RUNO - KUUNTELE - VIISASTU

Vanhemmiten viisastuu, mutta kuuntelemalla sitä vasta viisaaksi tuleekin. Usein omat ajatukset ovat niin urautuneita, että asioita ja elämää katsoo jo vähän laput silmillä. Jos antautuu erilaiseen seuraan keskustelemaan ja kuuntelemaan, voikin kokea Ahaa-elämyksiä. Oivaltaa, että asioista voi ajatella monella tapaa. Huomaa, ettei se oma näkökulma välttämättä ollutkaan ainoa oikea.

Blogin Facebook-sivulla ja Instassa muisteloita.TÄSTÄ linkistä pääset REUNALLA PELOTTAA-Facebook-sivulle.
Liityttehän seuraamaan!

ÄRSYTTÄVÄT JA EPÄMIELUISAT

Toisinaan ärsyttää ja ottaa pattiin jo valmiiksi. Ärsytyksen voi nostattaa henkilö, jonka on kokenut jollain tapaa epämieluisaksi ja tehnyt pikaisen luokituksen – Ei jatkoon. Entäpä jos juuri ei itselleen mieleisiä tai vähemmän kiinnostavia ihmisiä ja asioita kuuntelemalla voisikin viisastua? Toiselta voikin löytyä kokemusta, yllättäviä näkökulmia ja painavia mielipiteitä perusteluineen.
Jos jaksaa alun ärsyyntymisestä huokailematta antautua kuuntelemaan voikin hoksata joitain viisauden siemeniä. Ei pitäisi tuomita eikä varsinkaan kategorisoida ketään tai mitään. Mitä, jos oma tunkkainen ajatusmaailma olikin vaan tuuletusta vailla? Kukas se viisas lopulta olikaan?

Tässä ”korkeassa iässä” on jo ehtinyt olla kohtaamisia ja erilaisia tilanteita. Pikkuhiljaa olen oivaltanut, että kaikilla on omat tarinansa näkökantojensa takana.  Meistä kukaan, kun ei ole ollut toisen nahoissa. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan miten paljon itselläni olisi vielä oppimista. Omien luutuneiden asenteiden ja näkökulmien ravisteleminen avartaa ja viisastuttaa.

 

KUUNTELE, VIISASTU

 

ÄLÄ URAUDU, OLETA, LUULE.

ÄLÄ JÄÄ POTEROOSI.

MIELEN VALLIHAUTAASI.

 

JOKAISELLA OMA KOKEMUS,

KULLAKIN OMA VIISAUS.

POLKU MIELIPITEEN TAKANA.

 

KUN VAIVAUTUU, ANTAUTUU,

KUULEMAAN RANTAUTUU.

VOI HOKSATA – AHAA!

 

Kuvat on Microsoft 365 kuvapankista.

#mielenrauha #myotatunto #reunallapelottaa #runo

 

Kirjoituksia:

Mielen vapaa lento

RUNO - Itsetutkiskelua

Etsi neliapilaa

Liian kiltti

Anna anteeksi

RUNO - Jos voisin

Myötätunto

Jos viihdyt kirjoitusteni ääressä - liittyisitkö seuraamaan myös Blogit.fi:ssä? Voit seurata blogia Facebook-sivun ja Instagramin kautta – TAI VAIKKA MOLEMPIEN!! Klikkaathan Blogikirjoitusten - blogin ylävasemmalta LUE (näyt lukijana kuvalla tai ilman!!)

Olisi kiva, jos jakaisit ja vinkkaisit kirjoituksista muillekin! Blogitekstien alla on pikkuriikkiset jakopalikatKIITOS JA KUMARRUS.

Ei kommentteja: