MIELEN VAPAA LENTO

Kaikki miettinevät päivittäin jotain ihanaa, parempaa tai elämää helpottavaa. Unelmointi saa isommat siivet ja mittasuhteet, kun ihminen on levännyt ja hetkeksi arkihuolista vapaa. Haaveilun ja unelmien läsnäolo on tervettä. Niiden avulla jaksaa tallustella eteenpäin. Jos pääsee itseään miellyttävään ympäristöön ja tilanteeseen, voi löytää huolettoman ajatustenlennon, haaveilla isosti omalla tavallaan. Halpa harrastus!

Blogin Facebook-sivulla ja Instassa muisteloita.TÄSTÄ linkistä pääset REUNALLA PELOTTAA-Facebook-sivulle.
Liityttehän seuraamaan!

UNELMOINTI PIRISTÄÄ

Masentuneilla ajatukset pyörivät oman surkean tilanteen ympärillä ja unelmointiin ei oikein ole voimavaroja. Iäkkäämpien haaveet ovat usein aiempaa realistisempia. Nuoremmilla haaveilu voi liittyy seksuaalisuuteen ja ihmissuhteisiin. Usein haaveillaan jotain hyvää tulevaksi, mutta yhtä lailla unelmien avulla voi siirtyä menneeseen hyvään aikaan ja paikkaan, jonne haluaa palata uudelleen (tai palaakin, ainakin unelmissaan).

Mielikuvissa piipahdus ja itseään miellyttävien asioiden pohtiminen piristää ja irrottaa arjesta. Haaveita voi olla pienenpienistä överimittoihin asti. Toisilla on tavoitteena edetä kohti isoa unelmaa pienien välietappien kautta. Levänneenä ajatukset lentävät helpommin ja vapaammin. Fantasioita, jotain ihan ihmeellistä ja ainutlaatuista. Voi miten ihanaa, että meillä on oma pakopaikkamme – rajaton mielikuvituksemme. Harvoin uskallamme kertoa toisillemme kaikkein korkealentoisimmista haaveistamme tai fantasioistamme.

ARJEN HAAVEET JA UNELMAPAIKKA

Monella aikuisella haaveet ovat aika pieniä, usein niitä arkea helpottavia. Remonttia, uutta rikkoutuneen tilalle, kenties jonkin uuden kokemista, harrastushaaveita, reissaamiseen liittyvää ja kenties pieniä hemmotteluhetkiä ja vapaa-aikaa. Pieni rahalisä, joka helpottaisi eloa, jotta oravanpyörästä saisi hengähdyshetken. Pienikin mukava ajatushetkinen arjen puuhien lomassa tarjoaa hetkeksi paon todellisuudesta. Ilmainen matka omaan itseensä. Voi suoda itselleen vaikka nukkumaan mennessä unelmointihetken, jossa ajatukset ja mieli voi liihottaa vapaana.

Monelle joku paikka on tärkeä tai unelmien kohde. Lapsuudenkoti, kesämökki, tietty paikka maailmalla, jonka haaveilee joskus näkevänsä. Jollekin se on merenranta, tunturi, laakso, mökkiranta tai troppinen vehreys. Tässäkin olemme erilaisia. Toisille joku paikka kodissa voi olla lempipaikka, vaikka rähjääntynyt lempinojatuoli. Se, jossa on hyvä olla nahoissaan ja antaa ajatustensa lentää.

TAITEELLISUUS – MIELEN VAPAA LENTO

Toiset meistä ovat kai valmiiksi taiteellisia ja luovia. Haaveilu ja ideointi, mielikuvituksen lento sujuu kuin leikki konsanaan. Taiteellinen tekeminen voimaannuttaa ihan jokaista, sitä tumpeloakin, vaikkei lopputulos olisikaan Louvreen kelpaava. Mieli pääsee taiteiluhetkissä lentämään vapaasti ja sekin on jo itsessään tärkeää. Ei aina se lopputulos.

Jos alkaa taiteilla (piirrellä, soittaa, kirjoittaa, tehdä käsillään jne.) ihan niitä näitä, voi se ajan myötä johtaa jonkun konkreettisen asian äärelle, jota ei ollut miettinytkään. Joskus alitajunta työstää ikäviäkin asioita tietämättämme ja ne voivat pulpahtaa esiin unelmien myötä, siten että haaveiden esteenä on voinut olla vaikkapa käsittelemättömiä pelkoja. Joita taiteen avulla työstämällä voi saada käsiteltyä ja pienenemään.

Joskus esiin voi taiteiluhetkien myötä työntyä asioita, jotka yllättävät ja muistuttavat aiemmista haaveista. Ne voivat muistuttaa oman ajan tarpeesta. Tarttumalla epämieluisiinkin asioihin voi ajan myötä uskaltaa enemmän ja kehittyä. Oppia päästämään irti omista luovuuden ja mielikuvituksensa jarruista.

Unelmointi lisää onnellisuutta, joten pidetään kiinni haaveilusta ja ikiomista mielikuvitusreissuistamme.

Kuva Microsoft 365 kuvapankista.


#armo #haave #ilo #mielenrauha #onni #reunallapelottaa #toivo


Kirjoituksia:  

Etsi neliapilaa

Uskallus

RUNO - Uskalletaan

RUNO - Jos käykin hyvin

Ajan kulumisesta

RUNO - Toivon valintoja

RUNO - Unelmat

Jos viihdyt kirjoitusteni ääressä - liittyisitkö seuraamaan myös Blogit.fi:ssä? Voit seurata blogia Facebook-sivun ja Instagramin kautta – TAI VAIKKA MOLEMPIEN!! Klikkaathan Blogikirjoitusten - blogin ylävasemmalta LUE (näyt lukijana kuvalla tai ilman!!)

Olisi kiva, jos jakaisit ja vinkkaisit kirjoituksista muillekin! Blogitekstien alla on pikkuriikkiset jakopalikatKIITOS JA KUMARRUS.

Ei kommentteja: