MILLAINEN YHTEISKUNTA LEIKKAA HEIKOMMILTAAN?

Kirjoituspoteroni untuvapeittoreunuksella 

Aamun uutiselaus - Invalidivähennys poistuu. Pitääkö aina juustohöulällä ja heikoiltakin leikata?  

Blogin Facebook-sivulla ja Instassa muisteloita.TÄSTÄ linkistä pääset REUNALLA PELOTTAA-Facebook-sivulle.
Liityttehän seuraamaan!

INVALIDIN RETALE

Invalidivähennystä on voinut saada henkilö, jolla on sairaudesta tai vammasta aiheutunut pysyvä haitta ja jonka haitta-aste on vähintään 30 prosenttia. Vähennys on ollut haitta-asteen mukainen. Ensi vuonna invalidivähennys poistuu sekä valtion että kunnallisverotuksesta.

Ikävät päätökset tulevat aina viime tinkaan, kuten niistä tiedottaminen. Sairaan alkuvuosi ei ole koskaan auvoinen. Nyt se yhä synkkenee. J

HIMMELIJÄRJESTELMÄMME ON PERSIISTÄ

Sairastaminen maksaa. Kela korvaa osan sairastamisen kustannuksista. Osa jää sairastuneen maksettavaksi. Suomen systeemi on sotehimmeli. Etuja, tahoja ja toimijoita riittää. Maassamme toimitaan verotusvuosittaisin ohjein, etuisuuksia päätetään ja viilaillaan jopa pitkin vuotta.

Lääkkeille, ravintovalmisteille ja perusvoiteille on vuosittainen alkuomavastuu. Jos tarvitset lääkkeen, käyt lääkärissä ja maksat käynnistä. Tiettyihin lääkkeisiin tarvitset erillisen lääkärinlausunnon (joka maksaa), jotta saat korvauksen. Pysyvät sairaudet on kooditettu ja näkyvät kelakortissa. Lääkkeiden korvattavuusluokitus on 3-portainen. Vain osa lääkärin määräämistä lääkkeistä ja tuotteista huomioidaan vuosiomavastuussa. Ei auta, vaikka ilman niitä voi ihminen, kuten minä, heittää pian lusikan nurkkaan. Elossa ylläpitävia, monella tavalla elämää parantavia ja helpottavia tuotteita. Terveyskuluista on rakennettu moniportainen himmelijärjestelmä, josta vuoden takaisia kirjoituksiani Kirjoituksia-kohdassa. On lääkärin määräämiä erilaisilla omavastuilla ja korvausprosenteilla olevia valmisteita.

LÄÄKKEIDEN KORVAUSLUOKAT

Korvausluokka

Korvaus

Omavastuu

Peruskorvaus

40 %

60 %

Alempi erityiskorvaus

65 %

35 %

Ylempi erityiskorvaus

100 %

4,50 euroa/lääke/ostokerta

TERVEYDENHUOLLON MAKSUKATTO (sosiaali- ja terveydenhuollon maksut)

Kunnallisen ja julkisen terveydenhuollon palveluiden käytöstä laskutetaan. Käytössä on kalenterivuoteen sidottu maksuraja, jonka täyttymistä tulee itse seurata. Määrän ylityttyä pitää itse olla jyvällä ja olla yhteydessä käyttämiään palveluita laskuttaviin yksiköihin. Maksut on ensin maksettava ja anottava sitten ylityksen palauttamista. Senkin jälkeen maksuja tulee, riippuen vähän ...

SAIRAAN ALKUVUODEN VYÖNKIRISTYS

SUREN, koska sairaita ei kukaan auta yhdestä paikasta yhdellä kertaa. Ei huomioi ihmistä huolineen  kokonaisvaltaisesti. Monella "terveelläkään" ei olisi kykyä ja voimia systeemin ymmärtämiseen ja hoitamiseen. Anomusten, kuluseurannan, ajoissa lähettämisten, eri tahoihin yhteydenottojen, omavastuiden seuraaaminen KÄY TYÖSTÄ. Huomata sopii, että moni sairas murtuu taloushuolien alla. Hänellä voi olla niitä VIELÄ ISOMPIA HUOLIA, joita paska terveys hänelle aiheuttaa. 

LASKUTOIMITUS TÄMÄN VUODEN KULUILLANI:

Näitä ilman en pärjää, alkuvuoden 2022 hinnoilla

Matkat terveydenhuoltoon - vuosiomavastuu 300 €. Lääkeet - vuosiomavastuu 579,78 €.
Terveydenhuollon maksut (lääkärit, polikäynnit jne.) - vuosiomavastuu 692 €. 
YHTEENSÄ  € 1.571,78 €. 

Tarvitsen päivittäin myös noita kuvan tuotteita, muuten olen pian päivystyksessä ja osastolla. Vuosikulut niistä  v. 2022 ovat 509,82 €. - ne maksan itse eikä niitä missään huomioida.
Nyt ollaan yhteissummassa (2022) - 2.081,82 €. = NETTO.

Monet muut tuotteet parantavat lääkkeiden imeytymistä ja korjaavat niiden aiheuttamia sivuvaikutuksia (jonka lisäksi välillä menee muita lääkkeitä ja tuotteita).Käytän raihnaisen siannahalla paikatun sydänläppäni takia parempia hammastahnoja ja iholle erilaisia voiteita ja D-vitamiinia. Ne kulut tuohon päälle. Juuri nyt en jaksa ajatella.

PÄÄTTÄJIEN YMMÄRRYS SAIRAAN ELÄMÄSTÄ ON MURMELIN LUOKKAA.

Ei mulla muuta, kaivaudun kirjoituspoterooni untuvapeiton alle. Lähelläni on untuvamakuupussi ja hypotermiapeitto. Kiitos, maamme valopäät. Ehkä en olekaan enää invalidi? 

En uskalla edes ajatella minkä sekamelskan sosiaali- ja terveydenhuollon vastuun siirtyminen hyvinvointialueille aiheuttaa … Ehkä pitää kerätä hauraat luunsa ja lähteä hoitamaan aurauspalvelua (sarkastinen kirjoitukseni linkeissä) 😉

#ahdistus #alakulo #reunallapelottaa #sairas #toivo

Kirjoituksiani:


RUNO - Kestä vielä 




Jos viihdyt kirjoitusteni ääressä - liittyisitkö seuraamaan myös Blogit.fi:ssä? Voit seurata blogia Facebook-sivun ja Instagramin kautta – TAI VAIKKA MOLEMPIEN!! Klikkaathan Blogikirjoitusten - blogin ylävasemmalta LUE (näyt lukijana kuvalla tai ilman!!)

Olisi kiva, jos jakaisit ja vinkkaisit kirjoituksista muillekin! Blogitekstien alla on pikkuriikkiset jakopalikatKIITOS JA KUMARRUS.

Ei kommentteja: