SYDÄN JA JÄRKI

Tiedän, miten rankkaa on elää, kun sydän, ajatukset ja elämä ovat ristiriidassa. Kun haluaisi asioiden olevan toisin. Sydämessä oli valtava tyhjyys, tuntui kuin olisi kivirekeä vetänyt. Mieltä painoivat tummanpuhuvat ajatukset, synkkyys ja apeus. Suoritin elämääni, en muutakaan kyennyt. Ei ollut rohkeutta, kunnes päätin, etten enää peräänny. Ison ratkaisuni jälkeen oloni oli henkisesti kevyempää. Olen tyytyväinen ja onnellinen elämäni nykytilaan.

Blogin Facebook-sivulla ja Instassa muisteloita.TÄSTÄ linkistä pääset REUNALLA PELOTTAA-Facebook-sivulle.
Liityttehän seuraamaan!

VAIKEIN OSA - PAINI

Mitä vanhemmaksi ja sairaammaksi olen tullut, sitä isommaksi on tullut tarve pyrkiä tekemään niin kuin sydämeni on sanonut. Siksi kouluttauduin vertaistukihenkilöksi ja olen muita auttanut. Jokaisella on vahva tarve olla hyödyllinen. Ulospäin saattoi näyttää, että elin hyvää seesteistä elämää. Pitäisi muistaa, ettei kenenkään pään ja sydämen sisälle näe. Arkea, asioita ja elämäänsä voi suorittaa, kun perusasiat ovat ookoo. Yksinäisinä hetkinä mielen valtasi kuitenkin pohjattoman tyhjyyden tunteet. Pohdintoja uskaltaako ja jos, niin mitä ja miten. Miten elämä olisi parempaa?

ITSEKKYYDEN OPETTELU

Täyttäessäni 50 päätin omana synttärilahjanani, että alan olla itsekkäämpi. Lähdin merkkipäiväni kunniaksi viikon kiertomatkalle (valmismatka) äitini kanssa. Synttäreitä tai muitakaan omia juttujani ei ole juhlittu – lukuun ottamatta nuorena opinnoista suoriutumisia. Olin myös sydänkuntoutuksessa kolmena kuntoutusviikkona ja kolmella sopeutumiskurssilla tukihenkilönä mukana. Maisemanvaihdos antoi eri tavalla ajatuksille vapautta. Kädet ristin usein ja hain yläkerran apua, vaikka tiesin että itse on lopulta asiansa päätettävä. Uskon, että vain sydämellään ihminen voi tehdä oikeita ratkaisuja. 

MIELI JA SYDÄN TASAPAINOON

Kuva Tampereen seurakunnat Facebook
Epävarmuuden sietämisestä on sairauksieni takia tullut normaalia. Tiedän aikajanani olevan todennäköisyyksien valossa normaalia lyhyempi, on se antanut myös tarmoa. Ajatusteni rönsyilyn pyrin taltuttamaan rauhoittavilla ajatuksilla. Niin, että pääsen ajatusten poukkoilusta syvemmälle, miettimään itseäni ja tarpeitani. Lopulta tein ratkaisuni. Erosin ja muutin.

Jälkikäteen mietin, miksi en kyennyt ratkaisuun aiemmin, mutta siihenkin on syynsä. Yritän katsoa itseäni armollisesti ja myötätunnolla.
Kukaan ei ole niin viisas kuin jälkiviisas.
Ei voi eikä kannata elää katsomalla peruutuspeiliin.

Elämä on tässä ja nyt.
Olen tyytyväinen ja onnellinen. 


#ahdistus #armo #mielenrauha #reunallapelottaa #sydanjajarki #toivo

Kirjoituksia:

RUNO - Tuhansina harmaina päivinä

RUNO - Ahdistuksen alla

RUNO - Itsetutkiskelua

Uskallus

RUNO - Muistot haalenneet

Lopulta olemme yksin 

Merkitystä etsimässä

RUNO - Elämä koulii

RUNO - Uskallatko

Jos viihdyt kirjoitusteni ääressä - liittyisitkö seuraamaan myös Blogit.fi:ssä? Voit seurata blogia Facebook-sivun ja Instagramin kautta – TAI VAIKKA MOLEMPIEN!! Klikkaathan Blogikirjoitusten - blogin ylävasemmalta LUE (näyt lukijana kuvalla tai ilman!!)

Olisi kiva, jos jakaisit ja vinkkaisit kirjoituksista muillekin! Blogitekstien alla on pikkuriikkiset jakopalikatKIITOS JA KUMARRUS.

Ei kommentteja: