RUNO – NAISENA

Viihdyn naiseudessani. Lapsena kadehdin vahvempia poikia. Ihmettelin monen pojan mieltymyksiä ja ajatusten juoksua. Jo lapsesta huomaamme ihmisten ja sukupuolten eroavuudet. Naiset ovat erilaisia miehiin verrattuna ja keskenään. Jokainen erilainen ja ainutlaatuisen ihana. Ihanaa naistenpäivää – nautitaan naiseudestamme – ja miehien olemassaolosta!

Blogin Facebook-sivulla ja Instassa muisteloita.TÄSTÄ linkistä pääset REUNALLA PELOTTAA-Facebook-sivulle.
Liityttehän seuraamaan!

VANHEMMITEN

Elämä vauvasta viisvitoseksi on koulinut. Fyysisesti heikompi, sosiaalisesti ja henkisesti vahvempi - noin koen naiset keskimäärin miessukupuoleen verratessa. Elinaikanani naisten elämä, yhteiskunta ja maailma on muuttunut paljon. Lapsuuteni elämä oli kovin erilaista kuin nyt syntyvien. Yksinkertaisempaa, pienimuotoista. Tiedon saanti oli hidasta ja vähäistä. Sanomalehti, vähän lähetyksiä kahdelta televisiokanavalta ja muutamilta radiokanavilta. Ihmisten tieto ulkomaailmasta ja eri asioista oli varsin rajallista. Lapsen silmin miehet tulivat, menivät ja päättivät. Naiset yleensä hoitivat lapset, kodin ja moni kävi myös työssä.
Mainonnassa ei näkynyt eikä kuulunut seksuaalisiviritteisiä eikä naiseuteen liittyviä intiimiasioita (liukuvoide, seksilelu, side- ja hiivalääke- ym.). Seksuaalisuudesta ja naisen elämän monista asioista kerrotaan nykyään jo ihan liikaa. Nykylapsia säälin, sillä ihan kaikkea ei pitäisi pienenä nähdä, kuulla eikä tietää. Surullista, että markkinavoimat hallitsevat ja meille pakkosyötetään jos vaikka minkälaisia mainoksia,. Siihen toivoisin tolkkua, naisena ja ihmisenä.

AIKOJEN MUUTTUMINEN

Olen keski-ikäinen ja haikailen vähän lapsuuteni huolettomuuden perään. Olen iloinen naisten valinnanmahdollisuuksien ja tasa-arvoisuuden lisääntymisestä länsimaisessa yhteiskunnassa. Moni peilaa elämäänsä, lukemaansa ja näkemäänsä, jo liikaa vertailemalla.
Olen iloinen, että yhä useampi isä hoitaa ja ymmärtää lasten kanssa käytetyn ajan ja kodin tärkeyden. Toisinaan tuntuu, että miehet ovat yhteiskunnassamme 
osin jo liiankin ahtaalla. Olen tavallistakin tavallisempi heterovaimo, jolla on kristillinen arvopohja. Jokainen valitkoon ja eläköön valintojensa kanssa kuten haluaa. Olen tyytyväinen naiseuteeni enkä osaa muuta ajatella.

Valitettavasti emme elä tasa-arvoisessa maailmassa. Toisaalla naiset elävät täysin erilaista, mielivaltaista ja kamalaa elämää. Toivon epätasa-arvoiseen maailmaan ja yleisesti naisen asemaan maailmanlaajuisesti parannusta. Sitä rukoilen.
Toivon, että kaikki sukupuoleen ja sukupuolisuuteen katsomatta tulisivat toimeen keskenään. Toivon, että arvostaisimme ihmistä siellä ulkoisen olemuksen sisällä. Toivon, että jokainen saisi tuntea olevansa rakastettu ja ainutkertainen. Toivon, että oltaisiin ihmisinä toisillemme.


NAISENA

 

PIKKUSISKONA, TEININÄ, NUORENA AIKUISENA, ÄITINÄ,

PUOLISONA, KESKI-IKÄISENÄ, TYTTÄRENÄ. IKÄÄNTYVÄNÄ.

 

KOKEMASSA NAISEN KROPAN MUUTOKSIA,

ELÄMÄNKAAREN MUKAISIA OPETUKSIA.

NAISENA, IHMISENÄ - OPPISIPA OLEMAAN.

 

AIDOSTI, ENEMMÄN - OMANA ITSENÄÄN.

YMMÄRTÄISI, ETTEI KUKAAN YKSIN MITÄÄN.


#armo #kiitollisuus #naisena #onni #rakkaus #reunallapelottaa #runo #toivo


Kirjoituksia:

Naiseudesta

RUNO - Itsetutkiskelua

Kuka minä olen?

Vanhemmiten

Ajan kulumisesta

RUNO - Unelmat

RUNO - Matka itseensä

Rakastuminen keski-iässä

Jos viihdyt kirjoitusteni ääressä - liittyisitkö seuraamaan myös Blogit.fi:ssä? Voit seurata blogia Facebook-sivun ja Instagramin kautta – TAI VAIKKA MOLEMPIEN!! Klikkaathan Blogikirjoitusten - blogin ylävasemmalta LUE (näyt lukijana kuvalla tai ilman!!)

Olisi kiva, jos jakaisit ja vinkkaisit kirjoituksista muillekin! Blogitekstien alla on pikkuriikkiset jakopalikatKIITOS JA KUMARRUS.

Ei kommentteja: