HYVÄSTIT RAKKAALLE YSTÄVÄLLE

Vuoden loppuuni on kuulunut hiljentymistä. Tänään oli rakkaan ystäväni siunaus- ja muistotilaisuus. Raskasta, mutta oli tärkeää saada jättää hyvästit.

Blogin Facebook-sivulla ja Instassa muisteloita.TÄSTÄ linkistä pääset REUNALLA PELOTTAA-Facebook-sivulle. Liityttehän seuraamaan!

JOULUNAJAN HILJENTYMINEN

Joulunaikamme meni hissunkissun hiljentyen. Kohtuullisesti hyvää ruokaa, suklaata ja suoratoistoa. Pikku lenkeillä ulkoilmaa henkäillen. Mies sai "nauttia" lumitöistä ja tulisijojemme lämmittämisestä. 

Kuva jouluyön messusta
Lähikirkkomme jouluyön messussa oli hyvä ja lämmin tunnelma. Väkeä oli paikalla runsaslukuisesti. Hiljentyminen Raamatun sanaan, ehtoollinen ja joululaulut tuntuivat juuri nyt sopivalta ja tärkeältä. 


RAKKAAN YSTÄVÄNI MUISTO- JA SIUNAUSTILAISUUS

Ystäväni Susa oli taiteellinen ja avarakatseinen ihminen. Hän oli kertonut muutaman toiveensa koskien siunaus-ja muistotilaisuuttaan. Yksi kukka kultakin surijalta. Hyvästijättö kukin vuorollaan on se vaikein kohta.  Oli tiukka paikka käydä laittamassa kukka arkun päälle. Itkuksihan se meni.

Siunaustilaisuudesta siirryimme muistotilaisuuden pitopaikkaan. Susan läheisten lisäksi mukana oli meitä - eletyn elämän, työn ja taiteen kautta Susan ystäväkseen saaneita. Minä ja Rakas Ystävä löysimme toisemme sydänsarkoidoositapaamisessa 2010. Jokaisella on Susasta omanlaiset muistonsa ja tapansa käsitellä suruaan ja päästä hiljalleen pahimman ajan yli. Suru, muistot ja tilanteet tulevat aaltoina. Toisinaan varoittamatta. Muistotilaisuudessa moni kertoi Susan heittäytymiskyvystä ja siitä, miten hän osasi pistää itsensä likoon, elää, mennä ja tehdä.

Susan menehtymisestä on 5 viikkoa. Yhä päivittäen automaattisesti aion kirjoittaa jotain mieleeni tulevaa, nähtyä hassua tai mietin mitähän hällä … ja palaan hiljaisena mietteissäni karuun lähtökuoppaan. Kukaan ei vastaa, kukaan ei reagoi – enää koskaan. On valtavan tyhjä olo. Ystäväni jättämää aukkoa ei kukaan voi tilkitä. Tyhjällä aukolla on nyt oma paikkansa elämässäni. Joskus mielessäni kerron juttujani hänelle. Joskus kyselen jotain vaikken enää vastausta saakaan. Varmasti Susalla on nyt siellä taivaassa hyvä, helppo ja kivuton olo.

Jätit lähtemättömän jäljen monen ihmisen elämään olemalla oma ainutlaatuinen itsesi.
Kiitos, että sain olla ystäväsi.
Hyvästi, Rakas taivaan valtakunnan 
Ystäväni!

 

#armo #kiitollisuus #myotatunto #reunallapelottaa #toivo #ystava

 

Kirjoituksia:

RUNO - Kaipaus

Rakas Ystävä - Reunalla ei enää pelota - In memoriam

Rakas Ystävä - Reunalla saa yhä pelottaa

Rakas Ystävä - Reunalla saa pelottaa

Ajan arvokkuuden ymmärtää, kun se voi olla vähissä

RUNO - Tänään peilistä katsoo pelko

RUNO - Arvokas

Bluesia ystävien kera

Trickbag live

Kirje - Sinä perhanan syöpä

Kokemukseni - Sydänsarkoidoosi

RUNO - Villasukat pyörimään

Mitä nainen ei kauneutensa eteen - Hovikampaajalla, ihanaa

Trickbag Storyvillessä - Täti kävi riekkumassa

RUNO - Sinulle ystävä

Ystävälle

Jos viihdyt kirjoitusteni ääressä - liittyisitkö seuraamaan myös Blogit.fi:ssä? Voit seurata blogia Facebook-sivun ja Instagramin kautta – TAI VAIKKA MOLEMPIEN!! Klikkaathan Blogikirjoitusten - blogin ylävasemmalta LUE (näyt lukijana kuvalla tai ilman!!)

Olisi kiva, jos jakaisit ja vinkkaisit kirjoituksista muillekin! Blogitekstien alla on pikkuriikkiset jakopalikatKIITOS JA KUMARRUS. 

Ei kommentteja: