YHDENVERTAISUUTEEN VEDOTEN PYRITÄÄN LUOMAAN USKONNOTON NORMAALI

Treen seurakunnat fb Vanha kirkko - kuva Emil Bobyrev

Lapsuudessani elettiin perinteiden mukaan. Koulussa oli aamunavaukset virsineen, laulettiin musiikkitunnilla ja juhlissa virsiä ja kerrottiin tärkeistä kristinuskon opetuksista. Väitän, että suurin osa meistä on yhä perinteiden ja kolminaisuuden: koti, uskonto ja isänmaa - kannattaja. Olen surullisena seurannut miten yhä isommin äänenpainoin vähemmistöt vaativat valtauskontoomme kristinuskon perinteiden kieltämistä ja eri tilanteisiin liittyvien perinteiden harjoittamisen. Ihmettelen, miksi tällainen on mukisematta hyväksytty? Tekstiin olen omavaltaisesti sekoittanut sekä Kirkko – ja kaupunkilehden kirjoituksen kertomaa, että omia mielipiteitäni (jotka yhteneväisiä kirjoituksen kanssa). Linkkiluettelosta em. kirjoitus.

Blogin Facebook-sivulla ja Instassa muisteloita.TÄSTÄ linkistä pääset REUNALLA PELOTTAA-Facebook-sivulle.
Liityttehän seuraamaan!

YHDENVERTAISUUSVALTUUTETTU PITI PÄIVÄKODIN PÄÄSIÄISPOLKUA SYRJIVÄNÄ KIRKKOON KUULUMATONTA KOHTAAN

Mitä ajastamme kertoo se, että asiat kääntyvät päälaelleen? Perinteitä ei saa noudattaa, koska vähemmistöt pahoittavat mielensä. Ihmettelen. Juuri joulun ja pääsiäisen aika on täynnä kristillisiä perinteitä, joita vaaditaan poistettaviksi. Surullisena seuraan nykymenoa. Kärjistäen - liika on liikaa. Linkkiluettelon kirjoitus on mielestäni täyttä asiaa.

Uskonnollisuus ja kirkko auttavat ihmisiä monella tavalla. Perinteet, kirkkojen kauneus ja hiljaisuus, keskusteluapu ja diakoniatyö. Kirkoissa tapahtuu isoja asioita – niissä kastetaan, avioidutaan ja saatellaan viimeiselle matkalle. Murheellisin mielin katson kristillisen aatteen ja tapaperinteen systemaattista alas ampumista maassamme. Eikö syrjivää ja outoa ole sekin, ettei valtauskontomme perinteisintä olemusta suvaita, saa harjoittaa?

JOULU- JA MUUT PYHÄT EIVÄT OLE KAIKILLE HERKKUA

Joulu- ja muut juhlapyhät eivät suojaa tai muuta elämässämme olevaa. Huolia, traumoja, pelkoja. Juhlapyhät ovat toisille arkisia päiviä raskaampia. Muistot hyvästä ja kauniista tai koetusta pahasta voivat tulvia mieleen. Kaikilla ei ole turvallista. Toivon, että satutetut uskaltaisivat pyytää apua ja hakeutua turvaan. Moni kuulemma sinnittelee joulunpyhät. Ensi- ja turvakodit täyttyvät vasta pyhien mentyä.

TOIVON

... että joulu rauhoittaisi jokaisen mieleen ja toisi jotain hyvää, ainakin sieluun. Toivon, että pysähdyttäisiin myös joulun kristillisen sanoman äärelle. Toivon, että pääosassa olisi rauhoittuminen ja läsnäolo. Palaudutaan arjesta, huomataan ihan hyvä. Toivon, että jokainen saisi olla joulun turvassa, lämmössä ja toivottavasti välittämisen ilmapiirissä.

Toivon, että hiljaiset puurtajat - näkymättömät - uskaltavat pyytää läheisiltään apua jouluvalmisteluihin, siivoamisiin ja ostosreissuille.

ILON KAUTTA – PÄIVÄ ALKAA PITENEMÄÄN

Vuoden lyhin päivä oli eilen. Jossain on jo valoa luvassa - tunnelin päässä. Linkkiluettelossa upea video, jota suosittelen.

Linkkiluettelo:

Kirkko ja Kaupunki – teksti Juhani Huttunen - Dosentti Niko Huttunen väittää: Suomeen pyritään yhdenvertaisuuden varjolla luomaan uusi uskonnoton normaali

MTV-UUTISTEN Video – KUVAAJA Aapo Puskala: Tältä näyttää vuoden lyhyin ja pisin päivä rinnakkain – "Oli hauska nähdä kuinka pimein päivä eroaa valoisimmasta


#armo #kristinusko #oikeuskristinuskonperinteisiin #reunallapelottaa #toivo

Kirjoituksia:

RUNO - Jos voisin 

Vähemmän on enemmän

RUNO - Auta ja pyydä apua

Jos viihdyt kirjoitusteni ääressä - liittyisitkö seuraamaan myös Blogit.fi:ssä? Voit seurata blogia Facebook-sivun ja Instagramin kautta – TAI VAIKKA MOLEMPIEN!! Klikkaathan Blogikirjoitusten - blogin ylävasemmalta LUE (näyt lukijana kuvalla tai ilman!!)

Olisi kiva, jos jakaisit ja vinkkaisit kirjoituksista muillekin! Blogitekstien alla on pikkuriikkiset jakopalikatKIITOS JA KUMARRUS.

Ei kommentteja: