KARDIOLOGIA TAPAAMASSA

Kuva Microsoft 365 kuvapankki

Kävin tilannetarkistuksessa HUS Meilahdessa. Olen ollut pikku porukassa keuhkosyövän ongelmia pohtimassa. Jos joku seurasi marraskuussa blogiani, niin ei voinut välttyä aiheelta. Ongelmien esiintuomista täytyy jatkaa. 

Blogin Facebook-sivulla ja Instassa muisteloita.TÄSTÄ linkistä pääset REUNALLA PELOTTAA-Facebook-sivulle.
Liityttehän seuraamaan!

SYDÄN JA AAMUSTRESSI

Kardiologien tapaamiseni alkoivat 2006. Sen jälkeen on tiristetty verta aika moniin tutkimusputkiloihin. On ultrattu, kuvannettu monin eri tavoin ja tehty jos jonkinlaisia tutkimuksia. Rinnassa rytmit takaa iskevä rytmihäiriötahdistin, jonka nimesin Taaviksi. Sian varaosa, bioläppä, on sydämeni mitraaliläpän toimintaa ylläpitämässä 2014 tehdyn avosydänleikkauksen seurauksena. Tahdistimen etälaite on sänkyni vieressä ja lähettää sydämen rytmit eteenpäin tulkittavaksi ja huomioitavaksi. Tämä perusinfona.

Taksien kanssa ollut sähläystä. On kuulemma joitain ohjelmamuutoksia ja vähän kaikki tökkii. Meille asiakkaalle näkyy puheluiden läpimenojen viiveenä ja aikaa palaa odottaessa - tuleeko kyyti vai ei. Ja milloin? Lisäsoittojeni jälkeen pääsin Meilahteen ajoissa.

SIITÄ KÄYNNISTÄ ..

Ilokseni vaki-kardiologini otti vastaan. Kertoilin tuntemuksista ja voinnistani. Krooniseen väsymykseen, huimaukseen ym. ei ole oikein keinoja. Päätettiin yhdessä, ettei tehdä, ainakaan vielä, uutta kajoavaa suonitutkimusta. Rintakipuihin yritän kokeilla vielä valvotuissa olosuhteissa seuran kera nitrosuihketta. Siis. jos alapaine sallii (ja pääsen valmiisi istumaan tahi makuulle) kun kipu yllättää. Ei siis mullistavaa mutta näillä mennään. Pääasia, ettei läpässäkään ole hyytymää tai muuta uutta huolta ei löytynyt.

Odottelen jo kevään saapumista ja yritän pikkuhiljaa saada itseäni vähän parempaan kuosiin. Sain eilen sovittua henkilökohtaisen avustajapestin alkamisen itselleni (ne huimat 0-30 h per kk). Niiden ja kuljetusedun turvin oletan pääseväni vähän enemmän/paremmin liikkumaan (ja uskallan) – joten pian on aloitettava - Kesäksi 2023 kuntoon-projekti.

ARKEA

Toimin melko usein välikätenä erilaisissa tietojen koostamisissa ja välittämisessä. Sellaista pienimuotoista puuhaa on viime aikoina ollut. Hyvä, jos voi olla avuksi enkä vaan möllötä sohvaperunana. Tuntee itsensä edes hippusen hyödylliseksi. Iloa toi se, että yksi runoni julkaistiin ET-lehdessä 3/23, sain jopa pikku palkkion. Pidemmän kirjoittamisen vimma piinaa ja asia on alkanut mielessäni muotoutua.

Nyt, kun isompaa pahaa ei pumpussakaan ollut – aiempien lisäksi – yritän keskittyä hiljalleen tulevaan kevääseen. Näin tänään 3 min. ajan auringonpaisteen. Huimaa. projektin avulla hiljalleen parempaan kuntoon. Viikon päästä jo ilman kipsiäkin.

#armo #kiitollisuus #mielenrauha #mikrovaskulaarivaurio #reunallapelottaa #sydansarkoidoosi #toivo

Linkkiluettelo

Kirjoituksia:

Kirjoittajan sairauksista

Sydänsairaudestani Rosie.fi:ssä

Kokemukseni - Mitraaliläppävuoto ja avosydänleikkaus

Kokemukseni - rytmihäiriöt ja tahdistimen asennus

Kokemukseni - nopeat takykardiat ja ablaatio

Kokemukseni - Sydäntutkimuksessa- mikrovaskulaarivaurio

Kokemukseni - Keuhko- ja monielinsarkoidoosi

Kontrolli- ja tutkimuskäynnit

Jos viihdyt kirjoitusteni ääressä - liittyisitkö seuraamaan myös Blogit.fi:ssä? Voit seurata blogia Facebook-sivun ja Instagramin kautta – TAI VAIKKA MOLEMPIEN!! Klikkaathan Blogikirjoitusten - blogin ylävasemmalta LUE (näyt lukijana kuvalla tai ilman!!)

Olisi kiva, jos jakaisit ja vinkkaisit kirjoituksista muillekin! Blogitekstien alla on pikkuriikkiset jakopalikatKIITOS JA KUMARRUS.

Ei kommentteja: