SOPIVA AIKA

Kuva Microsoft 365 kuvapankki

Asioita tulee siirtäneeksi, kun – ehtiihän sitä. Niitä tarpeellisia, monimutkaisia ja vaikeita – toisinaan työläitä. Sairastumisen tai muiden elämää mullistavien vaikeiden asioiden tullessa elämäämme, on usein kielen päällä: Miksi nyt? Miksi minulle?

Blogin Facebook-sivulla ja Instassa muisteloita.TÄSTÄ linkistä pääset REUNALLA PELOTTAA-Facebook-sivulle.
Liityttehän seuraamaan!

ONKOHAN VAIKEIDEN ASIOIDEN

… tarkoitus alleviivata elämän arvaamattomuutta ja opettaa meille kiitollisuutta? Miksi tapahtuu hyvää tai huonoa?  Miksi tuntuu, että toisille hyvä kerääntyy – ja päinvastoin? Samanikäiset tietämänsä ovat kukin eri pisteessä kuin itse on. Eniten sitä kai tulee itseään peilatuksi ikäisiinsä.

Onnellisuutta mietin. Moni on kiinnostunut muiden elämisestä, kuten julkkisten tai naapureiden. Pitääkö omaa elämäänsä ylipäätään verrata muihin? Moniko on tehnyt elämänsä valintoja sosiaalisen paineen takia tai oman epävarmuutensa vuoksi? Ulkoisista puitteista huolimatta elämä voi tuntua sisällöltään kovin tyhjältä ja rakkaudettomalta.

MIELEKKYYDEN ETSIMISTÄ

Toivoisin laman taas vyöryessä ihmisten ymmärtävän, ettei materia ja omistaminen lopulta ole niin kovin tärkeää. Emmehän niitä mukaamme saa rajan toiselle puolenkaan. Ei kai kaiken ylipäätään tarvitse onnistua ja hoitua tuosta vaan? Jotenkin tuntuu, että monista on tullut kovin vaativia. Jokainen haluaisi kiitää nopeasti vaikeiden aikojen ohi. Kaipaamme hyvänolon tunteita ja haluaisimme kiihkeästi olla entisellämme. Kai vaikeiden aikojen opetus on, että virheet ja vaikeudet opettavat huomaamaan, ettei täydellistä ole kuin hetkittäin. Että ihan tavallinen voi olla toisinaan oikein kadehdittavaa.

ELÄMÄN VIRTAAN ANTAUTUMINEN

Joskus pimeyteenkin voi heittäytyä. Ettei aina kynsin hampain vastustelisi vaikeita asioita ja tunteitaan. Jos aina elää, tunteidensa ja tarpeidensa osalta, puolivillaisesti – eikö se ole puolinaista elämää se? Juuri sitä, joka saa meidät pysymään tyytymättöminä, vaikka olisi juuri nauttinut herkullisen gourmet-aterian?

Rehellisyys, josko sinne uskaltaisi kurkotella. Uskaltaisi katsoa peiliin ja tehdä omanlaisia ratkaisujaan. Huomioida itsensä, ettei tukahduttaisi itseään. Jos sisällä on kovasti negatiivisia tuntemuksia, niin ehkä olisi syytä kysellä ja kaivella syitä peilikuvaltaan. Joskus lienee oikein ja hyväksi asettaa itsensä, halunsa ja tarpeensa jalustalle. Olla rehellinen ja huomaavainen itselleen. Sisimpämme tilanteita eivät tiedä kuin me itse.  Josko huomioisimme sisimmät tunteemme kaiken ulkokultaisen sijaan. Löytyisikö sielun ja mielen tasapaino?

Uskon, että kaikille voi löytyä vähän taikapölyä ja pala taivasta – ja toivoa.

Pahoittelut – kirjoitus oli kooste sekalaisia, stressaantuneen ajatelmia 😉 ...

 

KEVENNYKSEKSI SARJISKLIPPEJÄ ...
Kamala Luonto sarjis 16-249


Fingerpori-Pertti Jarla - Epätäydellisyys


#armo #kiitollisuus #mielenrauha #reunallapelottaa #toivo

 

Kirjoituksiani:

Merkitystä etsimässä

Kirjoitus ja Runo  - Jos eläisi täysin palkein

Kirjoitus ja Runo - Elämisen arvoista elämää

Kirjoitus ja Runo - Missä menet sinä pieni ihminen

Kirjoitus ja Runo - Itsetutkiskelua

Kirjoitus ja Runo - Itsensä unohtanut

Kirjoitus ja Runo - Jokainen selviytyy tavallaan

Kirjoitus ja Runo - Kestä vielä

Kirjoitus ja Runo - Kun ei riitä - itselleen

Kirjoitus ja Runo - Toivon valintoja

Kirjoitus ja Runo - Unelmat

Kirjoitus ja Runo - Joku muu

Kirjoitus ja Runo - Nyt on näin

Sairaan itsetunto

Kirjoitus ja Runo - Tulevaisuuden uskoa

Kirjoitus ja Runo - Etsin kultaista keskitietä

Kirjoitus ja Runo - Olennaisen hoksaaminen

Kirjoitus ja Runo - Sinä riität

Jos viihdyt kirjoitusteni ääressä - liittyisitkö seuraamaan myös Blogit.fi:ssä? Voit seurata blogia Facebook-sivun ja Instagramin kautta – TAI VAIKKA MOLEMPIEN!! Klikkaathan Blogikirjoitusten - blogin ylävasemmalta LUE (näyt lukijana kuvalla tai ilman!!)

Olisi kiva, jos jakaisit ja vinkkaisit kirjoituksista muillekin! Blogitekstien alla on pikkuriikkiset jakopalikatKIITOS JA KUMARRUS.

Ei kommentteja: