YKSINÄISYYS PARISUHTEESSA

Maalaus Susanna Huovinen
Parisuhteessa ollaan yhdessä ja erillisinä ihmisinä. Läheisyyden ja yhteenkuuluvuuden voi tuntea, aistia. Parisuhteen lämpö on voinut kuitenkin vaihtua välinpitämättömyyteen. On alettu pitää toista ja suhdetta itsestäänselvyytenä. Arvellaan, että toinen on siinä – tyytyväisenä. Ilmapiirin tunnevaje voi tuntua yksinäisyytenä, vaikka toinen olisi samassa huoneessa. 

Blogin Facebook-sivulla ja Instassa muisteloita.TÄSTÄ linkistä pääset REUNALLA PELOTTAA-Facebook-sivulle.Liityttehän seuraamaan!

KUN SUHDE EI VOI HYVIN

On normaalia haluta muutakin kuin parisuhdeaikaa. Tehdä, harrastaa ja mennä. Sitoutuminen parisuhteeseen voi ajan oloon olla niin itsestäänselvyys, ettei sille korvaansa lotkauta. Toisen olemassaoloa ja yhdessä olemista ei enää kyseenlaista, kun on vakaa pohja ja menneisyys. On kiintymystä ja yhteinen elämä on, mutta keskusteleva ja toisen huomioiva, kunnioittava tunneyhteys on voinut väljähtää. Tai se on huomaamatta jo kadonnut. On vieraannuttu. Suhteeseen pitäisi muistaa puhaltaa henkeä jatkuvasti. Osoittaa ja sanoittaa välittämisensä. Tahdon-sanan jälkeenkin pitäisi panostaa.” Kerron ja sanon, jos en enää tykkää”- ajatus harvoin enää kelpaa, pitemmän päälle. Mitään ei saisi pitää itsestään selvänä.

JOS MENEE HUONOSTI

Samassa tilassa voi olla rauhassa ja hoitaa arjen asiat, vaikka henkinen ja fyysinen yhteys puuttuisi. Asiat ei ole kunnossa, jos suhteessa ei ole hehkua eikä toisen huomioimista. On ankean synkeää, jos suhteessa ei ole - ihan joka päivä, edes jotain läheisyyttä ja hellyyttä. Kuten -katseet, Rakastan-sana ja muut kauniit sanat, halaus, suukko, käsi olalle, käsi käteen. Hyvänen aika, jotain!

Voi tulla yllätyksenä, että toinen kokee yksinäisyyttä ja lohduttomuutta. Jos suhteessa ei ole enää osoitettu ja sanoitettu rakastamista, pitäisi yrittää korjata asia. Harkita lopulta eron mahdollisuutta, jos tilanne on paha ja toinen osapuoli sitä tarvitsee. Jokaisen oma kokemus on totta, hänelle itselleen ja sillä on merkitystä. Pitäisi osata päästää irti, jos se on tarpeen. Rakkaudettomassa suhteessa on vaikea elää.

TUTKIMUSMATKA ITSEENSÄ - JA YHDESSÄ

Kuva Microsoft 365 kuvapankista
Jos on tuntenut itsensä sivuutetuksi ja näkymättömäksi. Jos tuntee suhteen rakkaudettomaksi. Jos ahdistaa. Jos on vieraantunut jopa itsestään, kannattaisi pysähtyä miettimään elämäänsä. Sen nykyhetkeä ja sitä miltä se näyttää nykyvalossa. Miettiä millaisen tulevaisuuden haluaisi ja mitä siihen pitäisi kuulua.

Itsensä seurassa oleminen on jokaisen pisin ihmissuhde. Itseään ei pitäisi muuttaa toisen vuoksi. Muuttua voi ja muutostarpeita huomata, mutta niitä kannattaa tehdä vain, jos itse kokee tarvitsevansa muutosta. Jos pohdintojen päätteeksi on päästettävä irti parisuhteesta, niin sitten on. Silloin täytyy olla valmis olemaan yksin. Pitää päästää irti asioista ja ihmisistä, joiden kokee vievän elämänhalun- ja ilon.
Pitäisi arvostaa itseään eikä uhrautua muiden takia.

Kannattaa pohtia asioita, joita arvostaa
On käytävä yksinäinen paini mietteidensä parissa ja yritettävä muuttaa elämänsä sellaiseksi, jossa voisi paremmin.

#armo #mielenrauha #myotatunto #rakkaus #reunallapelottaa #toivo

Kirjoituksia:

RUNO - Ahdistuksen alla

Sietää, sietää

RUNO - Itsetutkiskelua

Uskallus

Kuka minä olen?

Sydän ja järki

Lopulta olemme yksin

RUNO - Unelmat

Merkitystä etsimässä

RUNO - Joku muu

Oma itsensä

Onnen olemus

Jos viihdyt kirjoitusteni ääressä - liittyisitkö seuraamaan myös Blogit.fi:ssä? Voit seurata blogia Facebook-sivun ja Instagramin kautta – TAI VAIKKA MOLEMPIEN!! Klikkaathan Blogikirjoitusten - blogin ylävasemmalta LUE (näyt lukijana kuvalla tai ilman!!)

Olisi kiva, jos jakaisit ja vinkkaisit kirjoituksista muillekin! Blogitekstien alla on pikkuriikkiset jakopalikatKIITOS JA KUMARRUS.

Ei kommentteja: