VANHENEMISPÄIVÄN MIETTEITÄ

Taas vuoden vanhempana. 56 on lukema, joka on enemmän kuin muutamia vuosi sitten oletin tavoittavani. 60 lähenee uhkaavasti. Viime vuosi on mielestäni tuonut mukanaan vähän tyyneyttä ja hiipumisen tuskaa. Katselen nykyistä elämääni pääsääntöisesti kiitollisena.

Blogin Facebook-sivulla ja Instassa muisteloita.TÄSTÄ linkistä pääset REUNALLA PELOTTAA-Facebook-sivulle.
Liityttehän seuraamaan!

VUODENAJAN MUISTORIKKAAT AJAT

Tämän vuodenaikaan osuu kolmen viikon ajanjaksolle paljon muistoja, sentään eri vuosina. Sairaseloni alku (21 vuotta), mitraaliläppäleikkaus (9 vuotta), ensitapaaminen ja avioitumisemme, keuhkosyöpäleikkaus. Aikoja, jotka yhä muistan – ihanan ja kamalan hyvin.

Juuri nyt tunne tämän vuosirenkaan lukemasta on hyvä, sopiva. Mitäpä sitä muuta, jokaiselle tulee päivä kerrallaan lisää. Olen ehtinyt elää ja kokea, välillä lyöden päätäni seinään ja etenkin matkalla oppien. Merkitystä, merkityksellisyyttä, kohtaamisia olen miettinyt paljon.
Ylevät pyrkimykset saada vaikka ”kirja” aikaiseksi, ovat hiljalleen karisseet (eivät täysin kuolleet, mutta ...). Elämä on tuonut eteen aina pieniä haasteita. Toisinaan ne haasteet ovat ihan ruoan valmistumista tai pientä siivous- tai muuta puuhastelua. Kykenemättömyyteeni kanssa en ole vielä oikein sujut. Hyödyksi sitä vielä haluaisi kovasti olla. Aiempi kirpakka palaute tiputti maan pinnalle hyvin tehokkaasti, Ehkä liiankin, mutta ...

NELJÄNÄ VIIME VUOTENA

... koen kuitenkin "kasvaneeni" ihmisenä. Mullistavaa oli löytää oma vastakappaleeni, jonka kanssa elämäni on monin verroin täydempää. Pekka Saurin haastattelussa hän puhui mm. elämän merkityksellisyydestä ja pysyvän onnentunteen kokemuksesta. Minuudesta luopuminen ja sulautuminen toisen minuuteen. Puhui onnentunteen ylivertaisuudesta. Nuo mietteet kuulostivat tutuilta. Kuten sekin, että meidän pitäisi kuunnella ja puhua totta. Löytää merkityksellisyyttä olla ja elää, mennä eteenpäin.

Merkityksellisiä aikoja ja tapahtumia on elämässäni ollut. Paljon vaikeitakin asioita, jotka on täytynyt vain elää läpi ja hyväksyä. On ollut onni saada pohtia ja vaihtaa ajatuksia luotetuimpien ystävieni kanssa. Terveysrintaman kontrollien aikaan mieli on aina kovin levoton.

Jokaisella on omat merkityksellisyyden mietteensä ja elämänsä avaimet. 

Itselleni Uskon ja Toivon säilyttäminen on tärkeää.

Ehkä vaan riittää, että olemme ihmisiä ihmisinä toisillemme?!


Liitteenä Pekka Saurin, Irja Askolan ja Jukka Kuoppamäen haastattelut, jotka itselleni kolahtivat:

SEURA 16.5.2022 - Pekka Sauri tietää, ettei onni ole harhaa: ”Jos tavoittelee elämään merkitystä, voi onnen saada kaupan päälle”

TERVE.fi /voi hyvin: "Jukka Kuoppamäki tuntee eläneensä jo monta elämää: ”Kuolema on kuin vaihtaisi ylle toiset vaatteet tai astuisi ovesta ulos”

EEVA 12.9.2021: Irja Askola sairastui koronaan ensimmäisten joukossa: ”Vasta nyt alan ymmärtää, kuinka sairas olin”

#armo #ilo #kiitollisuus #myotatunto #onni #rakkaus #reunallapelottaa #sairas #toivo

 

Kirjoituksia:

RUNO - Jos käykin hyvin

RUNO - Jos tietäisi

RUNO - Jos voisin

RUNO - Itsetutkiskelua

Itsesäälistä kiitollisuuteen

RUNO - Sairaan eloa

RUNO - Rakkaalle vuosipäivänämme

Kauniista muistoista pelottavan pimeisiin

Todennäköisyyksiä murskaamassa ja pohtimassa

Ei se syöpää ole - Sairaan syyllistäminen - miksei varmisteta heti?

Arkea, muistoja ja nöyryyttä

20 vuotta äkkisairastumisesta (nyt 21) - Ei enää tervettä päivää

RUNO- Suodattimena

Vertaistukea - Sydänyhteisön löytäminen

Jos viihdyt kirjoitusteni ääressä - liittyisitkö seuraamaan myös Blogit.fi:ssä? Voit seurata blogia Facebook-sivun ja Instagramin kautta – TAI VAIKKA MOLEMPIEN!! Klikkaathan Blogikirjoitusten - blogin ylävasemmalta LUE (näyt lukijana kuvalla tai ilman!!)

Olisi kiva, jos jakaisit ja vinkkaisit kirjoituksista muillekin! Blogitekstien alla on pikkuriikkiset jakopalikatKIITOS JA KUMARRUS.

Ei kommentteja: