YSTÄVÄLLE

Millainen on hyvä ystävä? Erilainen tai samankaltainen kuin itse. Omalaatuinen tai ihan tapettiin uppoutuvan mauton ja hajuton. Yksinkertaisesti sellainen, jonka kanssa on ollut onni muodostaa näkymätön hyväksyntä ja ymmärrys. Oudon siteen myötä on muodostunut vaivaton yhteys. Usein voidaan jatkaa siitä mihin viimeksi on jääty. Vaikka aikaa ja matkaa olisi välissä, niin ystävyys tuntuu ja löytyy.

Blogin Facebook-sivulla ja Instassa muisteloita.TÄSTÄ linkistä pääset REUNALLA PELOTTAA-Facebook-sivulle.
Liityttehän seuraamaan!

LUOTTAMUS

Oikealle ystävälle voi puhua pulputtaa asioista, joiden kertomista välttää satunnaisille ja välillä läheisilleenkin. Tiukan paikan tullen tietää, että ystävä oikeasti välittää ja toivoo sinulle parasta mahdollista. Tietää ja luottaa siihen, ettei hän pidä sinua ajatuksineen yhdentekevänä. Neuvoa kysyessä hän uskaltaa vastata omilla ajatuksillaan tuomitsematta sinun valintojasi. Tietää, että on aidosti toisen sydämessä ja ajatuksissa, vaikeissa paikoissa ja toisinaan jopa rukouksissa.

Luottamukseen kuuluu myös, että uskaltaa kysyä toiselta, kun jo eleistä ja katseista huomaa jonkin olevan vialla. Huomatessaan toisen ratkaisujen olevan huonohkoja, on kanttia ottaa sekin puheeksi. Toisen tarvitessa kuuntelijaa ja ymmärrystä, osaa ystävä tarjota aikaansa. Tuomitseminen ei silti ole ystävyyttä. Ei tarvitse olla samasta puusta vaan ystävän kanssa voi olla ihan eri mieltäkin.

KANNATTELU

Jos toisella on vaikeaa, osaa ystävä kannatella läpi vaikeiden hetkien ja aikojen. Kysymällä ja muistuttamalla mahdollisuudesta tarjota olkapäätään. Olemalla tarjolla ja läsnä, kuuntelemassa jos ja kun toinen haluaa jutella, purkaa, pohtia ja kertoa. Vähän Tuntemattoman sotilaan henkeen- toinen toistamme tukien, läpi harmaan arjen ja vaikeiden valintojen. Suhde on tasa-arvoinen, kun molemmilla on toisensa tukena. Toinen voi jättää välillä omat huolensa narikkaan odottamaan, jos toisella on jotain isompaa akuuttia sydämellään. Ystävyys tuo ihan silminnähtävää- ja tuntuvaa hyvinvointia ja hyvää oloa.

EPÄTÄYDELLISYYS

Ystävä osaa katsoa pintaa syvemmälle. Huono hiuspäivä, kotoilussa kulahtanut outfit lökäreineen ja kalmanvalkoinen pärstä ei hetkauta. Elämänjäljet ja elämän maku saa näkyä ja tuntua. Toisinaan voi ajatella ihan toisella tapaa kuin ystävä. Olisi ehkä itse ratkaissut asioita eri tavalla kuin hän. Vaan ei se haittaa. Jokainen tekee omalla tavallaan. Elämässä kertyy oppitunteja, molemmin puolin. Oikea ystävyys ei kuitenkaan katso näkemysten, katsomusten ja tekojenkaan erilaisuutta eikä tuomitse. Ikäviä asioita ei tarvitse lakaista maton alle, vaan nostetaan välillä se ”katti” pöydälle ja puhutaan asiat halki, puhki ja poikki. Ja lopuksi vaikka itketään ja halataan. Ystävien kesken on rentoa jutustelua ja vitsailua, usein jaetaan hieman samanlainen huumorintajukin. On ihana, jos ystävä on samalla aaltopituudella huumorinkin suhteen. Aina toki ei tarvitse, mutta samankaltainen huumorintaju kyllä keventää kovasti elämää.

MISTÄ LÖYTÄISI YSTÄVÄN

Uskon, että ystävä voi löytyä lähes mistä vaan ja minkä ikäisenä tahansa. Harrasteesta, netin palstalta ja jostain, joka yhdistää ja linkittää. Josta syntyy keskusteluyhteys, kenties samankaltainen elämäntilanne tai kokemus. Luontevampaa voi olla ystävän löytäminen, vaikka jostain puuhasta tai paikasta, joka on itselle mieleinen. Voi löytyä jotain yhteistä kanssakäymistä, joka johtaa keskusteluyhteyteen ja ehkä sitten ystävyyteenkin. Ystäväjahtiin ei ehkä kannata käydä, mutta avoin ja utelias kenties. Ettei ensimmäisestä vastauksesta lähde tuomitsemaan. Ensitapaamiset eivät aina muutoinkaan mene putkeen, joten ei kannata säikähtää eikä pelätä sosiaalisia mokia. Moni ei myöskään osaa tai halua heti avautua, vaan se oikea minä voi aueta sitten vähän kauemmin tunnettaessa. Rohkeasti siis tulta päin!

Kenties vastaus siihen, mistä löytäisi ystävän löytyykin juuri omasta vastauksesta eli mitä SINÄ ITSE odotat ja toivot ystävyydeltä.

YSTÄVÄNPÄIVÄNÄ YSTÄVÄLLE

Jokainen ystävyyssuhde on vähän erilainen. Samalla henkilöillä voi olla hyvin erilaisista yhteyksistä tulleita ystäviä. Lapsuudenystävä, lenkkikaveri, sukulainen, sattumalta tullut ystävyys. Se ei kuitenkaan muuta keskinäisiä välejänne.  Ei kannata vertailla. Kukin ystävyyssuhdekin on erilainen ja ainutlaatuinen.

Ja sen, että olet Tärkeä. Läheisillesi ja ystävillesi.

Muistakaa sanoa toisille jotain hyvää. Pieni vaiva ja hetkinen, mutta jollekin kauniit sanat tai huomio voi tulla juuri oikeaan aikaan ja ne voi muistaa läpi elämänsä.

Ihanaa Ystävänpäivää!


#armo #ilo #onni #myotatunto #toivo #ystava

Kirjoituksia:

Myötätunto

Huumori

Liian kiltti

Vähän sinnepäin

Sietää, sietää- Sietokyvystä

Uskallus

RUNO - Jos tietäisi

Jos viihdyt kirjoitusteni ääressä - liittyisitkö seuraamaan myös Blogit.fi:ssä? Voit seurata blogia Facebook-sivun ja Instagramin kautta – TAI VAIKKA MOLEMPIEN!! Klikkaathan Blogikirjoitusten - blogin ylävasemmalta LUE (näyt lukijana kuvalla tai ilman!!)

Olisi kiva, jos jakaisit ja vinkkaisit kirjoituksista muillekin! Blogitekstien alla on pikkuriikkiset jakopalikatKIITOS JA KUMARRUS.

Ei kommentteja: