STRESSI - YLIHUOLEHTIMINEN

Mullon sädekiharat!!

Huolehditko kaikesta vai osaatko olla huolta vailla? Itseäni on lapsena opetettu, että asiat pitää hoitaa  ajallaan ja tavarat olla paikallaan. On huolettomia - kai stressittömimpiä, joita vähän kadehdin. Ja joskus säälin.

Blogin Facebook-sivulla ja Instassa muisteloita.TÄSTÄ linkistä pääset REUNALLA PELOTTAA-Facebook-sivulle.
Liityttehän seuraamaan!

HUOLETTOMUUS – OI, JOS OSAISI

Vastakohtia löytyy. Osa meistä on oppinut toimimaan  huolehtimatta ja varautumatta juurikaan. Olen moista aina vähän kadehtinut. Joskus ärsyyntyy aikataulun heittämiseen jos ”jumittava” ei ole ajoissa tai ei ole hoitanut sovittua. Ihmettelen, miten on mahdollista unohtaa joku hankinta, meno tai tärkeä päivämäärä? Toisille asiat tulevat aina jotenkin ihan yllätyksinä (vaikka toistuisivat joka viikko).

Perusperhe - työ, opinnot. lapset, harrastukset – on oltava säntillinenKIN. Harvalla työn tulos syntyy tuumimalla ja ahaa-elämyksin. Elämme ajassa, jossa monia asioita mitataan aika- ja kappalemäärein, usein rahallakin.

Monelle asialle ei voi mitään. Äitiä huolettaa lapsen kuume ja köhä. On mietittävä mitä tapahtuu, jos kröhä aiheuttaa korvakivun. Lääkäriinkö, hoitosaikku, keskeneräiset työt, apteekissa käynti, muiden menojen siirtäminen, Jyri-Petterin harkat, jos toisen kanssa joutuu lääkäriin. Missä välissä ruoanlaittoa, kaupassa. Asiat tuottavat usein ketjureaktiota, joihin on lennosta tehtävä suunnitelmat ja ratkaisut. Elämä opettaa varautumaan. Terkut muillekin näkymättömille😉 (ks. kirjoitukseni).

STRESSITTÖMÄKSI?

Mieheni innostuu usein, enimmäkseen musiikista. Saaden biisi-idean ja soittovireen päälle. Samalla voi unohtua kesken olevat puuhat. Silloin tavarat, kahvikuppikin jää käsistä matkan varrelle jne. Usein etsimme mystisesti kadonneita tavaroita. Flow-tilassa hänelle ei jää arkisista asioista mitään muistikuvia. Ihana on vierestä seurata näitä lumoutumisia. Etsintähommat ovat tylsiä – ainakin, jos tulee kiire. Annan hänen lumoutua ja uppoutua, sillä onhan se aika suloista. Hoidan ja muistutan häntä tarvittaessa velvollisuuksistaan.

Olen itse tylsä realisti. Haluan olla ilman kiireen ja yllätysten tuomaa stressiä. Lasken riskit ja viivytysten mahdollisuudet etukäteen. Aamuihin herään stressittä, sillä olen saattanut kaiken mahdollisimman valmiiksi. Puurohiutaleet, astiat, termarin odottamaan kuumaa juotavaa. Unipöhnässäkin saan miehen nopsasti autoonsa. Lasten jatkumona paapon siis miestä 😉 Minkäs sitä hoivavietilleen voi?. Mies on hämmästynyt, mutta haluan elää samassa aikataulussa. Nukun muutenkin kevyesti ja jos herään niin ei siinä torkuttaminen auta. Koen, että on hyvä mennä samaan aikaan nukkumaan ja herätä. Ollaan edes samaan aikaan tavoitettavissa toisillemme.

TERVEYS-STRESSI

Osaako kukaan olla ihan viilipytty, jos sattuu ja oirehtii? Tai jos kyse on vakavammasta. Pitkä-aikaissairas kun hyppää vähän mustaan aukkoon. Kukaan ei mitään voi varmuudella sanoa. Vain pieniä arveluita saa niihin Entä, jos? – kysymyksiin. Ajan ja vaikeiden tilanteiden myötävaikutuksesta ymmärtää, että kyllä se ”perälauta” jo sieltä alkaa näkymään. Ainakin ihan todennäköisyyksiä ajatellen. Vaikka miten haluaisi ihmeitä elätellä.

Stressi kai tulee enimmäkseen siitä, miten reagoi. Sairaana oireisiin ja tuntemuksiin, tuleviin käynteihin. Yritän ajatella, että hyvä, että uskovat sairaan kertoman. Hyvä, että vielä pääsee tutkimuksiin ja laitteisiin. Vielä eletään, vaikka huononevina aikoina aikoja viivystyksiä on jo monilla. Rassaavaahan moinen, etenkin jos oireet lisääntyvät.

AI miksi tuo kuva? Kuvat hiusten pesun jälkeen ja aamulla. MULLA ON KIHARAA, jihuu!. Nämä tuli sädehoitojen seurauksena, sillä yhtäkään hiustuotetta en ole aiemmasta vaihtanut. Ennen hiukseni ovat olleet taipumattomat. En valita, vaikka tuntuu, että enemmän on hiuksia lähtenyt. On vielä varaa lähteäkin. Ilon kautta mielenrauhaa tavoittelemaan!

PS. Sarjisklipit kuvaavat vähän minua ja miestäni, tosin kirjoittaessa välillä tavoitan myös huuman, jolloin miettii ja miettii ja pähkäilee innoissaan ;)


KIVAA VIIKONVAIHDETTA!


Kamala luonto 20-2887

Kamala luonto 21-3047

#ilo #mielenrauha #mietteita #reunallapelottaa #toivo

 

Kirjoituksia:

RUNO - Näkymätön

Hetkessä elämisestä

RUNO - Vähemmän on enemmän

Ajan kulumisesta

RUNO - Seesteisyys

RUNO - Onnellista myhäilyä

RUNO - Jos käykin hyvin

Vahvaa suorittamista

RUNO - Hyvin sä vedät

Merkitystä etsimässä

Onnen olemuksesta

Jos viihdyt kirjoitusteni ääressä - liittyisitkö seuraamaan myös Blogit.fi:ssä? Voit seurata blogia Facebook-sivun ja Instagramin kautta – TAI VAIKKA MOLEMPIEN!! Klikkaathan Blogikirjoitusten - blogin ylävasemmalta LUE (näyt lukijana kuvalla tai ilman!!)
Olisi kiva, jos jakaisit ja vinkkaisit kirjoituksista muillekin! Blogitekstien alla on pikkuriikkiset jakopalikatKIITOS JA KUMARRUS. 

Ei kommentteja: