RUNO - HANKALAA - Runojen sarja 18. osa

Ensimmäinen avio- ja toinen yhteinen vuotemme päättyi Tukholman reissuun. Matkat laivalla olivat kamalia, sillä koronarajoitukset-ja pelko. Käytävät, ravintolat - koko laiva oli lähes autio. Sääkin oli harmaa ja sateinen, ehkä kuvastaen jotenkin omaakin hämmentyneisyyttä ja ...

Blogin Facebook-sivulla ja Instassa muisteloita.TÄSTÄ linkistä pääset REUNALLA PELOTTAA-Facebook-sivulle.
Liityttehän seuraamaan!

VÄSYMYSTÄ

Kun kampitetaan usein, saa välillä kerättyä taistele- ja toimi-moodin. Toisinaan romahtelee. Inhimillistä, elää kaikilla tunteilla. Vertaistukijana ja omasta kokemuksesta tiedän, että näin se ihmiselo menee - ja pitääkin mennä. Ei kai kellään elämä ole pelkkää tasaista? Onneksi on vaihteluita elämän käyrässä ja kulussa (sarkastinen puoleni hihittää) .
Olen pääsääntöisesti sinut sairauksieni ja vastoinkäymisten kanssa ja sen, mitä mahtaa vielä eteen tulla.  Tosin en panisi vastaan, jos olisi pitkiä rauhaisia aikojakin. Kateutta ja miksi minulle tai meille - ajatuksia pyrin tietoisesti välttämään. Miksei?  Monille tapahtuu pahoja asioita - kysymättä ja pyytämättä.

HANKALAA ON, KUN 

Koronan takia yksinäisyys lisääntyi, vähän erakoksihan tunsi itsensä. Asioita, jotka voivat hajota, niitä meillä hajosi. Rahan menoa, lisävaivaa. Enää en jaksanut, kuten ennen leikkausta tai vuosi sitten. Rintakivut liikkuessa olivat inhoja. Aiemmissa angiografioissa sepelvaltimot olivat puhtaat. Tehtiin sydämen verisuonten angiografia, jossa tutkittiin myös pienet valtimohaarat ja suonet. Tutkimus oli mikrovaskulaarimittaus, joka tehtiin rintakivun, hengenahdistuksen ja huimausten takia. Mikrovaskulaarivaivaan ei ole tällä hetkellä parantavaa hoitoa. Näin pieniin suoniin ei kyetä tekemään esim. pallolaajennusta. Nuo pienet verisuonet eivät laajene tarpeen vaatiessa tai supistelevat epätarkoituksenmukaisesti aiheuttaen sepelvaltimotaudin oireita. No, mokoma lisättiin sairauskirjooni. Verenpaineeni ja sykkeeni on alhainen eikä nitro sopinut. Välillä käytän nitrosuihketta, joka vähän helpottaa. Elämä oli jotensakin ...

Tarinamme - Runojen sarja 18.  osa


HANKALAA



PALJON HYVÄÄ, TURVALLISTA.

KODIN LÄMPÖ, TALON TURVA.

TERVEYSHUOLIA, VOINNIN LASKUA.

PELKOJA, EPÄILYKSIÄ,

SIITÄ JA TÄSTÄ LOISTELUSTA.

JOS VAIKKA MISTÄ OIREILUSTA.

 

JOSPA JOSKUS MIKÄÄN,

EI RIKKOONTUISI,

EI SOPIMUSTAAN IRTISANOISI,

EI ELÄMÄÄ HANKALOITTAISI,

EI KUKKAROA VEROTTAISI.

 

MILLAISTA OLISIKAAN SELLAINEN ELÄMÄ,

JOKA EI OLISI NIIN MONIN TAVOIN HANKALAA?



#ahdistus #alakulo #kipu #mikrovaskulaarivaurio #reunallapelottaa #runo #sairas #sydan #toivo 


Kirjoituksia:






Jos viihdyt kirjoitusteni ääressä - liittyisitkö seuraamaan myös Blogit.fi:ssä? Voit seurata blogia Facebook-sivun ja Instagramin kautta – TAI VAIKKA MOLEMPIEN!! Klikkaathan Blogikirjoitusten - blogin ylävasemmalta LUE (näyt lukijana kuvalla tai ilman!!)

Olisi kiva, jos jakaisit ja vinkkaisit kirjoituksista muillekin! Blogitekstien alla on pikkuriikkiset jakopalikatKIITOS JA KUMARRUS.

Ei kommentteja: