IHMISESSÄ KASVAVAT ASIAT JOITA RUOKKII

Kirkko ja kaupunki-kirjoitus: ”Ihmisessä kasvavat ne asiat, joita hän ruokkii itsessään.” Kirjoituksessa listatut asiat allekirjoitan täysin. Vahva lukusuositus, ks. linkkiluettelo.

Blogin Facebook-sivulla ja Instassa muisteloita.TÄSTÄ linkistä pääset REUNALLA PELOTTAA-Facebook-sivulle.
Liityttehän seuraamaan!

ARMAHTAKAA ITSENNE JA VALITKAA HYVÄ

”Ajatelkaa kaikkea, mikä on totta, mikä on kunnioitettavaa, mikä oikeaa, puhdasta, rakastettavaa ja kaunista. Mikä vain on hyvää ja ansaitsee kiitoksen.” (Fil. 4:8) Ihmisessä kasvavat ne asiat, joita hän ruokkii itsessään. Ajassamme elää uskomus, jonka mukaan on älykästä ja rohkeaa nostaa esiin ongelmia. Jos on paskatutka päällä, näkee paljon rumaa. Se ei kuitenkaan ole koko kuva maailmasta.” Listaan tähän muut kirjoituksen väliotsikot, joista olen ihan samaa mieltä. Ne ovat: ” Tyydy siihen, mitä sinulla on. Laiskottele kunnolla. Leiki ja harrasta. Älä huijaa. Huolehdi kehostasi ja Puhu Jumalalle huolistasi.”

UUDEN NÄKÖKULMAN ETSIMINEN VOISI HELPOTTAA

Osalla ihmisistä, elämä tuntuu olevan hyvin, vain ihan pienin palasin. Muu aika meneekin voivotteluun, miten asiat ovat niin paskasti. Toisten mukaan kaikki paitsi kusi on paskaa. Ymmärrän, että jokaisella on alakuloja, masennustakin varmasti. Jotain korjattavaa ja monikin asia voisi olla paremminkin. Mitä, jos elämä lipuu ohi huomaamatta keskittyessämme vain siihen, mikä on huonosti. Miksi niin moni jättää huomaamatta asiat, jotka on ihan kivasti? Miksi asioiden täytyisikään olla koko ajan parhaalla mahdollisella tavalla? Eikä sellainen ole illuusiota ja fantasiaa eikä tavallisen ihmisen elämää?

TYYTYMINEN VÄHEMPÄÄN

Itseään voi piiskata myös hyvällä. Napata roskan pari maasta, vaikkei olisikaan omia. Toisia voi tervehtiä, kiittää. Ahneus ja itsekkyys eivät ole koskaan hyväksi, auta vaikka vähän muita. Voit huomata, että jollain toisella voi olla vielä kurjemmin asiat kuin sinulla. Tyytymisen taito voisi olla vaikka ihan oppiaineena tässä yhä enemmän ja yhä paremmin-mentaliteettiin pyrkivässä nykyajassa. Jokaisella pitäisi olla lupa olemassa, toisille voi myöntää (ja hakea apua), jos ei meinaa jaksaa itseään.

Olkaa avoimia ja kokeilkaapa kirjoituksen viisaita oppeja. Elämä voi pienillä asioilla muuttua paremmaksi. Elämä tarjoaa paljon hyviä ja kauniita asioita. Niitä hyviä kannattaa tietoisesti bongata huonojen sijaan. Aikamme maan päällä on rajallinen. Sen voisi ottaa vastaan vähän rennommin ja olla armollinen, itselleen ja muille.

VÄHEMMÄN RYPPYOTSAISESTI

Elämä kevenee pienillä asioilla. Pieni sanailu piristää. Itseään, eikä muita, kannata ottaa niin vakavasti. Leikinlaskun opetteleminen turvallisten tuttujen kesken rentouttaa ja tuottaa iloa. En usko, että ryppyotsaisen jääräpäisellä asenteella pääsisi paremman elämän syrjään kiinni. Jokainen toki elää omanlaistaan elämää.

Juuri nyt ja tässä, haluan elää seesteistä ja hyvää elämää. Haluan nauttia elämästä. Etsiä hyvää mieltä ylläpitäviä asioita ja toteuttaa asioita, jotka koen omikseni. Samalla voi kannatella muita ja potkia hyvien mietteiden ja asioiden äärelle.  Kivaa viikonvaihdetta!

Kevennyksenä Kamala luonto 18-3186

Kamala luonto 19-2466

Linkkiluettelo:

Kirkko ja kaupunki - Teksti Pihla Tiihonen - Raamatusta löytyy seitsemän askelta onneen: ”Jos on paskatutka päällä, näkee paljon rumaa – se ei ole koko kuva maailmasta”

Kirsin musacornerin kuuntelusuositus:

YouTube - Markus Bäckman - Tuli kirkkoon mies

Spotify - Markus Bäckman - Tuli kirkkoon mies


#ahdistus #alakulo #armo #mielenrauha #reunallapelottaa #toivo


Kirjoituksia:

RUNO- Joku muu

Merkitystä etsimässä

RUNO - Jos käykin hyvin

RUNO - Itsetutkiskelua

Kädet yhteen - Voimaa ja rauhaa

RUNO - Uskallatko

RUNO - Toivon valintoja

Jos viihdyt kirjoitusteni ääressä - liittyisitkö seuraamaan myös Blogit.fi:ssä? Voit seurata blogia Facebook-sivun ja Instagramin kautta – TAI VAIKKA MOLEMPIEN!! Klikkaathan Blogikirjoitusten - blogin ylävasemmalta LUE (näyt lukijana kuvalla tai ilman!!)

Olisi kiva, jos jakaisit ja vinkkaisit kirjoituksista muillekin! Blogitekstien alla on pikkuriikkiset jakopalikatKIITOS JA KUMARRUS.

Ei kommentteja: