HUSILLE SAIRAIDEN HOITAMINEN TOISARVOISTA APOTTI ETUSIJALLA

Kuva Hus.fi - sairaalat ja toimipisteet

Eilen uutisoitiin HUSin päivystyskaaoksesta. Päättäjien tärkeysjärjestyksen valinnoista maksavat nyt ihmiset hengellään. Apotti-järjestelmään oli elokuussa syydetty 775 miljoonaa Hussin rapian 2:n miljoonan vuosibudjetista. Terveydenhuollon henkilöstön palkkaus, etenkin pääkaupunkiseudun kuluilla, on ollut tiedossa toistakymmentä vuotta. Päättäjät ovat siis vuosikaudet tehneet tietoisia paskoja päätöksiä ja arvovalintoja. Olemme lujaa vauhtia matkalla kohti eriarvoista terveydenhoitojärjestelmää, jossa rahalla saa ja hevosella pääsee ...

Blogin Facebook-sivulla ja Instassa muisteloita.TÄSTÄ linkistä pääset REUNALLA PELOTTAA-Facebook-sivulle.
Liityttehän seuraamaan!

PÄÄTTÄJÄT VASTUUSEEN APOTIN HANKINTAPÄÄTÖKSESTÄ

Husin henkilökunta on tuskaillut Apotin (HUSiin hankittu tietojärjestelmä), kanssa pitkään ja vaatinut korjauksia. Kilpailutusprosessin on täytynyt olla umpisurkea, koska lopputulos ja hintalappu on järjetön. Kirjoitin elokuussa asiasta, ks. kirjoituksen alta. Miten Apotin päätöksenteon lisäksi sen käyttöönoton, toimintavarmuuden ja käytettävyyden puutteet ovat mahdollisia? Summa ja paisuvat ongelmat ovat kuin suoraan Olkiluoto 2:sta kopioituja. HUSin johto on hyväksynyt Apotin hankinnan sopimusehdot. Eikö Apotista saada hyvitystä sen virheiden, viivästymisten ym. takia? Miksi maksetaan aina vaan lisää? Miten tämä kaikki on edes mahdollista?
Hintalappu on järjetön, eikä loppua näy. Apotin moninaiset ongelmat ovat aiheuttaneet henkilökunnalle valtavasti lisätyötä. Työtä, joka on pois hoidettavilta. Voinemme tehtä tästä johtopäätöksen, että henkilöstön resurssit ja hyvinvointi ovat Husin päättäjille vähempiarvoinen kuin tietokonejärjestelmä. Henkilökunnan jaksaminen on liian pitkään ollut kestämättömällä pohjalla koronakurimuksenkin aikana tapahtuneen venymisen takia, 

HUS JA MUU SUOMI - MIKSI TERVEYDENHUOLLON PALKKAUSTA EI SAADA KUNTOON?

Periaatteessa terveydenhuollon henkilöstön tarpeellisuutta, osaamista, työkentän monimuotoisuutta arvostetaaan. Työ on sekä henkisesti kuormittavaa että monesti myös fyysisesti raskasta, usein vuorotyötä. Sairaudet vaiheineen ovat monimuotoisia ja niihin perehtyminen vaatii moniosaamista. Terveydenhuolto ottaa uusia asioita ja innovaatioita käyttöön jatkuvasti. Opitun lisäksi tarvitaan jatkuvaa kouluttautumista. Osaamisesta ja arvostamisesta pitää maksaa. Työvoiman määrän ja muiden resurssien tulee olla riittäviä. Etenkään Husissa näin ei ole. Hinnan maksavat sairastuneet, osa varmasti hengellään.

Nyt nähtävillä oleva Kaaos Husissa on ollut pitkään potilaidenkin nähtävissä. Henkilökunta on siitä toistuvasti huolensa viestinyt. Fiksut päättäjät myöntävät virheensä ja tekevät kaikkensa, jotta voisivat paikata virheensä. Jännityksellä odotan ratkaisuja sekä valtakuntamme päättäjiltä, Husilta sekä työntekijöiden- ja työnantajien ammattiliitoilta.

Toivon, ettei tämä sairas lähiaikoina joutuisi tutustumaan henkilökohtaisesti päivystyksen tilanteeseen.

Linkki:

HUSin yhteispäivystykset ovat pahoin ruuhkautuneet

#apotti #husapotti #kipu #myotatunto #reunallapelottaa #sairas #toivo


Kirjoituksia:

RUNO - Lastu lainehilla 

RUNO - Parantavalla siveltimellä 

RUNO - Kärsimys

Jos viihdyt kirjoitusteni ääressä - liittyisitkö seuraamaan myös Blogit.fi:ssä? Voit seurata blogia Facebook-sivun ja Instagramin kautta – TAI VAIKKA MOLEMPIEN!! Klikkaathan Blogikirjoitusten - blogin ylävasemmalta LUE (näyt lukijana kuvalla tai ilman!!)

Olisi kiva, jos jakaisit ja vinkkaisit kirjoituksista muillekin! Blogitekstien alla on pikkuriikkiset jakopalikatKIITOS JA KUMARRUS.

Ei kommentteja: