ETSI NELIAPILAA

Tulisi elää suunnitellen, toteuttaen ja tavoitteellisesti. Huolehtia kunnostaan ja akkujensa lataamisesta. Korona-aika vähensi harrastamisen ja elämysten mahdollisuuksia. Monelle tänä outona pandemia-aikana on valjennut, että itsensä kanssa sitä on karhunpaininsa painittava 24/7. Jos pärjää peilistään löytyvän kanssa, on asiat melko hyvin. Olisi aika jees, että tuon tyypin kanssa olisi kiva olla.

Blogin Facebook-sivulla ja Instassa muisteloita.TÄSTÄ linkistä pääset REUNALLA PELOTTAA-Facebook-sivulle.
Liityttehän seuraamaan!

REUNAEHDOT

Moni ei kykene heittäytymään ja tekemään sitä, mitä oikeasti haluaisi ja mistä haaveilisi. Pienituloinen tai muihin sidottu, kuten perheen elättäjä ei ilman säästöjä ja seuraamuksia voi heittäytyä kokeilemaan uutta. Ei vaan voi ex tempore muuttaa ykskaks tai lähteä reppureissuun. Ei panostaa taiteelliseen puoleen ja jättää tylsän duuniinsa. On turha taistella tuulimyllyjä vastaan. JOS jollekin asialle ei juuri siinä ajassa voi mitään, niin paras hyväksyä ja miettiä Mitä voisi.

UNELMOI

Mieti, mitä välttämättömyyksien lisäksi voisit tehdä, jotta elämäsi olisi siedettävää. Toisinaan ja useammin ihan kivaakin. Sellaista, että joskus joku pieni aiheuttaisi empatiareaktion, hymyn tai saisi sinut nauramaan. Jotta edes toisinaan riemastuisit luonnon kauneudesta, pakkasesta, hellepäivästä, oravan leikeistä. Lähimmäisistä, joista huomaisi jokaisen hyvät ja huonot puolen, mutta voisi tulla niiden ja itsensä kanssa toimeen.

Unelmoinnissa ei ole mitään vikaa. Ihan kohtuuttomia haaveiden pilvilinnoja ei ehkä kannata rakentaa, ettei niin helpolla romahtaisi jos epäonnen sattumukset koputtaisivat olkapäälle. Jos on tavoitteellisia unelmia niin mikäpä estää: syö terveellisemmin ja urheile niin että kehityt, touhuile ja yritä kerta toisensa jälkeen, jotta tulisit paremmaksi. Tee sitä, mistä saat henkistä pääomaa ja voimavaroja kohdata arjen muuttujia ja haasteita.

VÄHÄNKIN VOI OLLA RIITTÄVÄSTI

Materia ei takaa ihmismielen hyvinvointia. Rahaa tarvitaan, mutta se ei takaa onnea, vaikka helpottaisi elämää. Osaansa ei voi valita, joten niillä eväillä mennään ja pinnistellään mitä on. Kanssaihmisien keskusteluja kuunnellessa voi oivaltaa miten monissa vaikeissa elämäntilanteissa ja kohtaloissa monet ovat nyt (tai ovat olleet). 

Itselleen voi tuottaa pienilläkin asioilla paremman mielen, asioilla, jotka eivät maksa mitään. Kokeile vaikka muistaa toista muutamalla sanalla. Hymyile kohdatessa ja aidosti kuuntele. Kehu toista ja huomaa jotain hyvää toisessa ja sano se ääneen. Pienikiin auttaminen on tärkeää. Ole kohtelias ja huomaavainen. Neljän seinän sisälle ei kannata jäädä. Silloin alkaa uuvuttava ruikutus, ettei minulle ikinä tapahdu mitään, ja jäädään helposti vain odottamaan kuolemaa. Annetut eväät ovat mitä on, mutta vähilläkin eväillä voi olla IHAN HYVÄ.

VERTAILU

Valittaakin voi, mutta onko se parempaa mieltä kenellekään antanut? Sairauksien tuomista vaivoista voi ja saa valittaa. Oma kohtalo tai tapahtumat voivat tuntua surkealta, kohtuuttomalta ja kamalalta. Katsoessaan kauemmas, huomaa että monella on asiat itseäkin hullummin ja pahemmin. Turha asioita on järjestykseen laittaa, eihän tämä elämä kilpailu ole. Toisilla elämä on ”pintaa” ja kolisee henkisesti tyhjyyttään. Vertailu ja kadehtiminen pontimina voivat toimia lähinnä hetkittäin. Sisuuntuminen voi auttaa kehittymään paremmaksi ja se voi auttaa sinnittelemään rakastamassaan asiassa. Muutoin vertailun ja kateuden voiman heittäisin niihin asioihin, jotka eivät ihmiseloa juurikaan paranna. Jos kokee, että aina itsellä on huonommin kuin toisilla, suosittelen katsomaan vähän syvemmälle ja kauemmas. Toisinaan on paikallaan tutustua lempeästi ja syvemmin siihen peilissäkin olevaan.

TUNTEISIIN JÄÄMINEN

Elämänkaarella tulee vastaan epämieluisia asioita. Sellaisia, joita ei voi valita eikä niihin juurikaan voi vaikuttaa. Asioita, jotka tapahtuvat - epäonnisia sattumuksia ja tilanteita. Väärään aikaan väärässä paikassa. Vääriä sanoja, väärinymmärryksiä, väärin tulkintaa. Takana puhumista, olettamuksia, luuloja. Sairautta, kuolemaa, kasvukipuja. Henkisiä traumoja ja vaikeita hetkiä. Elämään kuuluvia asioita.

Vanhetessa oppii, ettei tunteissa vellominen auta. Jos ajatukset kiertävät kehää yhä uudelleen. Tai jos käy aina samoja asioita, tunteita ja tapahtumia läpi, niin kannattaa tarrautua arkipuuhiin: vaikka tiskaamiseen ja siivoamiseen. Touhua ja yritä nollata mielensä möröt keskittymällä tiskiharjan liikkeisiin ja imurin suoritustehoon. Muista, ettei kukaan voi olla täydellinen. Eikä tarvitse. Uuden henkisen lehdenkin voi kääntää, vaikka joskus takaisin pakittaisikin. On edistynyt, jos tapahtuneet saavat sijansa elämänsä matkalaukussa. Huomaa, että ne jaksaa kantaa ja ne ovat yhtenä asiana muiden joukossa. Ja elämä jatkuu.

ETSI NELIAPILAA

Elämisen reunaehtojen ja mielen voimavarojen ollessa ahtaalla, voi itselleen muistuttaa siitä, että tämä vaihe on joskus muisto vaan. Elämällä on tapana kannatella ja jatkaa matkaansa. Toisinaan muuttuen odottamattomallakin tavalla. Etsi itsestäsi uteliaisuutta ja avarakatseisuutta sietää ympärilläsi olevaa erilaisuutta. Etsi neliapilaa, joka voisi tuoda elämääsi hyvää ja nautinnollista, iloa ja riemua. Onnenhetkiä. Usko ja luota, avoimin mielin. Elämässä tapahtuu toisinaan hyviäkin asioita. Muista TOIVO.

Kirjoituksen kuvat 1 ja 2 Microsoft 365 kuvapankista.
Kuva 3 Facebook-sivulta Seasons Splendor aiheena Snoopy.

#ilo #haave #onni #mielenrauha #myotatunto #reunallapelottaa #toivo

Kirjoituksiani:

Uskallus

Huumori

Vähän sinnepäin

RUNO - Uskalletaan

RUNO - Kun ei riitä - itselleen

RUNO - Vähemmän on enemmän

RUNO - Tulevaisuudenuskoa

RUNO - Seesteisyys

Onnen olemus

Jos viihdyt kirjoitusteni ääressä - liittyisitkö seuraamaan myös Blogit.fi:ssä? Voit seurata blogia Facebook-sivun ja Instagramin kautta – TAI VAIKKA MOLEMPIEN!! Klikkaathan Blogikirjoitusten - blogin ylävasemmalta LUE (näyt lukijana kuvalla tai ilman!!)

Olisi kiva, jos jakaisit ja vinkkaisit kirjoituksista muillekin! Blogitekstien alla on pikkuriikkiset jakopalikatKIITOS JA KUMARRUS.

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Hienoja ajatuksia taas ja naulan kantaan 👍

Reunalla pelottaa kirjoitti...

Kiitos. Tällaiset kommentit aina lämmittävät.