VÄHÄN SINNEPÄIN

En aio luvata, mutta toivon ja yritän elää enemmän hetkessä ja täyttä elämää kaikki aistit hereillä. Voisiko olla tyytyväinen huomata olennaisen omalla laillaan? Saa kai sitä olla sopivasti vähän sinnepäin ja enemmän lapsenkaltainen?

Blogin Facebook-sivulla ja Instassa muisteloita.TÄSTÄ linkistä pääset REUNALLA PELOTTAA-Facebook-sivulle.
Liityttehän seuraamaan!

TAVOITTEIDEN HARHA

Rantakuntoon, herrahissillä ylöspäin, uusi taito ja vähän ruuvin kiristystä niin ehtii enemmän. Lisää töitä, kontrolloitua rentoutumista, kuntoilua jaksaakseen arjen velvoitteet ja lomailua latautuakseen sietämään arkeaan. Yhden tavoitteen kun saavuttaa, jo uusi häämöttää kutsuvana. Suorituspaineet ja väsymys kuultaa monen katseessa. Monen salaisena haaveena olisi hengähtää, olla sapatilla ilman vaatimus- ja ToDo-listaa. Viimeisellä viivalla ei mietitä tavoitteita, josko sen ymmärtäisi jo ennen loppusuoraa? Pitkäaikaissairaana yritän tuoda panoksenani jotain hyvää ympärilleni, kun niin monella on niin monin tavoin hankalaa. En uskalla tehdä vuosisuunnitelmia ja olen aikaa sitten hyväksynyt sen, että kontrollit määrittelevät menojen tahdin. Haaveilen kyllä ja silti.

VÄHÄN VÄHEMMÄN

Leppoistaminen, kotoilu, palapelien kokoaminen ja aikuisten värityskirjat. Tapoja päästää irti rutiineista, vaatimuksista ja olla hiljaa puuhastellen. Ulkoisia paineita ja talouden asettamia raameja. Media kertoo rohkeista irtiotoista, mutta harva niistä on perheellisten matalapalkkatyötä tekevien tarinoita. Monelle arki on vaativaa. Selvitäkseen päivästä vaaditaan kekseliäisyyttä, luovuutta, budjettisuunnittelua ja suunnan äkkimuutoksien hallintaa. Pienille maan hiljaisille nostan hattua ja kuiskaan: Hyvin sä vedät!

Kiireessä kirmaaville sanon: Älä suotta hötkyile, joskus hitaammin näkee paremmin.

Meillä on tämä yksi elämä, jossa taaksepäin katsominen ei auta. Sitku ja mutku-ajattelu aiheuttavat lopulta tyytymättömyyttä ja katkeruutta. Elämässä kortit on jaettu epätasaisesti. Kateus, kauna ja muu mielipaha kapeuttaa näkemään syvempiä kerroksia. Vaikka miten kiirehtii, maailma ei valmistu koskaan. Lähtiessämme, joku toinen jatkaa. Oppiessaan olemaan armollisempi itselleen saa palkkioksi levollisemman mielen.

HUOMISEN PELKO

Toisinaan aamut alkavat vähemmän kivasti; varvas kalahtaa kipeästi tuolin reunaan, hammastahnaa tippuu puhtaan paidan rintamukselle. Päivään voi mahtua sattumuksia ja takapakkeja. Huomisesta ei ole varmuutta, vaikka suunnittelisi minuutilleen. Yhtä kaikki - kompromissit ja epätäydellisyys kasvattavat. Vakavammin sairastunut joutuu ainakin jollain tasolla käsittelemään kuolemattomuuden ajatusta ja MITÄ JOS? Usein asian käsittelyä tulee siirtäneeksi. Kipuillaan, kun pelottaa ja pitäisi uskaltaa niitä ”ihan kamalia” asioitakin miettiä. Vaikka mitäpä uutta siinä, että synnytään, eletään ja kuollaan?

Arkipuuhia touhutessa ollaan elämänsyrjässä. Terveidenkin olisi hyvä huomata elämän arvaamattomuus ja se, että perälauta tulee kaikille. Penkoessaan pohjamudatkin itsestään, miettiessään elinluovutukset, käydessään hautaustoimistolla, miettiessään hoitotahtoaan ja viimeistä tahtoaan tulee käytyä sellainen mankeli läpi, että kyllä se herättelee - mutta lopulta antaa mielenrauhan. Käydessään tietyllä Reunalla elämän jatkumisen suhteen, muuttuu jollain tavalla lähtemättömästi. Ei pelota enää niin kovasti.

Itse kallistun kristilliseen ajatukseen siitä, että kuolema ei ole elämän loppu. Ihminen on osa katoavaa luomakuntaa. ”Maasta olet sinä tullut, maaksi pitää sinun jälleen tuleman”.

Eletään - vähän sinnepäin.

SANOITUKSIA AIHEEN TIIMOILTA

Musa soi meillä usein. Usein kiinnitän huomiota sanoituksiin. Tässä muutama sattumanvaraisella listalla kolahtanut, jotka aiheeseen mielestäni sopivat.

CMX:n Ruoste-biisin sanat:
 Kaikki valheet, jotka tulevat elämän tielle    Kaikki hyvä mikä estää näkemästä    Se on ruoste

 ******

Paula Koivuniemen Aikaan sinikellojen sanoitusta:

"Jo häipyi eilinen kuin tuuli aromaan,     Ja kenties huomista ei koskaan tulekaan.
On ainut todellisuus nyt ja tässä näin 
JA

"Ei ole olemassa toista elämää,    Vain yksi vaatimaton tähdenlento tää."


Muistetaan se ja eletään, vähän sinnepäin.

Kirjoituksen pääkuva on kaapattu Instagramin Ålesund-sivulta, kuvaaja Jan Forberg.


Linkkiluettelo:

CMX Ruoste YouTubevideo

Paula Koivuniemi Aikaan sinikellojen YouTubessa


#armo #arvaamaton #mielenrauha #reunallapelottaa #toivo


Kirjoituksiani:

Ystävälle

RUNO - Hauras elämä

RUNO - Kuule minua

Merkitystä etsimässä

Kädet yhteen - voimaa ja rauhaa

RUNO - Elämä koulii

Jos viihdyt kirjoitusteni ääressä - liittyisitkö seuraamaan myös Blogit.fi:ssä? Voit seurata blogia Facebook-sivun ja Instagramin kautta – TAI VAIKKA MOLEMPIEN!! Klikkaathan Blogikirjoitusten - blogin ylävasemmalta LUE (näyt lukijana kuvalla tai ilman!!)

Olisi kiva, jos jakaisit ja vinkkaisit kirjoituksista muillekin! Blogitekstien alla on pikkuriikkiset jakopalikatKIITOS JA KUMARRUS.

Ei kommentteja: