ONNEN OLEMUS

Moni liikuttui puolisoni kirjoituksesta ja on kertonut olevansa onnellinen puolestamme. KIITOS KAUNIISTA SANOISTANNE. Olen onnellinen parisuhteestani, mutten ajattele puolisoni tekevän itseäni onnelliseksi tai toisinpäin. Olemme itseksemme ja yhdessä onnellisia. Jokaisella pitäisi olla elämässään jotain omaa, jonka kautta voi kokea onnea. Onnea ei saisi ulkoistaa ja elää vain toisen kautta. Onni on tässä ja nyt. Juuri nyt läsnä, ilman erityistä tavoittelua. Materian ja maallisten tavoitteiden onnistuminen tuo iloa, ainakin hetkeksi. Paremman tavoittelussa voi pudota jatkuvaan tyytymättömyyteen.

Blogin Facebook-sivulla ja Instassa muisteloita.TÄSTÄ linkistä pääset REUNALLA PELOTTAA-Facebook-sivulle.
Liityttehän seuraamaan!

HARMAA TYLSYYS OPETTAA

Onnea on kokea ja mennä läpi epämieluisten harmaista päivistä ja fiiliksistä. Jos olisi vain tasaisen täydellisiä päiviä, osaisiko olla sen onnellisempi? Kaipaisiko parempaa ja enemmän? Harmaat päivät ja mielikin ovat välillä tarpeen, jotta huomaisi valon ja hyvän. Känkkäränkkäpäivät ja voimattomat hetket muistuttavat, ettei haittaa. Elämä jatkuu.
Pohjattomat tylsyyden ja tyytymättömyyden fiilikset johtunevat usein siitä, ettei ole tietoisesti tutustunut omiin syvempiin tarpeisiinsa ja haluihinsa. Joskus voi pelottaa sukeltaa oman mielen, halujensa ja tarpeidensa syvään päähän. Materian tavoittelun loputon virta ei ehdy: ”Kun saan talon, auton, tavoitellun työn, pääsen matkalle”. Aina löytyy parempaa ja enemmän. Toiveiden kirjo ei lopu koskaan, jolloin saattaa kokea, että elämä on tylsän ankeaa ja ihan peestä. Uskon, ettei onni löydy materiasta eikä loppumattomasta paremman tavoittelusta, eikä ainakaan vertailusta.

VALINNOILLA ONNELLISEMMAKSI

Onnen löytää ympäriltään. Mieleen nousevia asioita voi jakaa "kippoihin": plus, miinus, ehkä. Sitten vielä miettiä voiko kunkin asian kanssa elää vai voisiko jostain luopua tai jotain tehdä toisin. Silloin alkaa olla jo pitkällä – tiellä kohti onnellisuuttaan. Voi alkaa huomaamaan itselleen onnellisuutta tuovan. Kun turhan ja tarpeettoman karsii, saa kenties kuorittua aidomman onnen avaimet.

Ajattelen, että välillä pitää pysähtyä, jotta näkisi ympärillään olevan kaikkine puolineen. Kuulostellen punnita halujaan ja tarpeitaan, itselleen tärkeitä ja turhia. Pohtia miksi mitäkin kokee, tekeekö elämässään asioita toisten vai itsensä vuoksi. Jos elää toisten takia ja kautta, onko itse aidosti onnellinen?
Jos on itsekseen ja omista lähtökohdistaan onnellinen, niin muutkin kokevat itsensä onnellisemmiksi. Jos tukeudumme siihen, että joku muuttuu, mutta emme me itse, niin ketä se palvelee? Sydämen valintojemme pitäisi olla jokaisen omia.

Jokainen tehköön kuten parhaaksi näkee, jotta löytäisi oman onnen olemuksensa.

KOTILÄKSY

Joskus mietin miten pienistä asioista voi olla iloinen ja onnellinen. Toisen hymystä, kosketuksesta, kauniista sanoista. Hyvästä ruoasta, kahvikupillisesta, puhtaasta pyykistä.

Mieti, mitä loppuelämässäsi haluaisit tehdä ja minkä toivot toteutuvan.
Mieti asioita, joiden myötä koet olevasi onnellinen ja tunne miten hehkut ympärillesi hyvää oloa.

Sarkasmilla - Kamala Luonto 21-3073


2 ylintää kuvaa Microsoft 365 kuvapankista.

#ilo #mielenrauha #myotatunto #onni #reunallapelottaa #toivo


Kirjoituksia:

RUNO - Itsetutkiskelua

Uskallus

Vanhemmiten

RUNO -Onnellista myhäilyä

RUNO - Toivon valintoja

RUNO - Unelmat

RUNO - Joku muu

Oma itsensä

Vieraskynä - Puolison mietteitä

Jos viihdyt kirjoitusteni ääressä - liittyisitkö seuraamaan myös Blogit.fi:ssä? Voit seurata blogia Facebook-sivun ja Instagramin kautta – TAI VAIKKA MOLEMPIEN!! Klikkaathan Blogikirjoitusten - blogin ylävasemmalta LUE (näyt lukijana kuvalla tai ilman!!)

Olisi kiva, jos jakaisit ja vinkkaisit kirjoituksista muillekin! Blogitekstien alla on pikkuriikkiset jakopalikatKIITOS JA KUMARRUS.

Ei kommentteja: