SARJASUOSITUS – AFTER LIFE

 Jos haluat tuntea ihan kaikkia tuntemuksia ja pääset päähenkilön rooli-ihmisyyden ylitse, olet vahvoilla. Sarja on matka ihmisyyteen isolla ja hienolla tavalla. Katsoimme sen ahmien noin vuosi sitten ja nyt ajattelin kokea sen uudelleen. Sarja on Netflixin ja niin voinee käydä monelle muullekin. Me katsoimme usein pari jakso kerralla.

Blogin Facebook-sivulla ja Instassa muisteloita.TÄSTÄ linkistä pääset REUNALLA PELOTTAA-Facebook-sivulle.
Liityttehän seuraamaan!

SAMAISTUMISPINTAA

VAIKKA sarja alkaa siitä, että vaimo kuolee syöpään niin tämä ei ole mielestäni sairauden kuvausta eikä kuolemankaan. VAIKKA – tässä sukelletaan korkealta syvälle ja täysillä. Löytyy kontrastia, niin paljon inhimillisen elämän tilanteita ja kuvauksia, että AAH. Pääsarjan esittäjä on tietynlainen, mutta se ei ole pääasia. Ja kas kehittyy, oivaltaa ja ymmärtää tuo vaikeaksikin koettu mies. Tavallaan tämä on monenlaisten ihmisten tapahtumien ja elämän kasvutarina. Myös se miten ihmiset ja tapahtumat limittyvät toisiinsa on mielenkiintoista.

Meillä inhimillisiksi ihmisiksi kuvatuilla on edelleen outo tapa luokitella jo yhden asian tai kohtaamisen takia toisemme tietynlaiseksi. Vaikkakin - ihan jokaisen elämässä on voinut ja voi tapahtua yllättäen tai pitkällä perspektiivillä monenlaista hänen elämäänsä mullistavaa. Jossain arvostelussa sarjaa kuvattiin hillittömän hauskaksi, mutta itse en kokenut niin. En muista kertaakaan nauruun hörähtäneeni, hymyilin toki.

Voisin kuvitella (sattumalta) itseni tuon kuolevan rouvan rooliin. Olen samantapainen muumimamma, joka huolehtii ja häärää, että tavarat ja asiat ovat siellä missä pitääkin. Mielestäni tietyt rutiinit pitävät kodin ja elämän turvallisessa tasapainossa. Mieheni on eloisampi ja idean pukatessa muut asiat siirtyvät sivuun jollain automatiikalla, jota itse kaavoihini kangistuneen elämää eläneenä on outo katsoa. Outo, mutta hellyttävä. Päähenkilö on mieheni kaltainen hellästä huolenpidosta ”pehmentynyt”.

SARJA OLI MONELLA TAPAA ERILAINEN

Moni hahmo ja tilanne on toki vähän karrikoitu, mutta kas, kaikki tuntui oikein sopivalta - keskenään. ihanan inhimillistä. Sarjassa on tilanteita, kuvauksia, sattumia- ja kasvutarinaa. Elämään kun kuuluu lähtemättömästi myös muutokset ja luopuminen. Sarja siis alkaa siitä, kun vaimo on kuollut, mutta … NO – Katsokaa itse, en anna enempää juonipaljastuksia. Toivon tämän sarjan katsomisen lisäävän vähän keskinäistä ymmärrystä ja empatiaa toistemme elämänkäänteitä kohtaan.

Näin kokonaista ja itselleni kolahtanutta sarjaa en muista nähneeni. Ja korona- ja muinakin aikoina meillä on katsottu leffoja ja sarjoja. Jos olisin nähnyt tämän 20-, 30-, 40- vuotiaana tai eläkeiässä. Luulen, että olisin vastannut samoin. Jos kysyttäisiin, antaisin täydet viisi tähteä☆☆☆☆☆ -

 

#afterlife #arvaamaton #armo #kiitollisuus #myotatunto #rakkaus #reunallapelottaa #toivo

 

Kirjoituksia:

RUNO - Elo pienen ihmisen

RUNO - Pienen ihmisen tarina

RUNO - Hetken huoleton

RUNO - Läpi vaikeuksien

RUNO - Onni elää elämäänsä

Ettei jää elämättä

RUNO - Elämän lahja

RUNO - Matka itseensä

Usko huomiseen

RUNO - Empatiaa

Jos viihdyt kirjoitusteni ääressä - liittyisitkö seuraamaan myös Blogit.fi:ssä? Voit seurata blogia Facebook-sivun ja Instagramin kautta – TAI VAIKKA MOLEMPIEN!! Klikkaathan Blogikirjoitusten - blogin ylävasemmalta LUE (näyt lukijana kuvalla tai ilman!!)
Olisi kiva, jos jakaisit ja vinkkaisit kirjoituksista muillekin! Blogitekstien alla on pikkuriikkiset jakopalikat
KIITOS JA KUMARRUS.

Ei kommentteja: