KUULUMISIA – OLENNAISEN ÄÄRELLÄ

Olen lukenut ja kirjoittanut. Avustajan kanssa kiertänyt ostoshelvetissä, onnistuneesti. Nitrosuihketta hyvin tuloksin kokeillut. Projekti Kesäksi kuntoon elää. Ilahduttaa valon määrä, pian koittava vehreys ja lämpö. Sähkölaskuhelvettiin liittyvä sattumanvaraisuus ja epätasa-arvoisuus riipii yhä, koska se muuttaa meilläkin paljon – kahdeksi vuodeksi. Väliinputoajien tilanteesta ei enää edes puhuta.

Blogin Facebook-sivulla ja Instassa muisteloita.TÄSTÄ linkistä pääset REUNALLA PELOTTAA-Facebook-sivulle.
Liityttehän seuraamaan!

REALISMIA

Olen pantannut hankintoja. Vaatteita täytyy valikoida, kierrellä ja sovittaa. Seisoskelu tai hidas kävely aiheuttaa hapenpuutteen, hankalan olon ja rintakivun. Näppärän avustajan avulla hankintakierros hoitui tuhannesti nopeammin ja kerralla. Kierroksen päättyessä suunnattiin kahville, kun jo pahasti piiputti. Avustaja toi tarjottavat ja sain jalat vaakatasoon. Yksin tähän olisi mennyt varmasti 5 reissua. Asioita tulee siirtäneeksi, kun ne ovat työläitä.

Lähes kaikissa terveyskontakteissani korostuu sairastamiseni monimuotoisuus. Systeemi keskittyy kukin omaan erikoisosaamiseensa. Satunnainen lääkäri ja erikoisalojen spesialistit eivät kykene hahmottamaan sairauksieni yhteisvaikutuksia. Mikään aika ei riittäisikään. Oma mielikin jo haluaa unohtaa erilaisia vaiheita. 2010 diagnosoidun sydänsarkoidoosin hoidossa on ollut alusta alkaen kardiologi, joka ”ymmärtää” ja muistaa. On realisti ja siitä pidän.

Realismiin kuuluu se, etten välillä ihan uskalla yksin lähteä liikkeelle. Välillä pitää päästä istahtamaan. Rollaattorin tarakalle saan sovitettua ahterini ja vähän tavaraakin kulkee mukana helpommin. Sen käyttöä arastelen, mutta kelien lämmettyä ja katujen kunnon parannuttua, ehkä otan enemmän mukaan - ainakin yksin liikkuessani. Kortisonikuuri vähän piristää ja vie yöunta. Hulavanne pyörii välillä. Yritän voinnin mukaan puuhata muutakin kuin lennättää kirjaimia näppäimistöllä.

OLENNAISEN ÄÄRELLÄ

Kuva Twitter TopBallCoverage 
Pääsääntöisesti kotona villasukissa hiihtelyn vastapainoksi kaipaan kasvokkain kohtaamisia. On voimaannuttavaa kohdata tilanteeni ymmärtäviä. Vapauttavaa, kun voi olla, tällainen. He, jotka tietävät, ymmärtävät – mutta eivät sääli. Niin sen pitää olla. Kohtaamisia ja menoja on huhtikuulle sovittuna. Siitä olen jo valmiiksi ilohepulissa. Viimeinen virkistäytymiskäynti oli joulukuun alussa. Musiikin lisäksi odotan niitä kohtaamisia. Tanssiakin meinaan, vaikka pätkissä – ja taukoillen. Milloin kesken biisin tai miten vaan. Omapa on vatkaamiseni.

Aitona pidän NBA-koripalloilija ja ALL STAR-tähti Lauri Markkasta. Laurin edesottamuksia olen seurannut tiiviisti hänen NBA-uransa alusta. Asenne ja kohtaaminen. Huippu-urheilija erittäin kilpaillussa lajissa. Hän sanoitti hienosti haastattelussa (kutakuinkin näin): ”Joskus tulee huonoja suorituksia ja päiviä, mutta ne ovat vain huonoja päiviä töissä. Suljen pukuhuoneen oven ja menen kotiin leikkimään kuurupiiloa poikani kanssa. Mitä tahansa tapahtuu, hyvää tai pahaa, menen kotiin eikä enää harmita niin paljon.

Siinäpä asennetta ihan jokaiselle. Asioita voi jakaa olennaisiin ja mitättömiin.
Pääsääntöisesti koen elämäni perusteen oikein hyväksi. Elämässä saa olla realismia, mutta aina voimme haaveillakin.
Kirjoitustahti blogin suhteen on maltillisempi, sillä kirjoitan muun ohella ”kirjaa”.  


#armo #haave #kiitollisuus #reunallapelottaa #toivo


Kirjoituksia:

RUNO - Reunalla pelottaa

RUNO - Etsin kultaista keskitietä

RUNO - Parantavalla siveltimellä

RUNO - Aitoon kanssakäymiseen

Todennäköisyyksiä pohtimassa ja murskaamassa

RUNO - Olennaisen hoksaaminen

RUNO - Päätetäänkö, että tästä tulee ihan hyvä viikko?

Jos viihdyt kirjoitusteni ääressä - liittyisitkö seuraamaan myös Blogit.fi:ssä? Voit seurata blogia Facebook-sivun ja Instagramin kautta – TAI VAIKKA MOLEMPIEN!! Klikkaathan Blogikirjoitusten - blogin ylävasemmalta LUE (näyt lukijana kuvalla tai ilman!!)

Olisi kiva, jos jakaisit ja vinkkaisit kirjoituksista muillekin! Blogitekstien alla on pikkuriikkiset jakopalikatKIITOS JA KUMARRUS.

Ei kommentteja: