RUNO - SEESTEISYYS

Maisemaikkuna Kolilla Niko Laurila Photography 

Kiireenkin keskellä olisi hyvä oppia hiljentämään vauhtia ja hiljentymään. Katsella elämää ja kanssakulkijoita kauempaa. Kun katsoo laajemmalle, voi hahmottaa elämää kokonaisemmin. Onni on turvallinen koti ja rauha. Miten paljon on kaikkea hyvää? Opetellaan olemaan kiitollisia siitä mitä meillä on. Yritetään elää seesteisemmin.

Blogin Facebook-sivulla ja Instassa muisteloita.TÄSTÄ linkistä pääset REUNALLA PELOTTAA-Facebook-sivulle.
Liityttehän seuraamaan!

HILJAA HYVÄ

On hienoa, jos ympärillä on ihmisiä, jotka eivät syö muilta kaikkea energiaa. Heitä, joiden seurassa voimaantuu. Samalla voi saada palautettua uskonsa hyvään ja huomiseen. Luottavaisessa seurassa jaksaa ajatella läsnä olevan hetken ylitse ja minne vaan – menneitä, tulevia ja niitä näitä. Ilman, että sanoja täytyy punnita, arvioida ja asetella tilanteeseen ja hetkeen sopiviksi. On vapauttavaa, kun tuumailut ja sanankäänteet voivat pulpahdella. Akut latautuvat ja energiaa vapautuu. Toisen tunnetilan voi vaistota ja ymmärtää ilman kommunikointiakin.

Hektisten päivien ja menojen jälkeen olisi hyvä hiljentyä ja olla hiljaa. Antaa ajatustensa ja katseensa harhailla. Päämäärättömästi ja kiireettä. Hiljaa hyvä tulee. Anna itsellesi aikaa seurata pölyhiukkasten tanssia, pihapuun lintuja, läheisiäsi – ilman syytä tai päämäärää. Ilman ajatuksen hitusta.

Ihmisen täytyy saavuttaa jonkinlainen seesteisyys elämässään jaksaakseen elämän tasaisuutta ja toisaalta jatkuvaa muutosta, menoa ja melskettä (kuten lapsiperheissä). Suurin osa lienee tiukan paikan tullessa ristinyt kätensä. Sitä tapaa suosittelen nukkumaan mennessä joka iltaiseksi hiljentymis- ja seesteisyysrituaaliksi.

SEESTEISYYS

 

KUN PYSÄHTYY, KATSOO, KUUNTELEE,

HITAAMMIN, TARKEMMIN, EI LUULE,

HUOMAA, OPPII JA HERKISTYY,

ROSOT, PUUTTEET HYVÄKSYY.

 

ANTAUTUU HUOLENPIDOLLE,

HERKISTYY HEIKKOUDELLE,

ELON KESKENERÄISYYDELLE.

KUNNIOITTAA - TYYNEYDELLÄ,

KOTVASTEN TÄRKEYTTÄ,

OLENNAISEN MERKITYSTÄ.

 

HUOKUU - TOIVEITA, UNELMIA,

MYÖTÄTUNTOISUUTTA,

RAUHAISAA SEESTEISYYTTÄ.



Klikkaamalla kuvaa, se aukeaa suurempana ja selvempänä.

Kevennyksenä Kamala Luonto-sarjis 11-1165


#mielenrauha #myotatunto #reunallapelottaa #runo #toivo

Kirjoituksia:

RUNO - Kohdallaan

Sietää, sietää - Sietokyvystä





Jos viihdyt kirjoitusteni ääressä - liittyisitkö seuraamaan myös Blogit.fi:ssä? Voit seurata blogia Facebook-sivun ja Instagramin kautta – TAI VAIKKA MOLEMPIEN!! Klikkaathan Blogikirjoitusten - blogin ylävasemmalta LUE (näyt lukijana kuvalla tai ilman!!)

Olisi kiva, jos jakaisit ja vinkkaisit kirjoituksista muillekin! Blogitekstien alla on pikkuriikkiset jakopalikatKIITOS JA KUMARRUS.

Ei kommentteja: