RUNO - VÄHEMMÄN ON ENEMMÄN

Seuraan monia sivuja, yhtenä Kirkko ja kaupunkia. Tekstit ovat usein näkemyksiä ja huomioita elämästä. Mikko Leppilammen haastattelu Itsensä kirittämisen jättämisestä sai näppäinsormeni vipattamaan. Niin moni on tavoitellut asioita ja Carpe Diem - tarttunut tilaisuuksiin. Kunnes huomaa ajan soljuneen huomaamatta.

Blogin Facebook-sivulla ja Instassa muisteloita.TÄSTÄ linkistä pääset REUNALLA PELOTTAA-Facebook-sivulle.
Liityttehän seuraamaan!

AJAUDUTAAN

Leppilampi kertoo innostuneensa nuorena helposti. Pääsy Teatterikorkeakouluun ratkaisi urapolun. Siteeraan: ” Olin kuin lapsi, joka on avoinna kaikelle eikä osaa vielä kokea mistään häpeää.” Hän sai jo toisena opiskeluvuonna pääroolin Helmiä ja sikoja-elokuvasta ja parhaan miespääosan Jussipalkinnon. Hän kertoo siitä alkaneen pyörityksen. Seuraavat vuodet hän teki valtavasti kaikkea tarjottua.

Useimmat tietävät (tai ovat lukeneet) heitä, joille kaikki tuntuu onnistuvan ja tulevan kuin ”Manulle illallinen”. Aina enemmän, yhä lisää ja parempaa. Onnistuessaan innostuu lisää, tullee intohimo tavoitella entistä enemmän. Kun onnistuu ja kiitellään, se ruokkii tavoittelun kehää. Onnistumisen huomaavat muutkin, kiitosta sataa ja uusia ovia saattaa aueta. On inhimillistä, että niihin tulee tarttuneeksi. Pitää ”takoa kun rauta on kuumaa”.  Tarttuu mahdollisuuksiin, ettei kiikkustuolissa manaile kitkeränä, miksei edes yrittänyt.

Nuorena on tarmoa ja jaksamista. Voi tulla harha siitä, mikä on riittävästi ja mikä on järkevää. Elämässä on muutakin, vaikkapa: asuminen, parisuhde, kenties lapset, harrastukset (oma ja lasten) ja muu sosiaalinen elämä. Järjestelmällisimmänkin ihmisen tunnit vuorokaudessa ovat rajallisia. Ehtiäkseen ja saadakseen tavoittelemansa on usein pakko tinkiä jostain. Usein kolikon kääntöpuolena on tingittävä ajasta läheisten kanssa. Tulee ajatus, että kyllä sitä ehtii ja parempi tienata nyt niin voi levätä myöhemmin ”laakereillaan”.

ODOTUKSET

Tekstistä ”Kävin kilpaa itseni kanssa. Näkymiseni joka paikassa koettiin yleisön ja alani silmissä negatiivisesti. Ainakin itse tunsin näin. Halusin kokeilla siipiääni kansainvälisillä markkinoilla ja muutin ulkomaille. Ajan myötä rahat hupenivat eikä läpimurtoa tullut.” Hän palasi Suomeen ja rahapulassa hyväksyi juontopestin. Hän huomasi olevansa yhä uudelleen juontajana eikä näyttelijänä. Nyt, 43-vuotiaana hän kertoo arvonsa ja elämäntyylinsä muuttuneen. Hän haluaa keskittyä vain huolella valittuihin asioihin”.

Moni voinee yhtyä tarinaan. Mammonaa voi tulla enemmän. Viihdettä ja materiaa voisi hankka, jotta lyhyestä vapaa-ajan hetkistä saisi suuremman nautinnon. Kenties ystäviksi valikoituu saman alan töissä olevia ja samoja puitteita tullee hankkineeksi. Kun elämä on kovin aikataulutettua, niin pienetkin missaukset nostavat stressitasoa. Lomillakin voi pyrkiä maksimoimaan elämykset ja levon, mitä nyt pieniä ”juttuja” tulee hoidettua töihin liittyen.

TOIVE TOISENLAISESTA

Usein viimeistään keski-ikäistyessä tulee huomanneeksi, ettei elämä ikuisesti voi jatkua samalla tavalla. Saatetaan vaihtaa harrastuksesta toiseen ja etsiä elämään mielihyvää ja mielekkyyttä tuovaa. Osa haluaa kehittyä jossain asiassa. Voi olla vaikea uskaltaa katkaista kuvio, jota on vuosia noudattanut. Muutoksen tie ja ratkaisuihin pääseminen voi olla tuskallista. Ellei kokeile, ei voi tietää. Hölläilläänkö? Vähemmän on enemmän.

Kuvan lähde Lessonslearnedinlife.com

VÄHEMMÄN ON ENEMMÄN

 

ELÄMÄÄ TUUMIMALLA HOKSAA PIAN,

ON VÄHEMMÄN USEIN ENEMMÄN.

 

EI TARTU ENÄÄ LILLUKANVARSIIN,

EI HARMISTU MAALIIN RAPISTUVIIN,

EI PIENIIN ELÄMÄN HARMITUKSIIN.

 

KUN KATSOO KAUEMMIN,

SAATTAA NÄHDÄ PAREMMIN.


HAVAINNOI, IHMETTELEE.

SÄRÖT, ERHEET HYVÄKSYY.

 

OTTAA, MITÄ ANNETAAN,

TYYNTYY, TYYTYY MITÄ TULEEKAAN,

MIHIN ASKEL SITTEN JOHTAAKAAN.

 

Linkkiluettelo:

Olen lyhentänyt/muokannut linkin tekstiä omavaltaisesti juttuun sopivaksi ;)

 Kirkko ja kupunki: Mikko Leppilammen haastattelu - Itsensä kirittäminen ei kiinnosta


#armo #mielenrauha #myotatunto #reunallapelottaa #runo #toivo


Kirjoituksia:

Vanhemmiten

Kuka minä olen?

Ystävälle

RUNO - Muistot haalenneet

Etsi neliapilaa

RUNO - Itsetutkiskelua

Sietää, sietää - Sietokyvystä

Jos viihdyt kirjoitusteni ääressä - liittyisitkö seuraamaan myös Blogit.fi:ssä? Voit seurata blogia Facebook-sivun ja Instagramin kautta – TAI VAIKKA MOLEMPIEN!! Klikkaathan Blogikirjoitusten - blogin ylävasemmalta LUE (näyt lukijana kuvalla tai ilman!!)

Olisi kiva, jos jakaisit ja vinkkaisit kirjoituksista muillekin! Blogitekstien alla on pikkuriikkiset jakopalikatKIITOS JA KUMARRUS.

Ei kommentteja: