SYKSY SAA

Kuva Instagram-tili Finland

Väistämätöntä on vuodenaikojen vaihtelu. Pimenevää, kellastuvia lehtiä, aamun lämpötila oli +6. Keuhkolääkäri vahvisti pitkään jatkuneiden tuntemusteni olevan valitettavan tosia. Etsin ja varjelen sisäistä lämpöäni.

Blogin Facebook-sivulla ja Instassa muisteloita.TÄSTÄ linkistä pääset REUNALLA PELOTTAA-Facebook-sivulle.
Liityttehän seuraamaan!

TERVEYSKURAA JA LAMAA TARJOLLA

Resurssipula vaivaa terveydenhuoltoa. Monenlaista lamaannusta tarjoavat talous- ja muut uutiset. Elämän nurjiin puoliin on helppo jäädä loukkoon ja ahdistua. Tunnen kroppani paremmin kuin taskuni. Tuntemukseni ovat olleet 99,9 %:sti oikeita. Henkilöstöpulan takia toukokuun alussa ja puolitoista viikkoa sitten otetut keuhkojen ja ylävatsan TT-kuvani lausuttiin samaan aikaan (pari pv sitten). Muistutan, että HUS:n budjetista menee rakennuksiin ja tietotekniikkaan leijonanosa, joten kaikki on kovin suhteellista (ks. kohta kirjoituksiani). Jaksamista terveydenhuollon henkilökunnalle! Olen monisairas ja tilanteessani pitää ottaa monta seikkaa huomioon. On monia lääkeaineallergioita. Kroppa on saanut siipeensä aiemmista lääkityksistä. 9 v. sitten asennetttu bioläppä (mitraaliläppä) alkaa vanhentua. Tavanomaisilla hoitoratkaisuilla ei voida aina mennä. Viisaat pitävät yhteismiitingin, enemmän tietänen ensi viikolla.

Olen säästänyt mieltäni. Maailman ja kotimaan uutisista tsekkaan vain isommat asiat. Usean laman eläneenä ja velkavankeuden läpi puskeneena, muistot nousevat yhä herkästi pintaan. Muille vaikeuksissa eläville – ihminen on ihmeen sitkeä, ollaan lopulta vähän kuin torakat.

EDES SANOJA JA OLKAPÄÄTÄ

Tämän ostin, osa mietittynä, paljon vielä puuhaa.  
Musa raikaa itsekseni ollessa lähes aina. Juuri äsken kirjoituksen tunnelmaan sopien biisi linkeissä kolahti. Osuva sanoitus, hyvä artisti ja biisi - kuunnelkaa! Musiikin avulla maailma on parempi paikka.

Vertaistuessakin usein auttaa, kun tietää toisenkin kokeneen samoja vaiheita – ja selvinneen. Ainakin niin, että osaa elää jo muuttuneen elämänsä kanssa. Entisen perään ei kannata haikailla, vaan yritetään mennä eteenpäin. Fyysisiin hommiin en pysty, mutta ehkä edes sanoilla ja olkapäällä voin lohduttaa.

Elämässä voi, ainakin vähän jotain valita. Yritän keskittyä ihan hyviin asioihin. Aion myös nauttia, kertoa ja osoittaa välittämisestäni.

Elinpiirin ja vaihtoehtojen kaventuessa voi huomata pienempiä asioita. Kenelläkään ei ole jäljellä olevan ajan määrästä arviota eikä tietoa. Jokaisen eläväisen jokainen hetki on ainutkertainen.

Etukäteen suruun kiinnittyminen ei auta itseäni eikä läheisiäni. Yritän kannatella toivoa ja iloa. Tavoittelen mielenrauhaa, mielihyvää ja hyvää mieltä. Valoa, valoa – vielä näkyy tunnelin päässä!

Antaa syksyn tulla. Nautitaan vielä hetki värikylläisestä maisemasta.
Meillä viritellään pian kuistille jouluvalot (sähkön hinnasta huolimatta 😉). Silmiini osui aamulla somessa pari hyvän mielen juttua. Hyvän mielen artikkeli ja Yle Areenan mainos (linkeissä). Minua ainakin ilahduttivat ja pistivät miettimään. 

Kiitollisuutta – jokaisesta henkäyksestä.


Kirsin musacornerissa soi äsken

Spotify - Loppuun asti (vain elämää kausi 13) Pete Parkkonen, Club for Five, Rajaton

YouTube - Loppuun asti (vain elämää kausi 13) Pete Parkkonen, Club for Five, Rajaton

Linkkiluettelo:

EEVA- Tuntuuko kaikki vähän harmaalta ja tylsältä? 3 pientä tekoa, joilla arki muuttuu paremmaksi Teksti Leena Lukkari

Klippi Yle Areenasta Keith Brymer Jonesin ja Rich Millerin kannustavaa ja lempeää tuomarointia keramiikkakisassa (tämä vain klippi, joka lämmitti heti mieltäni).

 

#armo #keuhkosarkoidoosi #keuhkosyopa #kiitollisuus #mielenrauha #myotatunto #reunallapelottaa #toivo #vertaistuki

Kirjoituksia:

RUNO - Nyt on näin

Miltä tuntuu? - Tuntemuksia, ajatuksia sairastamisesta

RUNO - Lempeitä säteitä

RUNO - Seesteisyys

RUNO - Mielenrauhaa

RUNO - Musiikin avulla

RUNO - Itsetutkiskelua

Husille sairaiden hoitaminen toisarvoista Apotti-järjestelmän ollessa etusijalla

Hus-alueen Apottipainajainen vihellettävä poikki

RUNO - Hyvin sä vedät

Sairastaminen käy työstä

RUNO - Jos tietäisi

Kirjoittajan sairauksista

Myötätunto

Hetkessä elämisestä

Lopulta olemme yksin

Jos viihdyt kirjoitusteni ääressä - liittyisitkö seuraamaan myös Blogit.fi:ssä? Voit seurata blogia Facebook-sivun ja Instagramin kautta – TAI VAIKKA MOLEMPIEN!! Klikkaathan Blogikirjoitusten - blogin ylävasemmalta LUE (näyt lukijana kuvalla tai ilman!!)

Olisi kiva, jos jakaisit ja vinkkaisit kirjoituksista muillekin! Blogitekstien alla on pikkuriikkiset jakopalikatKIITOS JA KUMARRUS.

Ei kommentteja: