ÄITIENPÄIVÄNÄ

Olemme äitiemme lapsia, osasta tulee äitejä ja isoäitejä. Lapsettomuus on yhä yleisempää, niin kuin valittu lapsettomuuskin. Maailmassa on paljon äidittömiä ja orpoja. Adoptio- ja sijaisvanhemmuus on rakkauden teko. Toivon, että äitejä ja kasvattajia juhlitaan. Voimia päiviinne, ollaan armollisen keskeneräisinä kasvattamassa seuraavia sukupolvia.

Blogin Facebook-sivulla ja Instassa muisteloita.TÄSTÄ linkistä pääset REUNALLA PELOTTAA-Facebook-sivulle.
Liityttehän seuraamaan!

JOKAINEN OMANLAISENSA

Vanhemmuus ja äitiys ei ole itsestäänselvyys eikä elämän tarkoitus. Nykyaika on asettanut vanhemmat uudella tavalla vertailun ja paineen alle. Arkaillaan olla ja tehdä omalla tavallaan. Epämukavuus, epätäydelliset vanhemmat ja pettymysten kohtaaminen toimii mainiona alustana siihen, että lapsi huomaa elämän olevan omassa perheessään ja muilla erilaista. Hän alkaa ymmärtää, etteivät vanhemmat aina jaksa ja ehdi. Ettei kaiken tarvitse olla täydellistä. Ei lastenkaan. Lasta saa ja tulee torua, ohjata, kehua ja sylitellä. Kiitetään ja korjataan oikeille urille. Ei tehdä kaikkea valmiiksi, vaan lastenkin pitää osallistua ja huomata toisten tarpeet. Oppia sietämään tylsyyttä. Vanhempien pitää silti olla pomoja ja ruorissa, kunnes lapsi saa tarpeekseen tyhmistä vanhemmistaan ja muuttaa omilleen.

TÄLLÄ HETKELLÄ

olen omillaan asuvien nuorten äiti. Nuoreni rakentavat omanlaistaan elämää omilla ehdoillaan. Tuen, jos he tarvitsevat. Toivon, että saan seurata vielä kauan heidän elämäänsä. Äitiyteeni ja lasteni elämään on vahvasti vaikuttanut sairastumiseni lasteni ollessa 2- ja 4-vuotiaita. Yritin mahdollistaa ja olla läsnä. Varmasti olen ollut liian holhoava ja liikaa elänyt heitä varten/heidän takiaan. Olen asiasta heillekin jutellut ja toivon, että olemme asian suhteen melko sinut. Pääkuvassa lapsoseni juuri 1 ja 3 -vuotiaita, ihanaa aikaa, pahoittelut kuvan huonosta laadusta.

OMISTA

... raskausajoistani, äitiydestä ja rakkaudesta kirjoitin jo aiemmin. Löytyvät alta kohdasta Omia tekstejäni linkeissä 2 ensimmäistä ehdotusta - Mitä rakkaus on? ja Naiseudesta).

ON TÄRKEÄ

... tehdä parhaansa kasvatustehtävässään, mutta on tarpeellista näyttää epätäydellisyytensä. Toivotan kaikille vanhemmille armollisuutta, rentoa vanhemmuutta ja voimia kasvatustehtäväänne.
Kevennyksenä pieni äitienpäivän klippi, johon itsekin voin samaistua (yhä).

Mm. näitä tekstejä olen käyttänyt tämän kirjoituksen pohjalla. Lukaiskaa, vahva suositus täältä:

Akuutti - Oletko sinäkin huijarivanhempi?

Epätäydellinen vanhempi on lapselle paras - – ja pari muuta kannustavaa neuvoa vanhemmille - Jari Sinkkonen

Vanhemmuus on mielentila - Sydän.fi

Kuvissa lapseni, julkaistu heidän luvallaan.


#ilo #kiitollisuus #laheinen #myotatunto #onni #rakkaus #reunallapelottaa #toivo

Kirjoituksia:

Mitä rakkaus on?

RUNO - Sinä riität

Naiseudesta

Rakkaalle - RUNO

VIERASKYNÄ - Puolison mietteitä

Onnen olemuksesta

Rakastuminen keski-iässä

RUNO - Onhan vielä olemassa kaunista ja hyvää

RUNO - Lässytetään, hupsutellaan

Jos viihdyt kirjoitusteni ääressä - liittyisitkö seuraamaan myös Blogit.fi:ssä? Voit seurata blogia Facebook-sivun ja Instagramin kautta – TAI VAIKKA MOLEMPIEN!! Klikkaathan Blogikirjoitusten - blogin ylävasemmalta LUE (näyt lukijana kuvalla tai ilman!!)

Olisi kiva, jos jakaisit ja vinkkaisit kirjoituksista muillekin! Blogitekstien alla on pikkuriikkiset jakopalikatKIITOS JA KUMARRUS.

Ei kommentteja: