TOIVONKUKKA

Kuva Toivonkukka-sivusto
Esittelyssä
Toivonkukka-sivusto. Kliinisen tutkimuksen määrä ja julkinen rahoitus on romahtanut . Vuodesta 1997 vuoteen 2020 mennessä rahoitus on romahtanut yli 60 prosentilla. Suomen asema hyvän syövänhoidon maana on uhattuna. Toivonkukan tärkeänä teemana on suomalaisen syöpätutkimuksen merkitys ja toivo syöpään sairastuneelle. Tämä ei kuitenkaan vielä riitä. Tutkimus on edellytys uusien hoitojen kehittämiselle, mutta lupaavista tuloksista on vielä pitkä matka siihen, että hoito saadaan potilaiden ulottuville. Apuasi tarvitaan – rahoitukseen ja asian esille tuomiseen.

Blogin Facebook-sivulla ja Instassa muisteloita.
TÄSTÄ linkistä pääset REUNALLA PELOTTAA-Facebook-sivulle.
Liityttehän seuraamaan!

HÄTÄHUUTO SUOMALAISEN SYÖPÄTUTKIMUKSEN PUOLESTA

Lainaus sivustolta:"On välttämätöntä, että tutkimusta tehdään juuri Suomessa, suomalaisissa sairaaloissa ja suomalaisten potilaiden kanssa. Kliinisten syöpätutkimusten lisääminen merkitsee potilaille parempia hoitovaihtoehtoja. Jättäytyminen syöpätutkimusten ulkopuolelle asettaa suomalaiset huonompaan asemaan. Potilailla ei ole aikaa odottaa. Tutkimus ei ole pelkkä kuluerä. Se tuo myös säästöä ja terveyttä.” 

KANNANOTOT VIIDELTÄ SYÖPÄSISKOLTA

Sivustolla on videon ja tekstin muodossa lainauksia viiden rohkean syöpään sairastuneen naisen tarinoista ja ajatuksista sekä tekstinä että videona.

Johanna: ”Jättäytyminen syöpätutkimuksen ulkopuolelle asettaa suomalaiset potilaat huonompaan asemaan. Tutkimus ei ole pelkkä kuluerä. Se tuo myös säästöä ja terveyttä.” ”Rakastan työtäni. Haluaisin vielä nähdä tutkimusryhmäni saavutukset.” Syöpätutkija Johanna menehtyi syöpään toukokuussa 2020. 

Emmi: ”Suomen etulyöntiasema on tieto ja koulutus. Ei katkota rahoitusta sieltä, missä meidän vahvuus on. ”Mä en ole numero enkä tilasto, vaan potilas, ihminen ja yksilö.” Emmi menehtyi syöpään syyskuussa 2020.  

Ella: ”Toivon, että joskus tulisi päivä, jolloin voisimme sanoa syöpäkuolleisuuden olevan 0 %. Että keksittäisiin lääke, joka purisi niihin harvinaisimpiinkin kasvaimiin.” 

Anitta: ”Toivon, että hoidot kehittyisivät niin, että syöpä sairautena saataisiin aisoihin ajoissa. Toivon, että eriarvoisuus eri syöpätyyppien kesken poistuisi.” 

Kirsi-Maria: ”Elämä muuttuu täydellisesti, kun oma keho pettää. Terveet ja huolettomat päivät ovat historiaa tämän salakavalan vallankaappaajan myötä. Tiedän, että syöpäpomolla on kierot strategiat, mutta tämä alainen ei aio alistua.” 

TOIVONKUKKAA JA TUKEA TARVITAAN

Projektin takana on itsekin syöpään sairastunut Tiina Aaltonen. Hän kirjoittaa: Syöpään sairastuneita halutaan kutsua taistelijoiksi – saatamme sellaisia ollakin, muttemme värväytyneet vapaaehtoisesti. Jatkamme, sillä muuta vaihtoehtoa ei ole. Surun, pelon ja luopumisen hyväksyminen on ollut elämämme suurimpia ponnistuksia.
Meitä halutaan kutsua selviytyjiksi, vaikkemme kaikki paranekaan. Pyrimme selviämään päivästä toiseen; teemme sen rakkaudesta elämään ja läheisiimme. Haluamme kiittää meitä hyvin hoitaneita; teitä, jotka olette katsoneet läpi tilastojen ja kuluerien ja nähneet ihmisen. Teitä, jotka päättäväisinä olette etsineet avaimia meiltä jo lukittuihin oviin.
Te, jotka tuotatte uusia lääkkeitä ja hoitomuotoja; kiitos, että muistatte miksi. Syöpätutkijat – te olette todellisia taistelijoita. Käytte kamppailua pelottavan vastustajan kanssa, joka uhkaa henkeämme. Toivomme teille kestävyyttä, suuria onnistumisia ja muhkeita määrärahoja. Teidän yhteistyönne ansiosta vielä tulee päivä, jolloin kukaan ei enää kuole syöpään. Kiitos. ”

Toivon, että muutkin kuin me syöpään sairastuneet ymmärtävät Emmin ja Johannan testamentin tärkeyden.
Toivon, että naisten
 viesti saa siivet ja että heidän toiveensa eivät jää unelmiksi.

Toivo on tekoja. Klikkaa Tästä Toivonkukka-sivustolle

Tästä Toivonkukka Facebook-sivulle

TOIVONKUKKA 2022

Tiina on Toivonkukan asialla ke 13.7. koko päivän Porin Rantalavan SuomiAreena-tapahtumassa.

Ke 13.7. klo 16-16.45 on Rantalavalla Lääketeollisuus ry:n organisoima keskustelutilaisuus Näivettyykö suomalainen lääketutkimus?
Aiheina: Kaikesta lääketutkimuksesta hyötyy ennen kaikkea potilas mutta myös yhteiskunta.
Miten lääketutkimus varmistetaan uusilla hyvinvointialueilla?
Jääkö tutkimustyö arjen kiireen jalkoihin ja budjettien puristukseen?

Klikkaa tästä keskustelun tarkempiin tietoihin (osallistujat ym.)

#ahdistus #alakulo #arvaamaton #mielenrauha #myotatunto #reunallapelottaa #siskola #syopa #toivo

Olen käyttänyt lainaten ja omavaltaisesti muokaten Toivonkukka-sivuston tekstejä tähän kirjoitukseen.


KIRJOITUKSIANI SYÖVÄSTÄNI sekä SYÖVÄSTÄ JA SAIRASTAMISESTA YLEENSÄ:

OMA KOKEMUS - Tupakoimattoman keuhkosyöpä

OMA KOKEMUS - Syöpä vs. harvinaissairaus

OMA SYÖPÄKERTOMUS - Toivo ja tuki - Matka, jolle kukaan ei halunnut

OMA KOKEMUS - Syöpäpeikon kainalossa

Keuhkosyöpä

Siskola ja Siskot - Syöpäsairaiden naisten tukisivut 

OMA KOKEMUS - Töissä sairaana

Rakas ystävä - Reunalla saa pelottaa

Työkyvyttömät järjestelmän uhrina

Sairastuneet ja läheiset

Jos viihdyt kirjoitusteni ääressä - liittyisitkö seuraamaan myös Blogit.fi:ssä? Voit seurata blogia Facebook-sivun ja Instagramin kautta – TAI VAIKKA MOLEMPIEN!! Klikkaathan Blogikirjoitusten - blogin ylävasemmalta LUE (näyt lukijana kuvalla tai ilman!!)

Olisi kiva, jos jakaisit ja vinkkaisit kirjoituksista muillekin! Blogitekstien alla on pikkuriikkiset jakopalikatKIITOS JA KUMARRUS.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

❤️