi:ssä? Voit seurata blogia Facebook-sivun ja Instagramin kautta – TAI VAIKKA MOLEMPIEN!! Klikkaathan Blogikirjoitusten - blogin ylävasemmalta LUE (näyt lukijana kuvalla tai ilman!!)

Olisi kiva, jos jakaisit ja vinkkaisit kirjoituksista muillekin! Blogitekstien alla on pikkuriikkiset jakopalikatKIITOS JA KUMARRUS.

Ei kommentteja: