HUH HUHTIKUUTA

Knockout Greg & Scandinavian Blue Flames

Hengästyttävä kuukausi – muistettavaa, selviteltävää. Vähän kovilla oltu. Elämyksiäkin - Grand Blues Festival runsaslukuisen ystäväjoukon kanssa ja eilinen Juha Tapion keikka. Mansessa äidillä. Etähaastattelu Karpatiat ry:n vuositapaamisessa, 10 v. vertaistukihenkilönä.

Blogin Facebook-sivulla ja Instassa muisteloita.TÄSTÄ linkistä pääset REUNALLA PELOTTAA-Facebook-sivulle.
Liityttehän seuraamaan!

MUUTTUVAT TEKIJÄT RASSAAVAT

.. ei yksittäin, mutta kun oikein mikään ei hoidu, mene totutusti vaan elo tarjoaa lisää muuttujia. Huokaillen pysyy elon syrjässä ja asia hoituu aina jollain tavalla yksi kerrallaan. Ihana, että joskus on aikoja, jolloin tekee, hoituu ja kivalta tuntuu. Ehkä notkahdukset ovat tapa osoittaa pienelle ihmiselle oman paikkansa elämän kiertokulussa. Tyydy vähempään, iloitse pienistä ja huomaa enemmän.

Viime lumenrippeet ovat lähdössä, katu- ja siitepöly rassaa. Huonon sisäilman majoitus laukaisi jotain pahemmin keuhkoissa. Koko sairasrumbani alkoi pahasti sisäilmaongelmaisesta työpaikkarakennuksesta. Rapian viikon jälkeen tuntuu yhä kuin joku vetäisi selästä kuminauhalla ja rinnan päällä olisi 10 kilon paino.
Tekisi mieli vinhasti jatkaa Kesäksi kuntoon-rojektiani, sillä pihamme sulkapallokenttä on vihdoin lumeton. Nurmi-alue kaipaa varmasti kuivumista, jotta se pysyisi kunnossa kesän valtaisan kulutuksen alla (sisäistä sarkastista naurunremakkaa).

MENOJA

Lahdessa Mössöllä - Möysän Musaklubilla oli viikko sitten Grand Blues Festival - bluestapahtuma. Meitä oli 6 paria, otimme maksullisen aition. Nimittäin vuosi sitten mieheni sai ylipuhuttua minulle baarijakkaran muun seurueen seisoessa tuntien ajan. Vahingosta viisastuneena maksoin ilolla siitä, että oli tilaa olla ja huilata. Tanssin ja tanssin, vaikka ajoittain vain seisoin ja hytkyin paikallani. Ja jalat heitin välillä ylös, jotta pumppu rauhoittui. Jalat taitavat yhä huutaa hoosiannaa, mutta tanssimisesta pidän - ja haudassa ehtii levätä.

Esiintyjät olivat erilaisia, hyvä niin. Unna & Helge Tallqvist Band aloitti. Unna revitteli ja Helge loi tunnelmaa huuliharpullaan. Unna herätti katsojat reivttelevällä tyylillään. Väkeä oli runsaammin kuin edellisvuonna. Perinteistä ja monipuolista bluesia esitti taidokas ruotsalainen Knockout Greg & Scandinavian Blue Flames ryyditettynä kitaristi Tomi Leinolla. Perinteistä, monipuolista ja korkealaatuista bluesia. Tri Tolvanen & Gris Gris Receivers Play Dr. John esitti menevää musaa. Välillä ihan taustalaulajien gospelmaisella twistillä.

Juha Tapio Järvenpäätalolla 
Eilen olin takarivin Taavina Juha Tapion Järvenpään keikalla. Keikka oli artistin oloinen, rento,  ammattimainen ja viihdyttävä. Sali oli loppuunmyyty. Meidät oli avustajien kera sullottu tosi ahtaaseen tilaan. Juha kiersi koko salin ja käsiläpsyn saivat joka rivin päissä olevat ja ihan jokainen perällä oleva - minäkin. Jee!

Onnea on musiikki, ystävät, läheiset, vaihtelu ja iloa tuottavat menot!

MANSEN PIKAPYRÄHDYS

Olin Mansen pikavierailulla äitini luona. Vaikka vointi ei olisi sallinut, niin lähdin. Menoreissulla taksi-juna-nysse ja paluu nysse-juna-mies nappasi kyytiin. Reissussa rollaattorin ja repun kera yksi ihminen avasi oven. Junassa, edes kainosta pyynnöstäni raavas mies ei auttanut rollaattorin ja repuna siirrossa junasta laiturille. Välillä istahdin siirtymillä ja kiitän sitä, että ahterini vielä sopii rollan päälle. Melkein itketti, kun aamuvarhain Koskipuiston monia kaistoja ylitin rolla-reppuyhdistelmän kera hitaasti hiipien. Molemmilta puoli tuli vinhaa vauhtia 2 bussia, jotka jäivät kauas odottamaan niin että ”kirmasin” kaistojen yli. EI IKINÄ MINÄÄN VUOROKAUDEN AIKANA tapahtuisi pk-seudulla. Tuli taas niin ikävä manseen, jossa ihmiset yhä ovat enemmän ihmisiä toisilleen.

Lapseni, siis nuorisoni, tapasin myös. Käytiin ruokailemassa kun olin lähdössä paluumatkalle ja nuoret jatkoivat vielä äidilleni. Arvokasta.

TUKIHENKILÖJUTTUJA JA VÄHÄN KIRJOITTELUA

Rapia 10 vuotta vertaistukihenkilökoulutuksesta. Vuosiin on mahtunut kohtaamisia kasvokkain – kahdestaan, ryhmissä, syys- ja vuositapaamisissa, sopeutumiskursseilla, kuntoutuksessa, potilastukipiste Olkassa, vertaisryhmissä, ruokaillen, kahvilla, sairaalassa. Kirjoitellen monella tapaa. Kirjanpitoa ja rekistereitähän ei saa kerätä. En ole ylös kirjannut nimiä ja seurannut määriä. Veikkaan keskustelleeni vähintään 200:n ihmisen kanssa. Lähes kaikkien kanssa keskusteluja on käyty useaan kertaan, monen kanssa usein äpi vuosien. Toivon ja uskon, että olen itsekin oppinut ihmisyydestä, erilaisuudesta ja elämän kulusta näinä vuosina aika tavalla. Ja koko ajan opimme. 

Kirjoitteluun, pidempiaikaiseen – kuten kirjaprojektiini – pitäisi olla pidempiä rauhaisia aikoja ilman keskeytyksiä. Nyt ei oikein ole ollut. Kelatakseilla on ollut niin rankkaa sössintää, että oksat pois. Labrakäyntiini menee nopeimmalla kaavalla 30-40 min. Välillä siihen on mennyt 2-3 tuntia. Turhauttaa tällaista viilipyttyäkin. Kun juuri sen luppoajan voisi käyttää siihen, että on rauha kirjoittaa. Edelleen lottoan, olisipa kiva huristella käynneillä omalla autolla.

IHANA VALO JA LÄMPÖ LISÄÄNTYVÄT. PIAN VIHERTÄÄ.
IHANUUTTA TIEDOSSA – SEN VOIMALLA ETEENPÄIN!


#ilo #kiitollisuus #onni #reunallapelottaa #sairas #toivo #vertaistuki


Kirjoituksia:

RUNO - Iloa etsimässä

Bluesia ystävien kanssa

RUNO - Musiikin avulla

Miltä tuntuu? - ajatuksia ja tuntemuksia sairastamisesta

Hoitoväsymys

RUNO - Heikkous

Vahvaa suorittamista

RUNO - Onnellista myhäilyä, vertaistukea ja unelmia

RUNO - Jos käykin hyvin

Jos viihdyt kirjoitusteni ääressä - liittyisitkö seuraamaan myös Blogit.fi:ssä? Voit seurata blogia Facebook-sivun ja Instagramin kautta – TAI VAIKKA MOLEMPIEN!! Klikkaathan Blogikirjoitusten - blogin ylävasemmalta LUE (näyt lukijana kuvalla tai ilman!!)

Olisi kiva, jos jakaisit ja vinkkaisit kirjoituksista muillekin! Blogitekstien alla on pikkuriikkiset jakopalikatKIITOS JA KUMARRUS.

Ei kommentteja: