RUNO - KUN EI RIITÄ - ITSELLEEN

Sielu, sydän, sisimpämme voi kumista tyhjyyttään, vaikka oikeastaan kaikki on ihan hyvin. Asuminen, eläminen, perhe, läheiset, ulkoiset puitteet, töitäkin eikä joka ostosta tarvitse miettiä. Mielessämme voi myllertää ajatusten jatkuva sinkoilu. Ne eivät anna hetken rauhaa. Yksinkertaisiakin asioita tehdessämme mielessä on avoinna monta välilehteä ja läjä asioita ponnahtelemassa.

Blogin Facebook-sivulla ja Instassa muisteloita.TÄSTÄ linkistä pääset REUNALLA PELOTTAA-Facebook-sivulle.
Liityttehän seuraamaan!

AJATUSTEN SÄLÄ

Kukaan ei ole niin ankara kuin ihminen itselleen. Mielemme pommittaa ehtymättömällä tahdilla yhä uutta ajatusta ja asiaa. Mielensopukoissa on ToDo-lista, jossa on  aina  soja ja pieniä asioita jonossa. Jotta arki hoituisi, jotta joskus koittaisi loma, parempi helpompi elämä, saisi kokemuksia .... Reagoimme vaatimuksiimme ankarammin kuin kukaan muu. Luulemme olevamme huonompia, emmekä usko toisten vakuutteluita hyvyydestämme. Syvässä on perisuomalainen ajattelu itsensä huonommuudesta ja riittämättömyydestä. Surkeaa, vaikka joku vissiin säälistä välillä kohteliaasti kehuisi.

Moniko pystyy arjessaan keskittymään, vaikka perunoita kuoriessaan ainoastaan katsomaan perunoita ja kuorimaan - ilman yhdenyhtä ajatustenpoukkoilua? Mielessämme on kaaos ajatelmia ja kuvitelmia itsestämme ja muista. Niin kuin sekään ei riittäisi - aina jostain mieleen ponnahtelee takaumia ja muistoja menneestä. Kun mennyt ja nykyhetki ei ahdista, niin ajatuksemme karkaavat jo tuleviin haaveisiin ja tänä outona aikana, myös pelkoihin. Vaadimme itseltämme tavattomasti ja usein enemmän kuin kukaan muu meiltä inhimillisesti tohtisi vaatia.

Hyvä keino on katsella menneeseen, vaikka miettimällä toistenkin mokia, suorituksia, elämän mullistuksia ja käänteitä - ja heidän kohtaamiaan vaikeuksia. Kummasti jokainen erheineen ja heikkouksineen eteenpäin porskuttaa. Ei aina niin kuin ennalta ajatteli, mutta kivojakin mutkia, vaiheita ja sattumuksia on monen elämään osunut. Vähempikin itsensä sättiminen ja aliarvostelu saisi loppua.

Voisimme opetella peilaamaan ankaria ajatuksiamme. Ottaa kannustavia ja lämpimiä ajatuksia kiitollisina vastaan, sydämemme sopukoihin ne tallentaen.


KUN EI RIITÄ ITSELLEEN

 

MITÄ, JOS NE KEHUJA ANTAVAT,

MITÄ, JOS NE SINUUN USKOVAT,

MITÄ, JOS NE SPONTAANIT KEHUT,

MITÄ, JOS NE KIITOKSET, KANNUSTUKSET,

-      OVATKIN TOTTA JA TARKOITETTU?

-      OVATKIN ALAKANTTIIN ANNETTU?

-      OSOITTAVATKIN, ETTÄ RIITÄT.

-      NÄYTTÄVÄTKIN, ETTÄ KELPAAT.

 

MITÄ, JOS ARMAHTAISIMME ITSEMME,

MITÄ, JOS KATSOISIMME SISIMPÄÄMME,

MITÄ, JOS OLEMMEKIN SOPIVIA?

MITÄ, JOS SELLAISENAAN KELPAAVIA?

 

Linkkiluettelo:

Yle Uutisten Emilia Kujalan kolumni: Sinä et ole mitä ajattelet


#ahdistus #alakulo #armo #mielenrauha #myotatunto #reunallapelottaa #runo #toivo


Kirjoituksia:

RUNO - Uskallatko?

RUNO - Itsetutkiskelua

Kuka minä olen?

Vahvaa suorittamista 

Oletukset

RUNO - Heikkous

RUNO - Hyvin sä vedät

RUNO - Lempeydellä

RUNO - Joku muu

RUNO - Mielenrauhaa

Jos viihdyt kirjoitusteni ääressä - liittyisitkö seuraamaan myös Blogit.fi:ssä? Voit seurata blogia Facebook-sivun ja Instagramin kautta – TAI VAIKKA MOLEMPIEN!! Klikkaathan Blogikirjoitusten - blogin ylävasemmalta LUE (näyt lukijana kuvalla tai ilman!!)

Olisi kiva, jos jakaisit ja vinkkaisit kirjoituksista muillekin! Blogitekstien alla on pikkuriikkiset jakopalikatKIITOS JA KUMARRUS.

Ei kommentteja: