ELÄMÄ ON TESTI

Elämä on kullakin sen mittainen kuin Luoja määrää. Se on testi, jossa meille on annettu vapaus tehdä valintoja. Jokaisella on sisällään omatunto.

Blogin Facebook-sivulla ja Instassa muisteloita.TÄSTÄ linkistä pääset REUNALLA PELOTTAA-Facebook-sivulle.
Liityttehän seuraamaan!

ELÄMÄN RAJALLISUUTTA

.. voi miettiä, sitä paljonko on aikaa. Jokainen henkäys on NYT. Moniko osaa elää tätä hetkeä eikä mieti menneitä tai tulevia? Ainakin siihen olisi hyvä pyrkiä, opetella olemaan täydemmin hetkissä. 

Länsimainen ajattelu pohjaa aikajana-ajatukseen. Mennyt, nykyhetki, tuleva. Toisaalla on pallomainen ajattelu. Ei tiedetä mistä mikäkin on alkanut. Ei tiedetä, minne ihmisen kuollessa mennään tai tuleeko loppua koskaan.

HALUAMINEN JA VALINNAT

Koko ajan teemme valintoja. Viitsiikö ojentaa toiselle kahvikupin, kiittääkö kahvin kaatajaa. Moni haluaa päästä helpolla ja saada yhä parempaa. Ihminen valitsee koko ajan viitsimisiään, menemisiään ja tekemisiään. Sitä, mitä pyrkimyksiensä vuoksi tekee tai jättää tekemättä. Päätämme oikaisemmeko tai annammeko pahalle pikkusormen. Kepulikonsteihin sortumiset ovat valintoja ja niihin voi upota syvälle, jos ei välitä seurauksista.
Maailma olisi parempi paikka, jos ihmiset miettisivät asioita omatuntonsa kautta. Jos empatiakyky alkaa murentua, olemme huonoilla jäljillä. Jos pirulle antaa pikkusormen, tiedätte, sanonta pitänee paikkansa. Pitkään pahaa tehneen sielu on vaurioitunut. Tällainen ihminen on tekemässä maailmasta itselleen ja toisille pahempaa paikkaa. Huonoilla elintavoilla lyhentää itse aikajanaansa. Surra voi ja muuttua. Hyvillä valinnoilla voi tehdä hyvää - itselleen ja muille.

Kiusausten ja mielihalujen keskellä tulee helposti valinneeksi asioita ja tekoja, joita ei tarvitsisi tai joista ei lopulta tule yhtään tyytyväisemmäksi. Jokaisen olisi hyvä pysähtyä miettimään mitä pohjimmiltaan kaipaa. Syitä kysymykseen - miksi? Mitä tavoittelee, siis niitä pysyviä, kestävämpiä, isompia? Voisi tavoitella vaikka tasapainoa ja mielenrauhaa.

VALINNAT JA KUOLEMANPELKO

Joka hetki teemme pieniä valintoja. Turhan ja pahan kierteen voi katkaista. Ilo tulee elämään helpommin, jos ravitsee sitä hyvällä. Jos opimme tekemään hyviä valintoja, jossa omatuntomme ja sielumme voi hyvin – elämämme on täydempää.

Osaisimmepa tunnistaa paremmin voimavaramme ja olla itsellemme rehellisiä. Osaisimmepa kurotella niitä kohti. Psyykkisten, sosiaalisten ja omien henkisten paineiden alla voi asteittain oppia ja uskaltaa tehdä sisintään puhuttelevia ratkaisuja.

Isompaan kohtaloomme meillä ei ole sananvaltaa. Olen rukoillut usein ja monen puolesta. Rukoilen ja toivon, että monen kuolemanpelko hellittäisi. Pitkäaikaissairaan lähestyessä kalkkiviivoja voi myös rauhoittua. Antautua menemään kohti tuntematonta, jonne jokainen siirtyy ajallaan. Niinkuin on aina ollut ja oleva.

AIKA PAATOSTA, MUTTA SOPINEE NÄIN SUNNUNTAILLE?

 

Kuva Facebook Happy Organized Life - Bryan MvGill

#armo #ahdistus #mielenrauha #reunallapelottaa #toivo

 

Kirjoituksia:

RUNO - Jos tietäisi

RUNO - Jos voisin

RUNO - Itsetutkiskelua

RUNO - Uskalletaan

RUNO - Toivon valintoja

Surun verho

Oma kuolevaisuus

RUNO - Kärsimys - Kärsivän kohtaaminen

RUNO - Merkitystä etsimässä

RUNO - Reunalla pelottaa

RUNO - Uskallatko?

RUNO - Tyhjä kuori

Jos viihdyt kirjoitusteni ääressä - liittyisitkö seuraamaan myös Blogit.fi:ssä? Voit seurata blogia Facebook-sivun ja Instagramin kautta – TAI VAIKKA MOLEMPIEN!! Klikkaathan Blogikirjoitusten - blogin ylävasemmalta LUE (näyt lukijana kuvalla tai ilman!!)

Olisi kiva, jos jakaisit ja vinkkaisit kirjoituksista muillekin! Blogitekstien alla on pikkuriikkiset jakopalikatKIITOS JA KUMARRUS.

Ei kommentteja: