SYÖPÄKONTROLLI - TAHDISTIN 4 VUOTTA

Maalaus Susanna Huovinen
Poikkesin kuulemassa keuhkosyöpäni tilannekatsauksen. Keuhkoissa ei uutta, keuhkosarkoidoosini näkyi. Sivulöydöksenä kilpirauhasen muutoksia. Ne hoksattiin oli 3/2020, jouduttuani sydämeni takia sairaalaan. Silloin huomatun kilpparin liikatoiminnan ajateltiin johtuvan rytmihäiriölääkkeestä. Söin kortisonia ja kilpparilääkettä silloin puolisen vuotta. Koronan takia kilppiskontrollini olivat vain labroja ja puheluita. Syövän mahdollisuutta pidettiin pienenä. Arvot laskivat, seuranta on ollut niukkaa. Pieni tsäänssi on nyt, että olisikin Syöpää. Pään kuvausta mietitään, kunhan kilppariasia ensin etenee. Ultrataan ensin Hesassa.

Blogin Facebook-sivulla ja Instassa muisteloita.TÄSTÄ linkistä pääset REUNALLA PELOTTAA-Facebook-sivulle.
Liityttehän seuraamaan!

TAAVI TAHDISTIMENI 4 VUOTIS-SYNTTÄRI

Paluumatkalla sairaalasta puhelin muistutti, että tahdistimeni asennuksesta on 4 vuotta. Monenlaista on jo kaverin kanssa koettu. Pelastavan laitteeni nimi olkoon tästedes Taavi. Kuulostaa yhtä hämäläiseltä kuin emäntänsä. Tahdistimen asennus ja toipuminen meni sekin pidemmän kaavan mukaan.
Taavi on korjannut epätahtisuutta tasaten liian matalia ja liian kiihkeitä rytmejä. Menon yltyessä vallan hillittömäksi (nopeat takykardiat) se on reagoinut antamalla ATP-hoitoa eli tunnistaessaan sydämen vaarallisen rytmihäiriön se on tuottanut voimakkaan sähköimpulssin, joka pysäyttää rytmihäiriön. Vaarallisia nopeita takykardioita alkoi putkahdella 6/2020 alkaen ja tiiviimmin 12/2020 alkaen. Ensin niitä oli yksittäisiä ja sitten sarjoissa. Pahimpana oli ablaatioon johtanut kärvistelyni, jolloin se antoi toistasataa ATP-hoitoa ja lopuksi tahdistiniskun. Taavi ei olekaan siis mikään perusTaavi vaan huippuvarusteltu etäseurannan ja defibrillaattorin omaava heppu. Onnea Ihana Taavi - hyvin sä vedät! Jaksathan pitkään! KIITOS!

AJATUKSET NYT

Tietynlaista oirehdintaa on ollut, mutta kukaan ei pysty paikantamaan oireita aukottomasti. Niitä vaan on, entiseen ja vaihtelevaan tapaan. Milloin olla huolissaan? Kilpirauhasen syöpä on harvinainen samoin kuin mahdollisuus siitä, että keuhkosyöpä lähettäisi etäpesäkkeitä kilpirauhaseen.

Toisaalta - sydämeni osalta sairastan harvinaissairautta Sydänsarkoidoosia.
Tupakoimattomana keski-ikäisenä naisena keuhkosyöpäni, joka on adenokarsinooma ja on ALK+ geenin uudelleenjärjestymän syytä - on sekin hyvin harvinainen sattumus.
Mielessä vilahtaa parikin sananlaskua, arvannette: Ei kahta ilman kolmatta ja Ei se salama samaan paikkaan kahta kertaa iske.

Elämä on ollut pitkään tätä ”Löysässä hirressä” olemista. Tutkimuksista ja kontrolleista toisiin seilaamista. Tämä ”epäily” ei minua romauta, mutta jossain takaraivossa asia jäytää. Aion jatkaa normaaliin tapaan arkisia puuhia ja elämääni etsimällä taas mielenrauhaa. Siellä se hieman kytee – Syöpäpeikon pelko.

TÄNÄÄNKIN LUUKUTAN ANTAUMUKSELLA MUSIIKKIA!!

#alakulo #arvaamaton #keuhkosyopa #mielenrauha #reunallapelottaa #sairas #sydan #syopa #toivo

Linkkiluettelossa – Kirsin musacornerin satunnaisotos, joka äsken soi:

YouTube - Any Dream Will Do – Andrew Lloyd Webber, Jason Donovan, Joseph and The Amazing Technicolor Dreamcoat 1991 London cast

Spotify – Any Dream Will Do – Andrew Lloyd Webber, Jason Donovan, Joseph and The amazing Technicolor Dreamcoat 1991 London cast

Kirjoituksia:

Keuhkosyöpä

Kokemukseni - Tupakoimattoman keuhkosyöpä

TOIVO ja TUKI-kirjoitukseni – Siskot, matka, jolle kukaan ei halunnut-sivustolle

Kokemukseni - Syöpäpeikon kainalossa



Siskola ja Siskot - Syöpäsairaiden naisten tukisivut

Jos viihdyt kirjoitusteni ääressä - liittyisitkö seuraamaan myös Blogit.fi:ssä? Voit seurata blogia Facebook-sivun ja Instagramin kautta – TAI VAIKKA MOLEMPIEN!! Klikkaathan Blogikirjoitusten - blogin ylävasemmalta LUE (näyt lukijana kuvalla tai ilman!!)

Olisi kiva, jos jakaisit ja vinkkaisit kirjoituksista muillekin! Blogitekstien alla on pikkuriikkiset jakopalikatKIITOS JA KUMARRUS.

Ei kommentteja: